• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариум с ендлери

Започната от marta, 09.03.2018 16:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

marta

Здравейте, покрай ходенето по магазините за големия ми аквариум направо се влюбих в тия малки бързи ендлери :)
Не мина много време и спретнах един 45л аквариум с някакъв (по мое мнение) примитивен вграден филтър отгоре, който се оказа че се справя доста добре :)
За първи път гледам живородки. Още като се заех с аквариумите се хвърлих на цихлиди и за това всичко ми е много непознато и даже учудващо са ми интересни и симпатични.

Снимката е от стартирането (с вода от работещ аквариум), а в момента всичко е доста пораснало, махах мъх наскоро, защото полудя, анубиаса пусна общо още 8 листа и т.н.т. Декорацията са по желание на детето, гледах да са възможно най-семпли :)

Обитателите са 4 женски и 7 мъжки. Оказа се, че женски се намират много много трудно по магазините, имах и 1-2 жертви (беше ми много странно, защото си мислих, че тези риби са доста корави), но реших, че са били просто недобре още от магазина.
Аквариума е стартиран преди повече от 2 месеца и от поне 3 седмици нямам жертви.
Освен тях имам 1 ансцитрус подрастващ, 6-8 черита, няколко корони (охлювчета).
Храня по 1 път на ден с някаква храна, която се казва Fancy Guppy, малки микрогранулки. Много я харесват. Температурата е 26 градуса.

Естествено както всички живородки и моите забременяха в първите минути след срещата на женските с мъжките  8-)
Преди 2 седмици се появи 1 бебе в аквариума, след седмица и още 1. Никой не ги закача, хранят се и първото е удвоило размера си, дори вече има петно (мисля, че по това се познават дали ще е женско или мъжко малките).

Странното за мен е, че ако рибите са ми родили и явно не си пипат малките, защо имам само 2 малки? Видимо дебелите женски (3 от 4) вече не са толкова дебели, не са слаби, но не са толкова дебели. Какво може да се е случило?
Чувала съм, че след първото раждане в новия аквариум, следващите минават по-добре, има повече малки и тнт.
Странно е също, че чак около 36-тия ден след купуването на рибките се появи първото малко... Прочетох, че носят около 23 дни.
Може би са раждали и всичко са изяждали, но тъй като са ми много интересни рибките, аз всеки ден ги наблюдавам по много и коремите им ставаха всеки ден все по-големи, а не обратното.

Та въпросите са ми - колко време носят тия риби и как си обяснявате наличието на 2 малки от толкова бременни женски и това, че не ги докосват.
Бях взела и родилка, но не можах да издебна никоя да отделя.
Не искам да ме разбирате погрешно - 2 малки са много по-добре за аквариума ми от 20 малки, просто се чудя какво ли е станало :)

Въпреки всичко за мен е супер бройката, саморедуцирани са някак си :)

https://s18.postimg.cc/mvxulje7d/gupi.jpg

ico

Здрасти, малко остаряла темата но... вероятно малките отиват във филтъра. Не се вижда някаква "гъба" на "смукателя" и всичко, де влиза през отворите, заминава към перката и филтриращия материал.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Similar topics (5)

56638

Започната от Яна кепа


Публикации: 28
Прегледи: 9131

59335

Публикации: 6
Прегледи: 3501

51939

Започната от me4eee


Публикации: 1
Прегледи: 2024

59203

Публикации: 3
Прегледи: 4232