• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 10:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Живородки

Започната от koko, 25.09.2004 19:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

koko

Цитат на: "miTko"И при мен са често черно-червени,но те всичките са създадени изкуствено и в това няма нищо чудно.

мислъта ми беше по-скоро да питам как да "селектирам" вида? някой да се е пробвал? имали успехи в областта в България? :?:  :!:

sho

ми то начина е един - купуваш няколко двойки  черни и  от тяхното покеление отделяш само черните - кръстосваш тях и т.н.
П.С. Аз се съмнявам че ше можеш да ги селекционираш до степен цялото поколение да е черно - както колкото и да кръстосваш черни пантери - винаги ше се появява по някой леопард (кофти пример ама за него се сетих :)) а колкото до хелерите незнам знаеш ли ама изходната форма е зелена:)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

koko

мерси за отговора, ще се пробвам и аз така - но май множко време ще ми отнеме да ти кажа дали съм успял  :lol:

Legion

В основни линии следваш савета на sho,kaто трябва да предвидиш че след някое друго поколение ще трябва да ги кръстосаш с рибка която няма родствени връски с твоите т.е да влееш "свежа кръв" в противен случай  ще  ти умират малките,а и имай предвид че и те задържат  семенна течност и ще имаш проблеми докато се "изчисти"женската т.е трябва да си сигорен че е бременна от мъжкия с желания белег  :!:
Eто и няколко линка e не са за хелери но пък са по темата:

http://www.world-guppy.de/index.html  това е към световната организация на феновете на гупите   :lol: всичко за тях е почти има удобни .pdf файлчета готови за печат :shock:

http://home.comcast.net/~chimbolo/archives/jan04.htm -има много удобни описания на някои фенотипове+връзки към страниците на фенове на гупите в Япония и не само 8)

Това тук е за хелери за албиноси ,но е добро сбито описание на това какво трябва да се прави.
http://www.aquarticles.com/articles/breeding/Lynch_Swordtail_Breeding_Program.html
А описния на алелите при хелерите има навсякъде,все пак това са едни от първите гадинки чиито геном е напълно описан

sho

Цитат на: "Legion"В основни линии следваш савета на sho,kaто трябва да предвидиш че след някое друго поколение ще трябва да ги кръстосаш с рибка която няма родствени връски с твоите т.е да влееш "свежа кръв" в противен случай  ще  ти умират малките,а и имай предвид че и те задържат  семенна течност и ще имаш проблеми докато се "изчисти"женската т.е трябва да си сигорен че е бременна от мъжкия с желания белег  :!:
:D  аз за това съм написал купуваш Няколко двоики :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Legion

:lol: Съмнявам се че ще стигне до F2(по най-прости сметки около 1 година)ще му писнат много преди това

koko

абе не мисля че ще ми писне ама все пак мерси за съветите  :lol:  като съм готов ще ви се похваля  :wink:

miTko

Абе и аз си мисля че ще ти писне , ама дерзай....
Разни мои АКВАРИУМИ 

Legion

с най-добри чувства го казах,но ako извадиш чиста линия пусни някоя друга снимка :lol:

koko

ако стане наистина - нямаш грижи - пиши го обещано  :lol:  :lol:

koko

въпрос: може ли женски хелер да роди 100-110 (по-точно 109) малки наведнъж? питам, понеже ми се случи. изчаках 10 дни и почнах......голям зор докато ги преброя - едно по едно ги вадих - направо да се гръмнеш  :lol:  :lol:  :lol:

Legion

Може при ововивипарните по-принцип колкото е по-голяма женската толкова повече ражда,а голямия брой малки показва че се грижиш добре за рибките а и да не говорим че колкото са повече толкова по-добре за потборапък и се увиличва шанса да попаднеш на уникална мутация

koko

обикновенна хелер-ка е! малко едричка - верно - но  направо се смаях - водата "ври и кипи" от челяд! а за селекцията си прав - ще изчакам още месец и ще ти кажа какво е станало. надявам се да има нещо интересно, понеже тая хелер-ка беше оплождана от 3 мъжки в големия аквариум - всичките различни. ........ хмммм..........ще видим  :lol:

Legion

Много е лесна ,като мара любопитната го рздава да бръкнe да пипне :D  :lol:  :P Иначе тва е хубаво особено ако мъжките носят белезите които търсиш бая главоболия си си спестил

Raven

имам питане за плати - днес си взех няколко,около 1.5 - 2 см дължина са , най обикновенни са и понеже това са ми първите живородки не ми е много ясно ще станат ли червени защото сега са безцветни с черни опашки и плавници.
не че има някакво значение за мен защото аз така или иначе не обръщам много внимание на рибите но все пак .....
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

52151

Публикации: 13
Прегледи: 5797

53482

Публикации: 21
Прегледи: 7877

24069

Започната от Rider


Публикации: 4
Прегледи: 6127

327

Публикации: 1251
Прегледи: 426523

49304

Публикации: 15
Прегледи: 10961