• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Малко снимки

Започната от NikolaV, 25.02.2005 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Мишо

Цитат на: didoЗа втората снимка ползвал ли си фронтално осветление или така ми се струва?
Не но намалих светкавицата на -2 и под ъгъл иначе кофти отблясък.Снимам на макро режим с ръчен фокус ама пусти рибета ,много бърже си местят местата и от двайсетина снимки една две стават добри.
Ето и снимка на понтедерифолия(Cryptocoryne pontederiifolia)
отгоре ,на ръчен режим(A=2.8qS =1/30) ,без светкавица,баланс на бялото=ел.осветление.

отпред,вече със светкавица ,на автомат

dido

Аз не използвам светкавица. Снимам само на естествено осветление с малка скорост и затворена бленда - за дълбочина на фокуса. Белия баланс го правя в preset mode с парче потопена в аквариума бяла пластмаса. Заради гролукса и аквастара не мога да ползвам никакви заводски настройки на бялото - снимките бият на виолетово и синьо ако сложа баланс на бялото за флуоресцентно осветление примерно.

Мишо

Цитат на: didoАз не използвам светкавица. Снимам само на естествено осветление с малка скорост и затворена бленда - за дълбочина на фокуса. Белия баланс го правя в preset mode с парче потопена в аквариума бяла пластмаса. Заради гролукса и аквастара не мога да ползвам никакви заводски настройки на бялото - снимките бият на виолетово и синьо ако сложа баланс на бялото за флуоресцентно осветление примерно.
Аз съм,както знаеш ,само с една 36W пура и без светкавица идва тъмно.С автомат на бялото стават малко в жълтата гама.Като за любител горе-долу стават снимки :)
Ти с какъв апарат беше.

dido

Мишо

Цитат на: didoNikon CP5700
Много добър модел - гледах го преди две години,но "гроздето беше кисело" и тогава си взех един пентакс за начало;миналата година взех FZ 20 от който съм много доволен.
Ето още няколко дребни красиви рибки
H.Blecheri

мъжки H.erythrozonus голям

мъжки Nannostomus becfordi

мъжки екуес

discus

Ето и от мен една добра снимка

NO CARRIER

Докато я докараш да седи така мирно, бая бой си и хвърлил гледам, горката рибка.  :lol:  Аз реших, че или ще си купувам свястен цифров фотоапарат или няма никакъв да имам.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Мишо

Цитат на: discusЕто и от мен една добра снимка
Развъждаш ли ги тези червеноносите.
Тази от снимката ми е дива риба(колумбийска),взех десетина за "кръв" и всичките са млади с малко червено по носа,но пък им жълтеят точките по опашките.Сега ако се кача до витоша за вода ще пусна дива женска с мои мъжки - излизат доста здрави рибета.Щото имбридинга ги скапва иначе.Обикновено след второ ,трето хвърляне на хайвер излиза добро люпило.

discus

Цитат на: Мишо
Цитат на: discusЕто и от мен една добра снимка
Развъждаш ли ги тези червеноносите.
Тази от снимката ми е дива риба(колумбийска),взех десетина за "кръв" и всичките са млади с малко червено по носа,но пък им жълтеят точките по опашките.Сега ако се кача до витоша за вода ще пусна дива женска с мои мъжки - излизат доста здрави рибета.Щото имбридинга ги скапва иначе.Обикновено след второ ,трето хвърляне на хайвер излиза добро люпило.

Не ги развъждам ползвам ги така да се каже за "меродия" в аквариум с дискуси. Като извадиш малки и ако продаваш бих си взел 30 бройки

Raven

Цитат на: didoАз не използвам светкавица. Снимам само на естествено осветление с малка скорост и затворена бленда - за дълбочина на фокуса. Белия баланс го правя в preset mode с парче потопена в аквариума бяла пластмаса. Заради гролукса и аквастара не мога да ползвам никакви заводски настройки на бялото - снимките бият на виолетово и синьо ако сложа баланс на бялото за флуоресцентно осветление примерно.

трябва като се видим да ми покажеш как става това със фокуса и скороста, че както и да снимам аквариума ,навътре винаги излиза размазан.
като се има предвид че това е първият ми цифров фотоапарат - явно книжката с инструкции не ми е достатъчна.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dido

Нямаш проблеми :-) Само се обади в Събота следобеда, че съм на работа, мамка му.

Raven

аз пък не съм сигурен дали ще съм в софия.
има вероятност наще да ме натирят към провинцията.
във всеки случай ще ти звънна в петък.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

2980

Отговори: 15
Прегледи: 66002

2640

Започната от Raven

Отговори: 18
Прегледи: 16755

22153

Започната от NikolaV

Отговори: 7
Прегледи: 10149