• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Какво е това растение? Всички питанки - тук!

Започната от abaro, 19.02.2005 17:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

botan

Pogostemon stellata 'broad leaf' и има зъбчета! ;-)

Raven

От тази снимка това ниското отдясно ми прилича на Eichhornia diversifolia,а това по голямото от ляво на Ароматика или на Еустрелис Стелата.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

anonto

Цитат на: botan - 01.11.2008 23:14
Pogostemon stellata 'broad leaf' и има зъбчета! ;-)
Може наистина да е това. Поне на тези снимки прилича доста. И листата са по широки.
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=80&category=genus&spec=Pogostemon
А до колкото разбрах за името, Eusteralis stellata е старо и неправилно име, използвано само разговорно. Правилно е да се нарича POGOSTEMON STELLATUS.
Това изглежда е някакво шантаво растение дето нито е ясно какви форми има, нито как се казва.

Цитат на: raven - 01.11.2008 23:16
От тази снимка това ниското отдясно ми прилича на Eichhornia diversifolia,а това по голямото от ляво на Ароматика или на Еустрелис Стелата.
Това отдясно съм сигурен че е POGOSTEMON STELLATUS, а това от ляво съм сигурен че не е ароматика. Eichhornia diversifolia ми изглежда да е с доста по нежни листа и неназъбени.

botan

Лора

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

botan

Не! Преди съм го имал, ама му забравих името. :-[

zapleska

какво е било това растение и става ли за аквариума ми /естествено след почистване и изваряване/
намерих си ги в гаража, спомени от някои пикник са, но не ми говорят нищо ...
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

zambo

С тези тръни немисля , че ще е подходящо . Освен ако  в аквариума няма да има риби .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Raven

Ако има едри  риби които се гонят може и да се наранят,но от гледна точка на дърво- няма проблеми.
Това е глог или трънка някаква,ако го изкиснеш и махнеш всичко излишно ще седи перфектно.
Увии го после тук там с малко мъх за по атрактивно.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

zapleska

това е всъщност идеята да му изстържа ситните клонки/бодлички/ и да го облека в мъх  , те са три клонки само се чудя няма ли да изгние или нещо да пусне и да умори рибките /златни, сомчета, пангас и бета:)/
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

ata_nas

Ботанчо, ако не се лъжа е Хетерантера Зостерифолия.

viktor_jor

Цитат на: ata_nas - 15.11.2008 14:06

Моята хетерантера от теб я взех и не изглеждаше така. Това да не е HYGROPHILA CORYMBOSA 'ANGUSTIFOLIA'.

botan

Цитат на: ata_nas - 15.11.2008 14:06
А да! Точно така, хетернатера. Това растение е уникално!
Имах го доста отдавна, когато 50л. ми аквариум беше още сладководен и вътре се помещаваше чифт скаларии. Седмица след като го посадих скалариите му видяха сметката - изядоха го и сега, след като преустроих аквариума на соленоводен, извадих грунда, изсуших го, една част сложих на паяците си, друга част сложих при жабите си и поникна хетернатера. =-O Не мога да си обясня, как става този номер, след като дори и не е цъфтяла...

ata_nas

Цитат на: botan - 15.11.2008 16:42
сложих на паяците си, друга част сложих при жабите си и поникна хетернатера. =-O Не мога да си обясня, как става този номер, след като дори и не е цъфтяла...
Сигурен си, че е Хетерантера?

botan

Similar topics (5)

43289

Отговори: 651
Прегледи: 386954

3559

Отговори: 4
Прегледи: 8008

6358

Отговори: 13
Прегледи: 9128