• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какво е това растение? Всички питанки - тук!

Започната от abaro, 19.02.2005 17:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yoshko

Здравейте!

Скоро се регистрирах в сайта. Не съм се занимавала кой знае колко с риби, но мисля тепърва да се специализирам в тази област.

Купих си едно растение, но си нямам никаква идея какво е. Расте върху нещо като грудка. Има тънки листенца и не е голямо - като трева. Някой може ли да помогне с информация за него?

Stas

Прилича на ехинодорус тенелус, но тази грудка ме смущава. Може и да не съм прав.

77

не че знам какво е :wink:  но не е тенелус :arrow: прилича ми на Acorus

yoshko

Ето по-подробни снимки на растението:

yoshko

Стана авария с втората снимка :oops:. Ето я:

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

cihlidi_fan

Доста красиво...особено като са на гъсто като на 1-вата снимка!
От къде си го купи? :roll:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

Raven

според мен е някакъв криптокорин,не знам лилеопсиса да има такава грудка.и листата са с централна жилка а нагоре се разширяват леко.
кореновата систева е като на криптокорин или на ехинодорус,лилеопсиса има тънки и слаби коренчета.
кажи от кой го взе- и веднага ще ти кажем какво е :wink:

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

И аз това щях да пиша, корените и на мен ми приличат на криптокорински, особено с дебелата основна жилка на листото, но пък с толкова тесни листа...?! :roll:

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

yoshko

Взех го от www.discus.bg. Ходих до магазина им в Пловдив. Беше последното от вида и нямаше име на саксийката. Съвсем забравих да питам какво е.
На мен също ми прилича на някакъв вид криптокорина, но не намирам никъде подобна снимка от която да получа и информация какъв е вида.
Растението го гледам повече от месец и няма никакво развитие - нито расте, нито линее. Изглежда е доста бавнорастящо. Грудката прилича на голяма издънка. Даже някои ми приличат като дърво или клон на дърво.
Никой ли не е срещал подобно растение?

NO CARRIER

Ако е криптокорина като моята, наистина бавно расте. Съжалявам, не знам точното име, нямам и цифров фотоапарат, за да я снимам. Обича застояла вода, за това я сложих най-далече от филтъра. Като че ли, по-добре се чувства вече.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

криптокорин парва е такъв- дребен с тесни листа.
но не съм го имал и за това не съм сигурен.

Cryptocoryne parva

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

tishovsx

....според мен е, ...нещо като водорасло, ама не знам какво точно е, но като го гледам не знам какво е :shock: може би е чеснов лук!
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

yoshko

Не е Cryptocoryne parva. Тя е с по-широки листа. Това е с дълги и много тесни. Писах до discus.bg, да видим дали ще отговорят. На мен най-много ми прилича на акорус.

77

Цитат на: tishovsx....според мен е, ...нещо като водорасло, ама не знам какво точно е, но като го гледам не знам какво е :shock: може би е чеснов лук!
тука няма ли модератори :?:  :roll:  :?:

Similar topics (5)

43289

Отговори: 651
Прегледи: 386439

49265

Отговори: 17
Прегледи: 17178

1680

Отговори: 1
Прегледи: 6665

26102