• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

ТЕНЗО Коктейл

Започната от abaro, 04.02.2005 20:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

han_solo

Patter днес проверявах на червения но там нямат,утре ще видя във Виница и ако там няма ще си направя разходка до Добрич и ще взема.
Dido още веднъж ти благодаря.

abaro

В краен случай ако не намерите свиркайте и ще организираме доставка от Бургас. Впрочем според мен 77 е много прав, аз също бих си купил аквариумен тор но обиколих града и никъде няма. Н а вас поне Миазоо ви е в града защо не си вземете Зера Флорена. Аз преди ползвах и мисля че добре се отразяваше на зарзавата. Май Рейвън писа тук че не бил доволен но той докато не си изтрови рибите (доколкото ги има) няма да миряса - така че не му вярвайте :!:  :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

dido

Вярно е това, ама наистина много скъпо излиза - 5-6 пъти като цена и нагоре :-)

77

то и вносителя на хаген е от варна :D според мен торовете на хаген са по добри от тия на сера :?

han_solo

Аз използвам на PRODAC но не съм много доволен.

abaro

Аз да ви се похваля понеже темата е за торове. От 3-4 дни виждам че нещо не е съвсем наред в аквариума. Едни рибки се почесват други лежат. Броих ги всички са налични. Снощи гледам - яваският мъх обрасъл гъсто със зелени. Псувам тихо а жената ми се кара че все стоя надупен към стаята. И тази вечер - ХОП празна черупка от ампулария. А снощи душих водата не ми замириса?
Така че съм открил нов силен тор за зелени водорасли - АмпоКоктейл :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

77

като почнахме да се хвалим, и аз да не остана назад :wink: започнах да слагам тензо коктейл +калиев сулфат +магнеезиев сулфат всичко по рецептата,по 5мл  :D също така ръгам и 5 мл флора гло на хаген,а за капак слагам и 5мл калиев нитрат(една супена лъжица на 250мл вода) :shock:това всеки ден, просто незнам до къде ще ме докара модератора на секция химия :lol: а да не забравя още имам живи риби и растения  :roll:

Raven

аз слагах три седмици и съм много доволен от резултата ,но сега спрях от два дни защото ми тръгнаха водорасли,и този които е дал рецептата препоръчва да се слага един месец и след това малко да се почива.
ще изчакам няколко дни да видя накъде ще тръгне.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

абе отначало слагах само тензо рецептата ама резултата беше пак глад,че първо позасилих с хаген а от два дни и с нитрата :D пък и ти в грунта имаш и други екстри :wink:

Raven

да ,малко силничко ми доиде,явно заради всичко това което наблъсках в грунта преди време.явно заради този злощастен експеримент водораслите ми тръгват при най малък повод.
при следващия аквариум ще гледам да наблягам повече на таблетки ,по малко на глина и хума със самоделки. :?

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

han_solo

Варненци,
"Тензо Коктейл" има на агро-аптеката на Чаталджа.

patter

Аз си взех NITRON FLORA на PRODAC и сега ще видя какъв ще е ефекта. В аквариума нямам много растения:
- три корена криптокорина (сърцевидна) - листата и се огъваха назад почити до тръбичка
 - ехинодорус майор - той си пуска нормално листа, но стои дребен
  - ехинодорус амазонка - почити е загинал - листата ми са на дупки (като мрежичка)
  - ехинодорус (а де как се казваше ? този който става като 'килим' прилича на мини валиснерия) - два корена но не пускат нови листенца.
  - анубиас нана - той пуска по листо и положина на месец :-) и сякаш е добре
  - нумфелия    - от скоро е в аквариума, но нещо не иска да пуска нови листенца

Преди в същия аквариум имаше много гигантски криптокорини, които се чустваха много добре. След като ги извадих не съм запускал аквариума наново, но направих неколкократно сифониране (не точно сифониране а разабъркване на грунда с ръка и изсмукване на мръсотията).  После сложих в грунда топчета от глина и торф (без да ги пека). И после посадин новите растения (ехинодорусите и анубиаса)

Очеизвадно е че имам недостиг на микроелементи и сега ще пробам продак-а ... след седмица ако нема ефект ще сложа и тензо коктейл .... и дано да тръгнат растенията ми :-)

han_solo

От както почнах да слагам от ,,Тензо коктейла" растенията ми тръгнаха. Определено има ефект.

dido

В понеделник, 7 Март, ще донеса в София 7 опаковки ТЕНЗО коктейл по 100 гр. на цена 6 лева опаковката. Който иска да си купи да ми прати ЛС. Ако има повече мераклии ще ги дам на първите 7, написали ми ЛС :-)

danchoto

А в София продава ли се Тензо?

Similar topics (5)

3706

Отговори: 2
Прегледи: 7508

2879

Започната от 6aro

Отговори: 11
Прегледи: 14160

41116

Отговори: 6