• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Непознати създания в аквариума.

Започната от sloncho, 23.03.2007 14:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sloncho

В наното на скариди се появиха три вида гадинки. Едните са бели червейчета пълзящи по стъклото на аквариума, дължина към 1-2 мм, вторите са като малки сперматозоиди ама много ситни, и третите са като трите топки в триъгълник като едната и по-голяма и издължена.

Някой има ли си на идея какви са и дали са вредни. Немога да ги снимам нямам толкова добра техника.
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Longanlon

sloncho

Точно такива са. Предполагам че някое от другите щъкащи из аквариума са скариди но не се вижда много добре а и не знам колко малки се излюпват скаридите.
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

Longanlon

Ако нямаш риби в аквариума, които да ги ядат, тогава може да почнеш да се тревожиш...

sloncho

Нямам заради скаридите. Опитвам се да ги развъдя, но Ники от Търново ми каза че ако има риби ядат и малките скариди.

chandler

мда, при мен щом ги има, значи е нормално и при теб да се появят. рибки, ако искаш, си пусни, ама питай тука някой има ли опит с гледането на скариди заедно с избрания от теб вид риби. аз лично не им обръщам внимание на гадините. не пречат на скаридите.
chandler

sloncho

Значи всичко ми е наред в акариума. 10х за тговорите.

Similar topics (5)

4203

Отговори: 184
Прегледи: 213278

19674

Отговори: 3
Прегледи: 5884

41977

Отговори: 8
Прегледи: 7643

16176

Отговори: 1