• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Бързи въпроси на тема "Оборудване" - питайте.

Започната от Longanlon, 08.03.2007 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

paolo6481

Само на око можеш да разбереш!С времето се научаваш.

venkov

Колеги как мога да оправя твърди вакуумни гумички?От много време явно не са били ползвани и нямат залепяне :duvar:

Rainbow sid

http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

castor07

Здравейте! Имам 25л.аквариум с вътрешен филтър Hailea 200л/ч. .Той е с гъба и кошничка с активен въглен...След много четене из форума, активния въглен беше отстранен след месец работа. В кошничката сложих няколко керамични пръстена (само толкова се побраха) *PARDON*... Проблема е ,че от няколко дни във водата плуват някакви миниатюрни частици, като прашинки  :-( ...Някои се полепват по стените ,а по-голямата част се разполагат на повърхността в мазна ципа и плуват из водата *PARDON*. От къде се появи това чудо?...Де не би, да се отделят от керамичните пръстени? Отдалече тези неща не се забелязват ,но от близо е много грозно....Рибите са 6 барбуса , и засега са ОК. ..Гонят се гледам . Какво не е наред?

pomukal

Цитат на: castor07 - 12.10.2011 18:11
Здравейте! Имам 25л.аквариум с вътрешен филтър Hailea 200л/ч. .Той е с гъба и кошничка с активен въглен...След много четене из форума, активния въглен беше отстранен след месец работа. В кошничката сложих няколко керамични пръстена (само толкова се побраха) *PARDON*... Проблема е ,че от няколко дни във водата плуват някакви миниатюрни частици, като прашинки  :-( ...Някои се полепват по стените ,а по-голямата част се разполагат на повърхността в мазна ципа и плуват из водата *PARDON*. От къде се появи това чудо?...Де не би, да се отделят от керамичните пръстени? Отдалече тези неща не се забелязват ,но от близо е много грозно....Рибите са 6 барбуса , и засега са ОК. ..Гонят се гледам . Какво не е наред?

Може би е време да почистиш филтъра най вероятно се е задръстил.

castor07

Филтъра го почиствам всяка седмица. Дъното също го сифонирам всяка седмица като подменям 10л

danz

Приятели, искам да направя изненада към средата на ноември с около 100 л аквариум читава система с растения и някое друго рибе....голям стар мерак ми е...но от години не съм се занимавал иместото където знаех в Сф добър магазин се мести...Някаква идея за добри търговци с шорум или подобно нещо при които цените не се качват с проявата на интереса???Ще ми спестите обиколки... *bg*

Nikiengi

Цитат на: danz - 17.10.2011 10:11
Приятели, искам да направя изненада към средата на ноември с около 100 л аквариум читава система с растения и някое друго рибе....голям стар мерак ми е...но от години не съм се занимавал иместото където знаех в Сф добър магазин се мести...Някаква идея за добри търговци с шорум или подобно нещо при които цените не се качват с проявата на интереса???Ще ми спестите обиколки... *bg*

Зоомагазин "Рейнбоу" - много колеги са доволни от тях. Тук в същата тема няколко поста по-нагоре ще ги видиш - пиши им и така!  :-)

Асен Евгениев

Цитат на: danz - 17.10.2011 10:11
Ще ми спестите обиколки...
Кажи от кой квартал си, на много места има добри магазини.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dafil

Колеги,дайте акъл за гъба като мех.филтрация за Сън-Сън Н302.Тая работа с ватата няма да я бъде-затлачва се за 2 седмици.Следващият път като го отворя,по-вероятно да не сложа нищо за мех.филтрация, отколкото тая вата :duvar:

VDO

dafil,нямам никакъв опит с канистри,но ми идва нещо наум,което незнам дали ще ти допадне,но може би ще помогне.Ако сложиш на засмукващата тръба от тези мрежички/по-финна/ за керамиката,но по-малко парче ,което да е на около 2-3мм под горния ръб на самият вход на тръбата/да не го покрива целия/,може би няма да се затлачва ватата толкова бързо,а така също и мрежичката,тъй като през тези 2-3мм ще минава свободно част от водата.Няма да е естетично и може би ще трябва малко по-често да чистиш мрежичката,но със сигурност няма да е на 2 седмици.Успех!!!

Antuni

Цитат на: dafil - 14.11.2011 18:29
Колеги,дайте акъл за гъба като мех.филтрация за Сън-Сън Н302.Тая работа с ватата няма да я бъде-затлачва се за 2 седмици.Следващият път като го отворя,по-вероятно да не сложа нищо за мех.филтрация, отколкото тая вата :duvar:

Мойте канистри са с материала CLAROLAN EXTRA BIG като предфилтрация. Това при мен е механичната!! Доволен съм. Търси нещо подобно по магазините.  *THUMBS UP*
0899808552

dafil

Благодаря !
При мен проблема е,че смукателя е на няма и 2см от грунда/Аквасойл/Дори допълнително рязах онова ограничение,за да свия още смук.тръба :-D,аквариума е доста нисичък/27см/но повече не мога да свивам.Ватата става кафява за нула време.Първо ще пробвам без  мех.филтрация пък по-нататък ще го търся това CLAROLAN EXTRA BIG

paolo6481

Ами Дафил,ако премахнеш механ.филтрация нали всичката смрад ще ти се отлага по биол.филтрация!За да се зацапва толкова бързо ватата значи има какво да я цапа.Няма как просто да избегнеш чистенето.Аз поне плакна гъби и сменям вати всяка седмица.

dafil

Паоло,при мен няма далавера за керамиката-със или без гъба :-[.При мен керамиката е  първото,а след това са гъбите или ватата.

Similar topics (5)

45434

Отговори: 633
Прегледи: 431604

41427

Отговори: 11
Прегледи: 15436

24403

Отговори: 2
Прегледи: 7715

49074

Отговори: 10