• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Съвети и коментари на един аквариум

Започната от Живко, 22.02.2007 14:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

четвъртата подредба е най сполучлива,но е трябвало  да го разчупиш малко- примерно да пуснеш нещо да свърже задния и предния план защото така нямаш среден.

първата е много идейна подредба ,но няма връзка с този съд изобщо- за по малък и кубичен аквариум е идеална.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Живко

Малко преди да дойде лятото, значи преди да изоставя аквариума отново.

Това в дясно би трябвало да бъде дребничка криптокорина, но прерастна в 40 сантиметров пирей. Рабира се беше премахнат.

Последва търсена на подходящи растения и засаждане на каквото има.

След като се намери микрантемум и малко подръпна.
Веднага след косене.

Нагледно ще покажа, защо съдът е неподходящ за тази подредба. Изрязал съм горната празна част на аквариума.

Горе-долу това беше първоначалната идея, е почти...

Няколко етюдчета от аквариума в различни периоди.

А това е една уникална снимка. Първо с лошото си качество, както повечето между другото. Второ този Glossolepis Multisquamatus натиска женска колиза лалия. По интересното е, че тя изобщо не се дърпа :-D

Това е преди десетина дни.

Това беше своеобразно сбогом с този гаден съд. искренно се надявам да не ме домързи пак и да го сменя с нормален аквариум.
Никой не се е родил научен.

blagoy

На последната снимка, на преден план Pogostemon helferi ли е?
Ако е, колко високо израства?
Много красиво подреден, въпреки кофти съда.

70l, 2x18W

MeTogu

Аз ще се въздържа от коментар,щото ми е беден речника.Невероятен е.  *YAHOO*
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Живко

Мерси!
Да, погостеймон е. 10-12 см, най-много 15 да порасне.

theater

Мисля, че си изцедил възможностите на стъкларията на максимум. Много добре е аранжиран при този формат.  *DRINK*
140л - харацини
http://starividri.org

kratun

Рядко се намират толкова добри аранжори  *SORRY*.
Но, когато се намерят  *DRINK* *privet*!
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

mp450

На мен пък тази форма ми харесва.Много е хубава аквата. *THUMBS UP*

igenov

Живко, когато видях първия път аквариума ти на живо, бях възхитен. И сега ще кажа - прекрасен е!

denzel

много в хубав,определено ! интересно ми е съжителството на рибите,най-вече на лабеото. знам,че се води доста бясна риба /или поне така пишеше някъде/,та да те питам не ти ли създава проблеми ? а и как се понасят раейнбоуките със останалите ? и още нещо - не си посочил никъде параметри на цялата работа ?

Живко

За да е пълна темата с този аквариум ще бодна и един линк. Има описани и параметрите. От тогава де.

http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=competition/2005/jivko.txt

Не съм мерил никакви стойности от поне една година.

По принцип трябва да са:
- КН 7-8
- GH 12
- рН 6,7-7
- NO3 40-60
- P 0,5
- желязо никога не меря
- задължително добавям магнезиев сулфат
- торя общо взето с каквото ми падне. Торове на Диана пет, Акваформула про на Евгени, Калиев сулфат, Калиев нитрат, Магнезиев сулфат, чат-пат Тензо, Лактофол без фосфати, няколко други за цветя :-D
Дозирам според зависи. Гледам растенията.
Ползвам и СО2. Напоследък яко. Целя бърз растеж, защото имам много риби и слаб филтър. Ако растеният спрат ще настане трагедия.

Филтър - вътрешен с 2,5 литрова гъба, която не пера никога.
Осветление.  Компактни лампи. 2х 55W/840 - 9600 lumena. 2x36/827, около 6500 лумена.
Аквариумът е 270 л. 60 висок. На линка по-горе се вижда формата.
Риби: 30 рейнбола от Нова Гвинея, 12 медени неона, 6 палмера, 4 керита, 4 гупи, 3 анциструса. Вреоятно и още нещо... :-[
Охлюви не виреят, заради СО2. Наскоро се здобих по грешка с планорбис. Живеят само новодомците, но поколението не оцелява. гледам, че и дъртите са вече с разбити черупки. Преди имах купища мелании. След СО2 край.
Растенията в момента са само бързорастящи заради рибите.

Не се гордея с подредбата в момента. Има доста грешки, но не съм и целял естически вид, а оцеляване на рибите.

миа

Много ми харесва аквариума и имам няколко идеи:
1.В средата ако е този големият камък,и отстрани има по-ниски растения от един и същи вид или няколко вида-на всяка стена от един вид,и ако до камъка в средата се сложи някое червено или приковаващо погледа растение,дали няма да изглежда добре?

Още една идея имах,ама вече я забравих,като се сетя ще я споделя ;-).

miTko

Бе не са лоши снимките и показаното също! Като знаем с колко жени имаш да се оправяш, май ще те домързи... ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

1668

Отговори: 19
Прегледи: 50696

5154

Отговори: 56
Прегледи: 85765

13724

Отговори: 2
Прегледи: 22650

60120