• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Как да различим коя е мъжка и коя женска.

Започната от Мартин, 04.06.2004 21:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

миа

Може би ще направиш хубава снимка ако изключиш осветлението за час и после го светнеш и снимаш докато рибките не се усетят.Аз правя така снимки с LG KG 130,сравнително хубави стават,но с 1 снимка много се гордея-мъжка и женска гупа една до друга,доста размазана,но я снимах през деня и то точно когато храня,но за съжаление джиесема не  прехвърля на компютър.

mejdupraznika

Мъжка гупа

По красива. Аз лично по -това ги познавам. И мъжката е малко по - дребна от женската

Женска гупа.

По-голямо тяло.

Ето една снимка на едно семейство :)

CellebrO

оле какви красиви гупи....като нищо може човек да се запали по тях...
Някой може ли да каже как се различават серпите?
Beauty is in the eye of the beholder.

Desmoria

Погледнато отгоре, коридорасите могат да бъдат лесно различени. При женската ясно си личи издутото коремче, докъто при мъжкия тялото е стройно.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

mejdupraznika

Извинявай аз не виждам разлика. Сигурно защото е посред нощ утре сутрин ще видя пак  *CRAZY*

Bass_Maker

И на мен тия 3 Коридораса са ми зверски еднакви :)
You cannot kill what you did not create...

Desmoria

Хорааа, вижте цялата снимка бре. Отстрани съм ви нарисувала как изглеждат погледнати отгоре.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Bass_Maker

=-O Това определено го бях пропуснал. Сега се изясни картинката
You cannot kill what you did not create...

denzel

хах,интересното е,че аз точно разликата видях преди да се загледам в самата снимка. а и така като я загледах,1ви и 3ти коридорас са мъжки.
другото което е,че снимките на бетите в предната страница са ужасни,както и на гупите. но поседните са коригирани.
ето другите /за темата,то е ясно почти на всички/. много лесно се различават:

мъжка бета:

женска бета:

mp450

Семейство розово данио.Горната женска, а долния мъжки.

FHM

за малабарско данио горната е мъжка а долната е женска
различават се по това че при мъжкия средната синя ивица стига до опашката докато при женската се слива със гърба

Desmoria

Цитат на: jordanmilchev - 12.01.2008 17:36
Ако може някои да пусне снимки мъжки и женски на следните риби:
Скалария
Огнен барбус,Калифорнииски.
Хопостернум торакатум (калихт :) )
Малабрцко данио, Розово данио .

На скалария дори и някой да ти сложи снимка на мъжка и женска, неможеш да ги различиш. Те се избират самички и докъто не хвърлят хайвер няма да разбереш коя каква е. Изключение правят аутомите, но там работата е друга.

Barbus conchonius - Огнен Барбус
Червеникавата е мъжка, другата женска.

blagoy

*spam
Тези барбуси много познати ми изглеждат... *JOKINGLY*

70l, 2x18W

batvale

Ето и снимки на Барбус Тетразона (Суматра Барбус, Тигров Барбус), защото навсякъде пише, че по женската няма червено, а пък мойте всичките са с червени "краища"

При женската се надува корема, краищата на муцуната и гръбната перка не са така наситено червени, като при мъжките, мъжките пък са по-плоски.

Лора

Реших да сложа снимка за неоните,че доста се пулих докъто разбера пола,в помощ на незнаещите като мен
Мисля че се вижда за коя линия става въпрос  :-D

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Similar topics (5)

5484

Отговори: 810
Прегледи: 431082

54747

Отговори: 7
Прегледи: 6345

51452

Отговори: 5
Прегледи: 8235

59122

Отговори: 3