• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Limnophila sessilliflora!

Започната от don_misho, 07.02.2007 17:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

don_misho

Лимнофилата ми,си расте нормално със свежозелени листа,но след като започне да приближава повърхноста на водата листата и започват да стават жълтеникаво оранжеви.Някой наблюдавал ли е подобно нещо,чудя се светлината ли ми е много силна що ли.Тя по принцип не обича много силна светлина,но при мен осветлението си е нормално мисля-72W на 137л.вода,що годе 0.5w/л.Като пурите са на 15-20см.от водата.

DJBamby

И при мен е така и много се радвам как леко червенее.

Често режа върховете, които червенеят и засаждам само тях наново. Забелязвам, че те за 2 дена стават зелени и чак когато стигнат повърхността отново почервеняват, силното осветление е един от факторите според мен.
- 666 litra.

Raven

напротив - тази лимнофила обича сравнително силна светлина иначе се изражда-стеблото става дълго и грозно.
а червеният цвят е пигмент- защитна реакция срещу силната светлина,много зелени растения го имат този механизъм.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

don_misho

Ясно,а за светлината,Карел Ратай ме заблуди с информацията,която дава за изискванията на Лимнофилата! :-)

Similar topics (5)

31948

Започната от bicho1976

Отговори: 0
Прегледи: 6142

20104

Отговори: 1
Прегледи: 10092

56013

Започната от Percho

Отговори: 2
Прегледи: 6764