• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Малко снимки на моите Сомове, Алгояди, Змиорки...

Започната от AQUASAUR, 05.02.2007 02:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AQUASAUR

Благодаря за коментарите...!
Продължавам с един интересен обитател в един от аквариумите ми с Дискуси - Ботия Макраканта:

Aquarius

Тази рибка винаги ме е интригувала, но никога не съм имал възможност да я отглеждам, защото при моите "китайски дебеланковци" почти нищо друго не вирее, а снимките са, както винаги, детайлни и въздействащи!

zambo

Цитат на: AQUASAUR - 08.06.2007 01:27
Благодаря за коментарите...!
Продължавам с един интересен обитател в един от аквариумите ми с Дискуси - Ботия Макраканта:
пусни една грозна снимка на някоя куца риба , ако имаш такава , че ще намразим свойте .
страхотни снимки и още по-страхотни риби

МодЕдит NO CARRIER: Снимките се виждат в горния пост, достатъчно е.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

AQUASAUR

Ако някой се е командировал скоро из по-хамериканизираните държави
и си е купил новоизлезлия брой на популярното аква-списание "Tropical Fish Hobbyist"
надявам се да се наслади на тези мой снимки в още по-добра резолюция...особено от корицата на списанието... :-P
За съжаление, все още нямам линк който да ви пусна за по-голяма нагледност
(оказа се,че е платено виртуалното воайорстване в страниците на списанието!)
и докато ми пратят 2-те обещани копия по пощата - бая време ще мине...
Но вече получих първите поздравления от Приятели-американци...
и сега ще ги видите поне в познатата ви резолюция...

Erpetoichthys Calabaricus - Reed fish

botan

Много яка рибка,а можеш ли да дадеш макро на люспите й че ми стана мн интересно, не изглеждат като на обикновените риби. :-)

AQUASAUR

А ето тоя "Крокодил" що риби е изгълтал в аквариума на един приятел...
Подари ми го...ама при мен се мръщи на всяква храна, гадината...
и само стои в засада и дебне...

Pseudoplatystoma Fasciatum

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

glorious

пфуу, луди снимки, особено втората на боцията и дискуса, и спираловидните люспи на змияподобното рибе  :-[

*privet* *privet* *privet*

spetsa

До сега не съм писал в темите с твой снимки защото просто незнаех какво да кажа.След поредната колекция ми става много интересно да вида аквариумите ти в общ план защото не само снимките,а и рибите ти са невероятни.Ако ги има някъде из форума се извинявам но неможах да намеря :)

AQUASAUR

Ми няма и да ги видиш... :-) или може би само част от тях и то ако се разходиш до Мусагеница(София)...
Нямам претенции аквариумите ми да са нещо особено и не ми се слушат разните му коментари за тях...
Снимам и показвам само това, което най ме кефи и е нещо по-ексклузивно!

cp

Калабарикуса е зверско нещо несъм го срещал от доста време- имах преди 2 броя но имаше различни причини и умряха *SORRY* , ако някой знае каде може да има ,искам да си закупя веднага, Моите полиптеруси също са зверски изчадия, 2-3 пъти съм ги намирал под кревата - стояли по 1-2 дни на сухо след като съм забравил капака отворен... 8-), те са двойнодишащи  и така прекарват сухите сезони в Африка.Относно до гобитата преди сигурно 10 години съм ги гледал наистина са доста яки риби но последно време несъм ги срещал по магазините ..

jimbeam0706

Лелеее това със фотоапарат за подводни снимки ли е правено
Няма невъзможни неща

AQUASAUR

:-) Не, просто с макро обектив...50-ка.
Но ми е чудно що реши,че е с "фотоапарат за подводни снимки"...!?
И по Руските сайтове все това ме питат??

glorious

абе и аз съм с 50ката ама такава снимка не съм извадил  *SORRY*

AQUASAUR

Ето и малко ъпдейт по тази тема...с едни много итересни Австралийски Попчета - "Chlamydogobius Eremius"
Естествено, мъжкият е по-атрактивният и колоритно обагрен:

А ето и една любопитна информация, дадена ми от един Приятел - австралийски акварист:

Цитат на: theonetruepathLooks very much like the Desert Goby, Chlamydogobius eremius.
Occurs in the middle of Australia, around Lake Eyre and the Flinders ranges.
Max size 6cm.
Apparently it can handle temps of 5 to 41 degrees C (!), salinity of 0 to 60 parts per thousand (!!), PH of 6.8 to 11.0 (!!!) and even very low oxygen levels.
Seems if you want to kill it you're going to have to hit it very hard with a brick.
:lol:

Similar topics (5)

2980

Отговори: 15
Прегледи: 65991

12486

Отговори: 5
Прегледи: 10104

3740

Отговори: 1
Прегледи: 5231

23838