• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

backgrounds

Започната от utaka, 14.04.2004 17:33

« назад - напред »

0 Потребители и 15 гости преглеждат тази тема.

Stas

Напечатай си сам е интересна възможност. Има доста фирми, които го правят. Мога да дам и телефони. Цените са около 12-18 лева за кв. метър при високо качество на печат. Не забравяйте да ламинирате двустранно отпечатъка, за да гозащитите от влага. Хубаво е ламината да е мат, за да не дава отражения.

Stas

Днес разбрах, че самозалепващо PVC фолио излиза около 3 лева на квадратен метър. Ширината на ролката е 100 см, така че се взима дължина X см на ширина 100 см.

miTko

Цитат на: StasНапечатай си сам е интересна възможност. Има доста фирми, които го правят. Мога да дам и телефони. Цените са около 12-18 лева за кв. метър при високо качество на печат. Не забравяйте да ламинирате двустранно отпечатъка, за да гозащитите от влага. Хубаво е ламината да е мат, за да не дава отражения.
Брей, "засмуках" идеята, сега ще тръгвам да снимам камъни скали и прочее...После да видим дали ще скалъпя нещо с Фотошоп. А  после ако намеря къде да печатам - добре.Но да не бързаме! 8)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Stas

Опитах да залепя фолио като гръб. Абсолютен провал.

1. Остават доста "мехурчета", които погледнати отвътре са си направо отвратително бели. (Фолиото е черно).

2. Лепилото явно е лъскаво, въпреки че фолиото е мат. Седи направо гадно!

Най-накрая установих, че най-добре е фолиото да се ползва като картон. С ленти от фолио го залепих с лицевата страна към аквариума и всичко е ок. Уф! Не е леко да се вдига тежко!

dido

Моя го боядисах с черна акрилна боя директно върху стъклото

Raven

Цитат на: StasОпитах да залепя фолио като гръб. Абсолютен провал.

1. Остават доста "мехурчета", които погледнати отвътре са си направо отвратително бели. (Фолиото е черно).

Най-накрая установих, че най-добре е фолиото да се ползва като картон. С ленти от фолио го залепих с лицевата страна към аквариума и всичко е ок. Уф! Не е леко да се вдига тежко!

да не си пропуснал да го намокриш преди да го лепнеш.
само така можеш да избуташ мехурчетата.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

Цитат на: StasОпитах да залепя фолио като гръб. Абсолютен провал.

Аз така съм от години! Но от топлината и опъването все пак ще се понабръчка.Това обаче не е беда.Бях много наивен в началото и го бях залепил отвътре :shock: Издържа известно време и почна да се разлепя  от водата естествено.Човек се учи от грешките си.От  тогава съм сменил 2 и все отвън.
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Аз фолиото го взех. Поради липса на време у дома, не успях да го залепя. Виждал съм небесносиньо фолио, доста приятно изглежда. Черно не съм виждал. И аз мисля да го лепя отвън, само че мястото ми е адски тясно и за това исках да имам повече време, за да мисля как да се докопам да го сложа. Наистина, вода, че даже и малко сапунишка (препарат за миене на прозорци е доста добро решение) е просто задължително условие за липса на мехурчета и добро залепване на фолиото.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Stas

Да. Вода и сапун е истината. Само дето сапуна исках да избегна заради рибите, но...

А в интерес на истината фолиото е лъскаво откъм лепилото, а откъм лицето е мат. И така като го сложиш отзад с лице към аквариума (т.е. не му ползваш самозалепващите свойства) се получава супер. Единствено трябва с нещо да го закрепиш, но това е лесен въпрос.

N.Nobs

Цитат на: NO CARRIERВиждал съм небесносиньо фолио, доста приятно изглежда. Черно не съм виждал.

Не слагай небесно синьо фолио ако имаш растения,цветовете се сливат и поне според мен не изглежда добре.Пловдив ти е близо,разходи се до там и виж някоя фирма за изработка на реклами-няма начин да нямат черно или тъмно синьо.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

NO CARRIER

Наистина нямаше растения, а водата беше кристално чиста (редовна смяна на 20%). Изглеждаше доста добре. Но при мен черно, май, най ще отива на всичкото. Особено на червените хелери. :)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.