• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.02.2021 23:11

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Магазини за акваристика в Стара Загора и Пловдив - 2020

Започната от Карган, 25.08.2020 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Карган

Здравейте.

Тъй като токов удар успя да унищожи всичко в аквариума ми преди да успея да го преместя, сега трябва да го стартирам на ново, с нови обитатели. Темите за магазините са доста стари и не знам до колко информацията е актуална.

Ще съм благодарен, ако някой сподели по-подробна информация за състоянието на магазините в Стара Загора и в Пловдив. 

Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

Kamaza

Доста време е минало откакто си писал, но може да ти е полезно в бъдеще. Става въорос за Пловдив.
Започнах отскоро да си пазарувам от Аква Зона, май така го наричаха. Намира се на Цар Иван Александър 16а. Доволен съм- доста си е зареден, има голямо разнообразие. Цените са добри за нещата, които съм купувал. Момчетата не са някои, които просто искат да ти пробутат продукт/риба. Дори веднъж ме отказаха от покупка на една риба, като ми обясниха каква катастрофа би станала в аквариума ми. Имат понякога и по- редки животни като костенурки, тритони, амбистоми и т.н., които вече не се срещат във всеки квартален зоомагазин. Ами това е, може някой да ме оспори, но в моите случаи винаги са ми били давани правилните съвети в този магазин.
Друг голям зоомагазин е ЗооМания- два на брой. Намират се в Ритейл парка до ХоумМакс и в Кючук Париж. Уж голяма верига е, имат магазини във Варна, Бургас, Ямбол, Румъния и т.н. Един съвет- не си прави труда да ходиш там.
- Малко или почти никакво разнообразие:
Аквариуми бол, риби бол.. Заглеждаш се и виждаш гупи, хелери, неони, молинезии и някоя изтормозена бета. А, забравих за рибата папагал, стояща 3 месеца. Храните, които се предлагат са общо взето като във всяко квартално зоомагазинче. Имат 10 пури, 3 осветителни тела, някой друг вътрешен филтър, няколко аквариума, 7-8 еднотипни фигурки. И всичко това на безбожно скъпа цена. Безбожно. Много пъти съм взимал болни риби, а веднъж дадоха рибки на един човек от аквариум с болни такива с току що сложено лекарство. Без да му кажат естествено. Абе луда работа, уж голям магазин, а всеедно съм в магазинчето пред блока. Рафтовете са запълнени с ненужни боклуци и измислени джунджуриики.
- Обслужване:
Ами до преди 3 месеца беше ужас, а и винаги преди това е било. За съвети също не трябва да ги слушаш много много.
Има едно магазинче на улица Славянска до ресторант Рибката- така ще го намериш на картата. Вътре е много готино хаха. Някакво такова тъмно, само светлина от многото аквариуми с най- различни, за мое учудване, рибки. На пръв поглед изглежда мизерно, но не е така, външният вид лъже. Абе разнообразие голямо. Красиви аквариуми. Храна не съм заглеждал, така че не мога да изкажа мнение какви и дали има. Струва си да надникнеш. И е евтин- за два анциструса и един калихт платих 5лв.
Ами това е което мога да ти дам като съвет и насоки. Естествено, ходил съм в много други магазини, големи, малки, прехвалени и т.н., но ти казах за един известен и добър(Аква Зона), голям, известен и мноооого прехвален(ЗооМания) и един малък и затънтен, но също харесващ ми(последния). Иначе, на всеки ъгъл вече има зоомагазинче, но няма да останеш очарован, а също може да бъдеш и подведен.
Успех и дано съм помогнал, ако все още не си пробвал много магазини и не си направил избор от кои да пазаруваш.