• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какъв фотоапарат да си купя за ... лв. Всички питанки тук.

Започната от NO CARRIER, 03.01.2007 23:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

VIVO

Определено съм с носталгични чувства към Олимпусите, тъй като до сега съм бил само с такива машинки. Но от друга страна ако са опашкари при батковците DSLR-и, то може да се замисля и за така популярните CANON EOS 450, който ми е препоръчан по-горе. Тогава въпроса се измества към обективите. Не знам дали имам толкова голям избор на KIT-ови обективи, но все пак моля за препоръки относно избора. Казвам си пак предварително, че ще се снимат най-различни обекти от архитекура и пейзажи, до аквариума ми например  :-) .

elldiablo

определено имаш много по голям избор на обективи от колкото при олимпуса,както нови така и втора употреба, влез в фотофорума в базар да поразгледаш  :-)

chaykov

Цитат на: VIVO - 27.02.2009 00:40
Определено съм с носталгични чувства към Олимпусите, тъй като до сега съм бил само с такива машинки. Но от друга страна ако са опашкари при батковците DSLR-и, то може да се замисля и за така популярните CANON EOS 450, който ми е препоръчан по-горе. Тогава въпроса се измества към обективите. Не знам дали имам толкова голям избор на KIT-ови обективи, но все пак моля за препоръки относно избора. Казвам си пак предварително, че ще се снимат най-различни обекти от архитекура и пейзажи, до аквариума ми например  :-) .

аз имам китовия 18-55 и си купих една Sigma 70-300 APO DG Macro

тука имаше инфо на тоз адрес ама нещо го няма сега... http://photo-forum.net/boni/Sigma70-300/sigma70-300DG.htm

Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

[/url]

pekov

Здравйте!

Бих искал да ви попитам,за около 400-500 лв какав фотоапарат бих могал да си купя?
И вторият ми въпрос е какво ще кажете за Panasonic Fz28.

Благодаря предварително.

ico

Panasonic Fz28 е много добра машинка и сега я има на цена 630 лева, някъде може и по-малко...
А за 400-500 лева - Canon PowerShot SX110 IS ; Canon Powershot A2100 IS
Аз съм за Panasonic Fz28 !
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

pekov

Деян

denbosch

Аз пък искам да попитам за статив-решил съм да си взема,но да е нещо в рамките на 100 лв.Апарата ми е Fujifilm finepix s5700,смятам да си взема нов пак в този клас,а не DSLR.И без това мъкна раница със фотоапарат,отделно камера и сто други боклука,само още обективи ми трябват.Става въпрос за това,че искам да го нося в раницата/и то здраво ходене/,а това предполага 30-40см сгънат-такива намерих на цени от около 30-45лв:
http://www.store-bg.net/product_info.php/cPath/45_51/products_id/4003?osCsid=aefe468f8f18d7bd386c7c230b1561ab
Мисълта ми е,струва ли си да дам повече пари от тези 33,00лв/то си струва,ама всъщност нужно ли е/,при положение,че снимам чисто любителски.Тези пари ми се струват малко ала-бала и ме съмнява,че статива ще върши работа.Другите стативи в диапазона до 100 лв пък са сгънати около 60-65см,което ми е много,и не бих мъкнал такова чудо.Изчетох сумати мнения и съвсем се обърках :-|...

NO CARRIER

Навън статив може ти трябва за снимане на панорама и за пейзажни снимки на по-слаба осветеност.
Ако няма да снимаш пейзажи на тъмно, съвременните програми добре се справят със залепването на отделните снимки, дори да са снимани от ръка.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

denbosch

Панорама не снимам,трябва ми основно за пейзажи на тъмно,за макро и за снимки на закрито при слаба осветеност.Обикновено тъкмо най-хубавата снимка се размазва тотално и ми идва да  :duvar:.

Divane

Вземи си евтиния..все пак говориме за фотограф-любител ;) Когато снимаш,ползвай самоснимачката - така ще избегнеш малките вибрации от натискането с ръка ;)

iek

За 30лв какво му мислиш, един стек цигари, пък и за твоя турбосапунер ще върши работа.

denbosch

При положение,че спрях цигарите ,
Цитатедин стек цигари
доста би трябвало да ги мисля :-D. Двуомях се,защото по принцип се мъча да избягвам евтинийките,които могат да ти разбият нервите.Последния път като подходих на принципа "дай евтиното" си купих някаква батерия за Нокия-та за 19,00лв,после след месец си взех уж маркова за 24,00лв и накрая след три месеца все пак си купих оригинална батерия Нокия за 54,00лв :duvar:.
Благодаря за съветите!А тъй като не съм на зор,може и да си поръчам подарък за рождения ден ]:-> - подаръка си е подарък,винаги е хубав!

kasareev78

Деян

Цитат на: Деян - 20.03.2009 15:44
Какво ви е мнението за следната машина - Sanyo VPC-E860 , http://www.bestcam.bg/sanyo-vpce860-p-947.html .

Говоря си аз, но кой ли ме слуша? :)

Similar topics (5)

2656

Отговори: 8
Прегледи: 8667

5045

Отговори: 29
Прегледи: 18510

1897

Отговори: 86
Прегледи: 51368

8284