• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката

Започната от acho_pl, 07.12.2006 09:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

elblanko

Цитат на: kiril_m - 04.05.2009 16:42
Здравейте! Трябва ми паркетаджия за пренареждане на паркет. Паркетът е стар и се е поразмърдал и разскърцал, може би не е бил поставен качествено. Ще трябва да се пренареди, изцикли и лакира, стаята е 18 кв. м. Ако някой е ползвал майстор или познава някой - да ме насочи. Става въпрос за София.
Да ти кажа само с пренареждане няма да стане, трябва да се залепи за замазката ако искаш да не скърца.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Raven

Ако има някой държавен служител вещ  в мътните дебри на държавната администрация - моля да се обади.

Имам проблем с един автосервиз дислоциран на около 5 метра под балкона на спалнята ми- нямам си представа къде и на кой да се оплача,и от какво точно да се оплача.

Сигурен съм че не е редно и законопозволено под балконът на спалнята ми  да се форсира камион до около 19-20 часа вечерта всеки ден вкл. и събота- но просто не съм наясно с редът и наччинът на подаване на жалби.

Казаха ми че трябва да пиша жалба в общината,ама аз не съм особено в час с тези неща и затова съм в казусна безисходица. :-(

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Да ти кажа ли къде можеш да намериш шашки тротил?  :-D

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

BOJO

Цитат на: Raven - 18.05.2009 19:38
Ако има някой държавен служител вещ  в мътните дебри на държавната администрация - моля да се обади.

Имам проблем с един автосервиз дислоциран на около 5 метра под балкона на спалнята ми- нямам си представа къде и на кой да се оплача,и от какво точно да се оплача.

Сигурен съм че не е редно и законопозволено под балконът на спалнята ми  да се форсира камион до около 19-20 часа вечерта всеки ден вкл. и събота- но просто не съм наясно с редът и наччинът на подаване на жалби.

Казаха ми че трябва да пиша жалба в общината,ама аз не съм особено в час с тези неща и затова съм в казусна безисходица. :-(

1-ви вариант : 

http://www.sofia.bg/display.asp?ime=whois_km-0711&title=%20&pathtitle=кой%20кой%20е

намираш общината в която живееш и звъниш и питаш за реда по който се подава жалба

2-ри вариант :

http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

подаваш онлаин жалба до Столична община, те ще я прехвърлят по местоживеене / поне така е на теория/. Важно е да получиш входящ номер и да можеш да следиш развитието.
Успех

goro140

Не съм административен капацитет ,но съм имал опит с подобни проблеми. При мене един от комшиите и то точно този под мене е клошар( немога да ти опиша каква воня се носи от апартамента му ). След приемането на Закона за етажната собственност стана така че ако навиеш 75 % от комшиите във входа да се подпишат против него той си заминава . Като собственноста на апартамента си остава негова но не и правото да го ползва ( т.е. може само да го дава под наем ). При мен подейства и само заплахата върху описаната персона ,защото смятам разбираш че не е от най-умните. При тебе може и да не е достатъчно за това  трябва да потърсиш и съдействие от общината ( като цяло не е лошо да имаш записани няколко сигнала към МВР за нарушаване на обществения ред и покой от комшията ). Обърни внимание на часовете от 14 до 16 тогава няма право дори и да изтърва гаечен ключ та камоли да включва ел. инструменти. Ако подадеш жалба в общината те трябва да сезират РИОС които да замерят стойностите на шума в квартала и тогава вещо лице да определи мярката която да бъде наложена на нарушителя.  Успех  *THUMBS UP*

Raven

BOJO благодаря за линковете,разбрахме се снощи със съседите да пишем жалба до нашата община и да я внеса където трябва,като излезе решението ще видим дали ще продължим нагоре.

Проблемът е че сервиза е собственост като сграда на една дългогодишна служителка в деловодството на общината,преди две три години и казахме  че ще се оплачем на кмета а тя ни отговори- "Тоя ми е осмият подред"

Предполагам че тя е спирала жалбите до сега,но сега вече няма как да го прави защото от миналата година отпадна казусът за "мълчалив отказ" и сега всяка жалба задължително трябва да има отговор  писмено в 20 дневен срок.
Ако решението не е в наша полза ще продължим към СГО,но за целта трябва да имаме решение на районната ни община.

Цялата идея е че това под балкона ми е хладилен сервиз по документи и автосервизът изобщо го няма в цялата схема- разрешителното го имам като номер и дата и е издадено за сервиз за ремонт на доммашни хладилници.

А в момента работи като сервиз за автоклиматици,като в единят ъгъл има сбутани два мъртви хладилника Мраз 120 за идеята просто.

Ако не знаете как се ремонтира автоклиматик да ви обясня- значи колата застава под балкона ми с ауспух насочен към прозореца на спалнята ми,пълнят климатика с фреон,колата се пали и около двайсетина минути се форсира за да се провери налягането.

Имам чувството че живея на Орлов мост, с лице към коксохима на Кремиковци...

Броили сме по двайсетина коли и хладилни камиони наредени под балконите ни в урожайни дни- представете си какво е.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kamos

Съгласно закона за жалбите, сигналите и молбите на гражданите са длъжни да ти отговорят писмено.
Другото за което се сещам е че всяка община има наредба за обществения ред- обикновено е номер 1. По тази наредба обикновено кмета на общината възлага част от правомощията - тези за шума на полицията така, че жалби за шума между 14 и 16 часа при районния инспектор може само да помогнат в ситуацията.
И накрая не подценявай медиите- има господари на ефира защо не ги извикате да заснемат едно предаване?
Това за разрешителното за сервиз на хладилници а пък другата дейност не знам как да се отреагира.
По същество това не е престъпление, а е нарушение.
Виж ако скрият жалбата и не ви отговорят сезирайте районната прокуратура.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Caxapa

Съгласно разпоредбите на общината в които има и срок на обжалване ме съмнява ,че може да е изпуснат срока. Та става въпрос за ПУБ-а който е приет и одобрен.Не съм много вещ но от общи приказки и това което ме е засягало лично мога да кажа само едно. Прилагам пример от моята одисея. Варна-град на мечтите и красотата.След дълги  мъки най -после разрешиха да се срои  в нашето петно -Приморски. Един от комшиите ни няма такова желание. Други си взеха фирми а такива като мен си строиха сами.Разбираемо е -всеки според чергата. Та Въпросният индивид Още преди да се издадат визи за строеж "заграби" общинска собственост пред дома си-репресивно къщата. Пристрои една стая-почти като салон за надпиване като в кънтри филмите.ОК..Негова си работа ,но в последствие това запрочна да пречи на всички нас които се захванаха да строят. От общината ни казаха ,че сме изпуснали срока за възражение!  :duvar:  Та при Равен  може да се е получило нещо подобно. Да са направили малко гаражче-тип сервиз ,коетоо в законовият срок да се държало тихо и смирено.След това ГАЗ до ЛАМАРИНИТЕ и така срока за възражения е изтекъл а те са на далавера и никой не може да ги санкционира.  Само ,че ЕКО защита   и предвид децибелите които се нарушават + обгазяването може да ги прати (сервиза) в трета глуха. Ако и това не помогне някой от колегите бе предложил каменарски шашки. Аз допълвам и оптика + нещо друго.... Направи си застраховка  на жилището и тогава може да "светне" целия квартал. С такива няма оправия освен  Няколко  "каматцу" да минат зиг-заг над сервиза му.!  Едно време на такива "бригади" във Варна им казваха  "лимонки" има все още такива действащи.

Деян

Имам нужда от помощ за един медия плеър.

Той е Санг, модел Sym417 2gb. Преди известно време се появи един катинар на дисплея и до този момент няма подобрение. Ако някой знае как да го оправя да каже, до довечера ще сложа снимки.

goro140

Погледни тука http://mympxplayer.org/rockchip-firmware-dc42.html и виж кое точно ще ти свърши работа . Погледни и в мануалите http://mympxplayer.org/documentation-and-manuals-dc5.html . Там всичко е описано точно.

Деян

Благодаря, но не намерих този модел.  :-)
: 22.05.2009г 11:11ч
А някой да знае как е адреса на официалния сайт на Санг, че нещо не мога да го открия.

NO CARRIER

Нямат официален сайт. Нео, Санг, Шиваки, Рекор, Елит, Аляска и още една камара са едно и също, само лепенките с логото им са различни. Всички техни продукти са уникати, защото са ръчна изработка. ;-)

Деян

А поне някакъв мейл адрес, да ги питам как да оправя тая бракма.  :-)

NO CARRIER

Питай в някой по-тясно специализиран форум. Като http://hardwarebg.com/ , примерно.

goro140

Не гледай само какъв ти е модела на плеара ,ами виж какъв ти е процесора . Той е рокчип за това те насочих на там .Погледни има  общи версии на програмки за упдейтване на фирмуеара и са описани адекватно . А за марката  споделям мнението на админа че лепенката е без значение ,всичко е едно и също. Разлика има само каде се продава. Ти да не си видял някъде завод на VOLTA , че има климатици , диспенсъри , телевизори  та дори и прахосмукачки VOLTEL .

Similar topics (5)

23817

Отговори: 913
Прегледи: 467466

54442

Отговори: 31
Прегледи: 22283

5903

Отговори: 1487
Прегледи: 486260

27181

Отговори: 5