• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Морският аквариум на Росен

Започната от Rosen Pavlov, 27.09.2015 20:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rosen Pavlov

*THUMBS UP*
Преместих животинките от малкия аквариум.С тромпета бая зор видях да му изчиста аптазиите!И пак видях 2 малки  :duvar: Вчера минах през Камен и взех приятел(ка) на немо и един лпс ,ама му забравих името  :duvar: Засега спирам с рибите да не натоварвам системата ,че нитратите се покачиха   на 50. Още не съм решил как да ги боря– с пелети ли с четоморфа ,водка,или сипоракс....

[/url

Rosen Pavlov

Възможно ли е нитратите да изчезнат за три дена ?  *dontknow*
А бяха 50  *CRAZY* Добавям само бактерии спешъл бленд .Преместих и сипоракса от малкия аквариум  *dontknow*

Ilianidis

По принцип хората се борят с нитратите с месеци преди да ги свалят.При положение,че живинките са малко може и да паднат бързо,но по-вероятно е да не си измерил правилно.

Стоян Михов

Цитат на: Rosen Pavlov - 25.01.2016 12:48
Възможно ли е нитратите да изчезнат за три дена ?  *dontknow*
А бяха 50  *CRAZY* Добавям само бактерии спешъл бленд .Преместих и сипоракса от малкия аквариум  *dontknow*
:) не са били 50, повечето от хоби тестовете за нитрати (включая Салиферт) силно се влияят от наличието на амоняк и особено нитрити, като интензивността на оцветяването не зависи от количеството нитрити / амоняк. Т.е. това че теста е показвал 50 нитрати не значи, че имало 50 нитрити или амоняк. Дори и малкото количество от тях дава силна цветна реакция. И като сложиш малко бактерии, те много бързо се справят с амоняка и нитритите и буквално на следващия ден амоняка/ нитритите са окислени до нитрати и тестът вече не ги отчита. Тъй де, все пак информацията която ти е дал теста все пак е ценна - азотния цикъл се е завъртял :).
Меренето на нитрати в циклещ аквариум не е много нужно - това което трябва да се мери е амоняка и евентуално нитрити.   

Rosen Pavlov

Цитат на: Ilianidis - 25.01.2016 16:22
По принцип хората се борят с нитратите с месеци преди да ги свалят.При положение,че живинките са малко може и да паднат бързо,но по-вероятно е да не си измерил правилно.
3 -ти ги мерих  *DRINK*

Цитат на: Стоян Михов - 25.01.2016 20:45
:) не са били 50, повечето от хоби тестовете за нитрати (включая Салиферт) силно се влияят от наличието на амоняк и особено нитрити, като интензивността на оцветяването не зависи от количеството нитрити / амоняк. Т.е. това че теста е показвал 50 нитрати не значи, че имало 50 нитрити или амоняк. Дори и малкото количество от тях дава силна цветна реакция. И като сложиш малко бактерии, те много бързо се справят с амоняка и нитритите и буквално на следващия ден амоняка/ нитритите са окислени до нитрати и тестът вече не ги отчита. Тъй де, все пак информацията която ти е дал теста все пак е ценна - азотния цикъл се е завъртял :).
Меренето на нитрати в циклещ аквариум не е много нужно - това което трябва да се мери е амоняка и евентуално нитрити.   
Стояне,благодаря за изчерпателния отговор  *DRINK* А иначе всички тестовете са ми салиферт  *DRINK*

Rosen Pavlov

При мен за сега нещата вървят добре,даже по-добре от очакванията ми!Очаквах повече алги,не че е късно де  :-D Обитателите станаха повече  с две зебразоми една пясъчна звезда и 2 спс-са за проба.Една стилофора и една монтипора,дано ги пиша правилно *DRINK*Камъните се изчитиха супер.
Осветлението не знам дали е достатъчно 50%сини и 25%бели  *dontknow* За лпс-те явно е супер,защото тромпета полудя за 10 дена.  *CRAZY*
Поздрави

Rosen Pavlov

Здравейте
Не мога да си намеря темета  :-D Колеги ,налегна ме циано ! Давайте акъл  къде е проблема ?Параметрите са кх9 кл430 нитр–0 фосф–0  *dontknow*  *dontknow*Има само 5 риби.Коралите са супер даже и спс–те Нищо не съм променял от самия старт,риби не слагам да не натоварвам системата. Просто незнам *dontknow* Най интересното е че и коралин няма ?  *HELP*

tishovsx

За цианото което имаш еднозначен отговор не може да ти се даде.
Може да е от дисбаланс на N,P, с какви тестове мериш? Какво ти е осветлението, качеството на водата, имаш ли GFO в системата, с какво редуцираш нитрати. Все такива ми ти въпроси.
Виж и какво е съотношението на Ca , Mg.
На колко време сменяш вода...
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

aonsu209

Провери си и ПХ-то, при ниско ПХ също може да се появи.

Sent from my iPad using Tapatalk

Rosen Pavlov

Така,какво се случва при мен:
Преди известно време ми тръгна циано ,викам си доообре ! Ще премине,сигурно има нещо по камъните .Да ама не!Положението излезе извън контрол ,даже и някаква зелена слуз ,май пак циано!
Меря показатели всичко е наред.Залепих черно тиксо на всички диоди под 10000к .Чакам ,пак не !Става по зле.Взимам вода от аквата и директно при Камен да мерим параметри! Викам си нещо съм объркал при меренето  *dontknow* Параметрите на водата са ми перфектни . Аквариума не го натоварвам умишлено ,искам да направи 6 месеца .Имам само 5 риби и 2 скариди .Тук е мястото да изкажа специални благодарности на Камен  *thanks за всички съвети който ми дава от самото начало  *thanks ! Посъветва  ме да слагам НОПОКС на РЕД СИЙ ,и о чудо за 5 дена всичко изчезна!  *privet*  *thanks
А,забравих да се похваля.Взех си чалмон и няма помен от аптазии.

Similar topics (5)

12158

Отговори: 24
Прегледи: 26446

50279

Отговори: 7
Прегледи: 10500

41453

Отговори: 6
Прегледи: 14963

41176

Отговори: 46