• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Нов аквариум

Започната от pla.stenik, 18.11.2015 14:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pla.stenik

Здравейте,

ето това съм направил след като развалих цихлидарника , очаквам Вашите препоръки !
Аквариума е 350 л, Juwel Rio 300, демонтирал съм вътрешния филтър и в момента съм само с Eheim Thermo 2128, система за СО2. Рибките са 9 скаларии, 20 родостомуса и 20 клиновидни разбори.

,

pla.stenik

jabeto

Станало е хубаво.Направи една снимка на целия аквариум.Какви са скалариите?

niki_o

Интересно,аз Клновидни разбори не виждам,а само обикновен Неон :whistle:
И аз съм за цяла снимка :popcorn:

pla.stenik

Снимам с телефон и аквариума е срещу прозореца и не се получава ! Но това е аквата, мисля че сбърках с този корен , трябваше да бъде по - малък и да го изтегля вдясно. Скриват се всички ехинодоруси.

jabeto

Екстра е аквариума и корена.Ехинодорусите като дръпнат на височина ще се виждат.На мен ми харесва :-)

pla.stenik

Голяма грешка с този кварцов пясък, който използвах за грунд. Под него имам 1 кг субстрат на Тропика. След 1 месец и две почиствания - сифониране на дъното, смяна на водата , дъното е отвратително, всичко е черно, изгнили листа и се чудя какво да правя. Старият им аквариум бе с грунд на Хаген, и нямах такива проблеми. Не ми се разваля аквариума, много работа и отново средства !

Penta

Ами кой ти е казал да сифонираш дъно с подложка ?! След като си избрал многослоен субстрат, избягваш всякакви интервенции по него.
Можеше да стане много добър Walstaad аквариум с този кварцов пясък.

pla.stenik

Искам да Ви покажа как се развива аквариума, стартиран е на 01 ноември. Ако не виждате рибки на снимката да не се учудвате, оказа се че не им понася въглеродният двуокис.

Boqnov90

умори скаларийте ли?

pla.stenik

И рамирезите, и родостомусите и разбората и всичко !

petko

Че,колко СО2 си пуснал?
Тези риби нямат проблем с СО2.

jabeto

Ако аквариума не е бил стабилизиран може да са пострадали от високи нива на амоняк,а не от СО2

MarioChalukov

*ban  Него правя с лоши чувства , аквариума е уникално красив ,чист подреден мноого ми харесва,корена е чуден 3д фона и грунда направо се сливат просто приказка  , но просто тази асоциация ми дойде на ум  намали газта за напред.
Съжалявам за рибките.
Дано приповдигне малко настроението  *DRINK*

jabeto

Цитат на: MarioChalukov - 04.12.2015 21:26
*ban  Него правя с лоши чувства , аквариума е уникално красив ,чист подреден мноого ми харесва,корена е чуден 3д фона и грунда направо се сливат просто приказка  , но просто тази асоциация ми дойде на ум  намали газта за напред.
Съжалявам за рибките.
Дано приповдигне малко настроението  *DRINK*

*ROFL*

Similar topics (5)

54742

Започната от Amev

Отговори: 363
Прегледи: 132269

37476

Отговори: 21
Прегледи: 16321

20250