• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Cambarellus patzcuarensis var. Orange

Започната от gebo777, 10.09.2014 13:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gebo777

Като болезнено пристрастен към ракообразните (според жена ми правилната дума е болестно :-)), вчера се сдобих с шест рачета Cambarellus patzcuarensis var. Orange - три възрастни и три много малки, като едномесечни черита.
Големи красавци са тия дребосъци - надявам се да им хареса при мен и да създам работеща популация - абсолютно безобидни са и ще са приятно допълнение към всеки сладководен аквариум! :-)

ТИ ПОЧЕРПИ ЛИ НЯКОГО ДНЕС ?!?

todor_kt

Честито! Аз също много ги харесвам, но за мое съжаление до този момент не съм намирал. Ако не се лъжа това е най-малкият вид рак в хобито. Щом успя да отгледаш кардинали, не се съмнявам, че и със CPO-тата ще се справиш!
Aquael Shrimp Set 30:
Neocaridina Heteropoda var. Red Rili

iordan1999

Хайде да  ти са живи и здрави *YAHOO*

iordan1999

Преди седмица се сдобих с такива рачета и днес ме изненадаха
*YAHOO* *YAHOO*

todor_kt

По-скоро ти си ги изненадал  :-D
Aquael Shrimp Set 30:
Neocaridina Heteropoda var. Red Rili

iordan1999

gebo777

Браво, Данчо, поздравления!  *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP*
При мен нещата се закучиха... Рачетата са си добре, но имам само едно мъжко и то най-малкото, ще му трябва още време...
Данчо донесе и за мен един зрял мъжки от Германия, но тоя се оказа някакъв войнствен есесовец-нацист от Айнзатцгрупен... :-D Секунди след като го пуснах, се сби с един от моите и продължи в тоя дух до третия ден, когато някой е успял да му види сметката...
Явно ще трябва да чакам моят Късопишко да порасне... :-D

iordan1999

Пуснах малко нарязана скарида и отново ме изненадаха(както и аз тях) *ROFL* *ROFL* *ROFL*
Това е от преди 5 мин.

gebo777

Вчера засякох първата мацка с яйца! *YAHOO*
Интересно, че е една от младите, а възрастните ми женски си се разхождат безметежно... :-D
Ще се постарая тия дни да я издебна с фотоапарата, но няма да е лесно...

Julliano

Не подстригва ли растенията? Моите направо прекаляваха. И тук там в описания пишеше, че щипките им регенерират при откъсване след поредния бой между тях си, но при мен такова нещо нямаше

iordan1999

Мойте не закачат растенията. В темите пише че ако са откъснати щипките при следващата смяна са по-големи, но не е така. Те започват да растат наново. Междодругото мойте още нямат хайвер *dontknow*

gebo777

При мен досега е имало две откъснати щипки, малко по малко и двете си поникнаха отново. Не съм засичал точно, но според мен 20-тина дни отнема... А за растенията - не съм забелязал да проявяват някакъв интерес. Храната за скариди със сигурност им е по-вкусна. :-)

iordan1999

Най-накрая и аз да имам хайвер *YAHOO* Вчера си казах край оставям ги намира няма повече да се мъча с тях. Оставих ги намира и днес женската с хайвер *ROFL* П.п Не съм ги притеснявал, а постоянно ги гледах и накрая се отекчих :-D
Ето снимка и видио: https://www.youtube.com/watch?v=KdaLwNRpB_s&feature=youtu.be

А ако някой незнае как рачетата правят тройка ето как става:

gebo777

Е наистина не очаквах да видя снимки 18+ в акваристки форум... :-D :-D :-D
Честито за хайвера - браво! *THUMBS UP*

gebo777

Появиха се първите оранжеви малчугани!  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*
Явно условията са подходящи за вида, затова ги споделям, да трупаме опит:
KH 6, GH 12, pH 7.4, температура 24 градуса, оскъдно торене и много малко СО2 - 1 б/с на 200 литра.

Similar topics (5)

27362

Отговори: 17
Прегледи: 19170

32179

Отговори: 1
Прегледи: 8026

20041

Отговори: 38
Прегледи: 36056

54981