• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариумът на Aronax

Започната от Aronax, 12.05.2014 13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

venitos

Цитат на: jabeto - 24.04.2016 15:51
Като седнеш на фотьойлчето сигурно е голям кеф *thanks

Точно това си мислех и аз!  :-D Гледката е много приятна!

Aronax

Новите попълнения, от днес се мъчиме да се храниме ама нещо все още се дърпат...

Krascho

Колега на каква температура ги гледаш растенията заедно дискусите, много добре изглеждат.

Aronax

29-30 градуса. За сега анубиасите се държат, микрозорума го махнах, че много място заемаше... прасетата почнаха по малко да похапват тетра дискус и сушен тубифекс. Единствения проблем ми е, че водата е много твърда... Ph-то ми е 7.6 а има 2 кг. торф на Сера във филтрите... пак малко го свалиха (беше почти 8).

Caxapa

Колегата Райко винаги се включва със съвети когато има зов за помощ стига да е пуснат в раздел БОЛЕСТИ.  Не прочетох всичките ти постове но дано да са се оправили рибите а и аквариума буди възхищение. Поздрави!

Aronax

Рибите са наред, порастнаха доста, явно от това, че в началото се биеха доста са им се натъртили муцуните. :)

Публикациите са слети: 11.05.2016 22:42

Още двама красавци пристигнаха.  :smile: Смених и Гролукса с 15000 К пури да изпъкват повече цветовете.  :-

И голямото прасе:

Също така махнах и Скаларите, щеше да се пренасели аквариума...

Aronax

Успях да им щракна една снимка излезли да плуват... още бая ги е шубе от мене, както вляза в стаята така се скатават... Снимката е на тъмно и камерата на телефона е много зле та не е много читава снимката...

Публикациите са слети: 13.05.2016 21:35

Днес ми се наложи да се разделя с 3Д фона, много странна работа се случва в моя аквариум и не мога да си я обесня,  Ph-то което тече от чешмата е 7.05, KH-12, в аквариума Ph- 7.5, KH - 7. Единственото нещо което можеше да го вдига така е фона... Сега се надявам да се стабилизира, пък и да си кажа честно, май така ми и харесва повече, пък и са си едни близо 100 литра отгоре вода. Ето и снимки без него:

Aronax

За жалост трябваше да се разделя с голяма част от анубиасите... просто започнаха да гният и да хващат доста ксенококус. За сметка на това има още 2 дискуса  :lol: Един голям мъжки тюркоаз и един доста пребит блу даймънд, който спасих от пускане в кофата. Засадих малко Ехинодоруси и сложих един нов корен. Снимките не са на целия аквариум но от по-далеч, нямаше толкова добре да се виждат рибите. Иначе почнаха да посвикват с мене, хранят се добре, само това скапано Ph така и не можах да го смъкна. КН вече е 6 обаче PH-то си стой на 7.8...

_Kirilov

Как така са почнали да гният анубиасите?
По колко часа на ден светиш?

Aronax

Ето и опита ми за хай-тек растителен аквариум, пък да видим какво ще стане.
Аквата е 40х40х35
1 см подложка на тропика, малко лава и отгоре грунд на Тропика. малка ЦО2 система под налягане, осветление: Лед 30 вата от Астарио. Тор на Тропика (от зелената).
Растенията са:

hemianthus cuba
Pogostemon stellatus
Ludwigia sp. Tropica
Staurogyne repens

Мисля да сложа скаридки нещо да мърда вътре.

На големия се наложи да сменя грунда, понеже стария се оказа че не е кварцов и вдигаше ПХ-то, повечето анубиаси почнаха много да гният та ги подарих.

Дискусите се, чувстват отлично, вече и свикнаха с мене та не бягат като ме видят.

Kirilov, светя по 8 часа на ден, обаче температурата е 32 градуса. Явно от това изгниха...

_Kirilov

Аз си мислех че дискуси се гледат на 29-30  =-O
Иначе до колкото знам ехинодорусите издържат повече на жегата ....

Aronax

Малко развитие на малкия аквариум, всичко върви екстра, само кубата нещо едвам-едвам мърда.

Aronax

! No longer available

5 Нови диска от Германия. 4 Леопарда и 1 Ред мелон.

Aronax

Размишляваме над новия скейп!

И малко разместване на малкия:

_Kirilov

Да вземеме някой микрозорум ? Предишните си ги махнал щото много място са заемали - доста видове може да се намерят ако не им пречи температурата !

Similar topics (5)

49898

Започната от pepa

Отговори: 5
Прегледи: 6024

58530

Отговори: 22
Прегледи: 30016

18989

Започната от petkob

Отговори: 34
Прегледи: 100629