• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

рибката ми Телескоп стои на дъното вече 10 дни

Започната от Sechille, 09.03.2014 21:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kasaba

Кога се появи това слузоотделяне и от кога сменяш по 100% вода всяка вечер.

Sechille

Публикациите са слети: 28.04.2014 22:15

Тази снимка е от преди минути. Постарах се максимално да я увелича, за да е видим проблема. Воалите се появиха когато спрях да слагам във водата Мукопур, който ползвах в самото начало на лечението, след около седмица. Тогава започнах да слагам метиленово синьо, което помага но временно. Рибката от март е отделена и не е връщана при другите

Публикациите са слети: 28.04.2014 22:23

Водата първо я сменах 40% всяка вечер, но когато се купувах витамините от ветеринарна аптека, лекарката ни посъветва да я сменаме цялата, до отшумяване на заболяването. Това беше преди три седмици

ogogogo

Браво на докторката,сменяй даже по-два пъти на ден.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Sechille

Благодаря, на всички които се включиха с коментари към темата или на Л.С. *privet*
Имам желание да взема по-голям аквариум, за да не се чувстват като в гарсониера, но дори това да се случи, пак няма да имам достатъчно познания, за това се обръщам към аудиторията тук.
Полагам големи грижи и следвам почти всеки съвет за добруването на животинките ми, но не всеки съвет е правилен (както разбрах за грешката си за ежедневната смяна на водата и веднага коригирах!)
Направих драстични промени в менюто-добавих зеленчуци, намалих  количеството храна.

Моля, за съвет как да излекувам болната си рибка!  *HELP*

това е "настроението" тази вечер!

Caxapa

Тези рибки се нуждаят от кислород, чиста вода и още много други показатели описани в профила им. Това е съвета ми. Спазвай условията за отглеждане и едва когато сте постигнали пълно припокриване на условията в хабитата, търсете другаде причината.

Sechille

Днес сутринта намерих рибката си умряла  :'(  :'(  :'(   *dead

Благодаря на всички за указаното съдействие

Similar topics (5)

58844

Отговори: 0
Прегледи: 4299

44760

Отговори: 1
Прегледи: 2983