• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Езерото на Слави

Започната от slavi slavov, 01.03.2014 07:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

patz

Момчета, това живо ме заинтересува:
Цитати е безвреден за риби и филтъра даже и при предозиране.
както и:
Цитатизползва се за борба с комарите .
За 4000 литра би трябвало да се използват само 4гр?

PVV

А с хайвера на рибите какво се случва?

slavi slavov

Още няколко снимки и малко хидроизолация 

slavi slavov

Още няколко снимки в почти завършен вид

patz

Здравей, колега.
Поздрави за езерцето. Мен живо ме интересува как си изрязвал и с какво си залепил отворите на бидона.
Може ли няколко близки снимки?

slavi slavov

Здравейте колеги имам едно въпрос с какво премахвате влакнестите водорасли ?

dimitariv_iv

Здр. И аз имам много такива водорасли!
Мусомища, гр.Гоце Делчев

patz

Влакнести? По много начини - с четка (това важи за аквариуми), с препарати, но за езерата най-правилно е да сложиш много висши растения (от егерия през роголистник, акоруси, паричка, тръстики до лилии и плаващи). Плаващите са много ефективни в намаляване на алгите и нишковидните водорасли, тъй като не само правят сянка, а и "смучат" хранителните вещества директно от водата чрез корените си. Точно тези хранителни вещества (когато са в излишък) са виновниците за бума на алгите, заедно с многото часове слънчева светлина.
Накратко - много висши растения! *bg*
Айде сега да дадеш малко разяснения и снимки близък план на отворите и залепянето на тръбите към бидона  :-P

slavi slavov

Ето колега ако има нещо което не се разбира от снимките питай!
Сори за  късният отговор

patz

Нямай грижи - не е късен отговора.
Благодаря за снимките. Интересувах се, защото при мен все от някъде просълзява...  :ranting: С какво си уплътнявал (или лепил) около тръбите и стените на бидоните?
Каква е целта на металните фитинги?

slavi slavov

Колеги защо сутрин рибите ми в езерото са на повърхността и дишат учестено?

patz

Здравей,
Според мен може би имаш много нишковидни водорасли? Ако е така - то те през нощта не фотосинтезират и не отделят кислород, а само консумират. Ако и изкуствената ти аерация (поточе, водопад или друго) е слаба - тогава сутрин кислорода във водата е малко. Когато започне да грее слъцето - нисшите водорасли фотосинтезират и нормализират нивото на разтворения във водата кислород

slavi slavov

Здравейте колеги!!!
Кажете ми от къде да си закупя фолио на по сносни цени и каква дебелина защото бетонът започна да се пропуква?
Благодаря ви

свилен стефанов

Здрасти колега моето фолио го купих преди две години от баухаус София.
Дебелина 0,5 мм ,ширина 8м,дължината ти я определяш на цена 3,58 за м2 и съм доволен.
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

PVV

Според мен при положение ,че си излял толкова бетон и си направил хубаво езеро е безпредметно сега да го правиш с найлон. По-добре търси начини за хидроизолация. сега има толкова нови и качествени материали, че даже и може да ти излезе по-ефтино от найлона. Мое мнение.

Similar topics (5)

40908

Отговори: 5
Прегледи: 6426

37918

Започната от Slaff

Отговори: 179
Прегледи: 126436

33792

Започната от philander

Отговори: 151
Прегледи: 137367