• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Езерце-рибарник на село

Започната от Sharancho83, 18.11.2013 13:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

philander

привет колега
какво се случва с твоето езеро, започна ли да работиш по него??/

Sharancho83

здрасти,не бях влизал с месеци тук.Още не съм почнал работа по гьолчето,но мисля до две седмици да стартирам проекта.В малкия гьол всичко зеленяса и рибите ми измряха до една  :-( Сега мисля върху филтрацията на големия,защото иначе ще стане на блато.Може да използвам изкопа на малкия и да го удълбоча малко,за да вкопая в него бидони,в които водата да влиза от езерцето на принципа на скачените съдове и после с помпа да връщам пречистената вода обратно в него.

Sharancho83

смятам да използвам тези три бидона за филтър,като най-левият ще е утайник,средният до средата ще е пълен с филц,а останалото с дунапрен и пречистената вода ще влиза в третия,където ще е и помпата

Първият и третият бидон ще ги вкопавам прави,а средният ще е легнал на височината спрямо другите,на която съм го сложил на снимката.Въпросът ми е на какво ниво под повърхността да ги поставя? То не е хубаво и много надолу да отиват,защото ще вземе да прелива от последния сигурно.
Към утайника водата ще влиза по ПВЦ тръба ф110

това като подсигуряване помпата в последния бидон да не остава без вода.Връзката между самите бидони също мисля да е с парчета такава тръба,като при утайника мисля входната тръба от езерото да влиза в средата на бидона и с накрайник отвътре,обърнат настрани водата да се завърта вътре и частиците да се утаяват по-добре.След това връзката към средния бидон мисля да е малко по-нагоре от входната тръба от езерото.В горната част мисля да влиза водата и в последния бидон,където ще е топнато едно Бибо половин цол и оттам с маркуч от височина обратно в езерото.Не съм решил още като вкарам тръбите в бидоните как ще ги застопоря за стените им,но ако бидоните са плътно притиснати не вярвам да излязат.
Иначе промених мястото за филтъра и малкото гьолче смятам да го заравям.Отстрани има една стара ВИК шахта,но май ще я разрушавам,защото не ми идват идеи дали може да ми послужи-дъното е земно,а отстрани има доста празнини

Общо взето вече имам някаква представа как ще ми изглежда филтъра,но основният въпрос,който ме тормози е на каква дълбочина да вкопая бидоните.

свилен стефанов

На равно с водата в езерцето.Водата във филтъра и водата в езерото трябва да са на едно ниво.
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

Sharancho83

Локвата ми най-накрая се напълни почти догоре от дъждовете.Сега ще видя дали ще започне да задържа водата.

Sharancho83

Попива цялата вода за около седмица...май няма много смисъл да продължавам да упорствам

dgrn

да не вкараш само къщата в езерото :)
"Видяла жабата,че подковават коня,та и тя вдигнала крак..."
http://cdn.fishki.net/upload/post/201508/12/1626758/gallery/Kbi2p8E.gif