• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Eто как ми цъфтят Ехинодорусите

Започната от cardin, 14.08.2006 17:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cardin

След дълго чакане ето как ми цъфна един Ехинодорус

Малко ми прилича на цъфнала ябълка.
Има още много пъпки, ще видя колко време ще цъфти.

DJBamby

Браво , супер е!!! Много ме кефи и мен като цъфти и е 30 см над водата. Преди 2 месеца ми подариха голям ехинодорус и той пусна 4-5 филиза ,ама не ги чаках, а ги натисках под водата и когато прокарат по 3-4 листа режа за размножаване. Пусне ли пак ще го чакам, много е красиво с тия цветчета.
- 666 litra.

cardin

Ето и продължението.

Хронологията на събитията е написана на самите снимки.

NO CARRIER

offtopic Гледам, че си ползвал същите тела като тези, които аз взех. Ама това, синьото, е найлонче и се маха, защо не си го махнал? :blink

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

zariio

miTko

Много красиво! Направо можеш да го изкараш през прозореца към съседката!  :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

cardin

Цитат на: NO CARRIERofftopic Гледам, че си ползвал същите тела като тези, които аз взех. Ама това, синьото, е найлонче и се маха, защо не си го махнал? :blink
Ми отдолу съм го махнал, като нямах рефлектори да отразява по малко. А сега имам някакви рефлектори та с найлонче без найлонче все тая.

cardin

Тези Ехинодорусчета от края на стрелата пораснаха още малко и започнах да се чудя дали да не сложа единия за проба в една саксия.
К'во ще кажете?
Също се чудех защо излязоха 2 растения само в края на стрелата, а по средата нито едно.

aquariumista

Да споделя и моя опит с цъфтенето на ехинодорусите.Постановката беше следната.110 л. аквариум 40 см висок и 30 широк.Почти никаква смяна на водата.Рибите горките нищо не бяха яли сумати време.Та основно от дневна светлина се получи израстък с цветове който стигаше 2 м височина.Аквариума се беше превърнал в една голяма саксия.Обаче пропуснах момента със опрашването и сега имам сумати семена неопрашени в една кутийка.Та да кажа че не съм се старал да осветявам или отглеждам ехинодоруса.Бях го оставил в блатото така да се каже.Нещо като почти естествената му среда.Та ако някой иска да има семена за ехинодоруси требе дса отдели аквариум за саксия на дневна и малко слънчева светлина и резултата е гарантиран.Пясъка е средно 3 мм. диаметър от строеж  :D .Никакви добавки или квото и да било друго.Чиста блатна среда  8)

Raven

да,това е класическата система,ако го беше опрашил щеше да имаш годни фертилни семена от които казват че излизат по жизнени и бързоразвиващи се растения.

и в саксия растът ехинодорусите стига въздухът да не е прекарено сух,но нямат декоративен вид.
най добре са си подводните листа.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

cardin

Цитат на: ravenи в саксия растът ехинодорусите стига въздухът да не е прекарено сух,но нямат декоративен вид.
Е, аз пробвах в саксия ама нещо не стана работата. Изсъхна си растението за 2 дни.

Е сега като сте я изкарали тая тема ме карате да снимам по никое време та да се похваля и с друг Ехинодорус- Оцелот Гриин.

cardin

Е ето ги и малките ми  Ехинодорусчета- Оцелот Гриин.
Това е маиката:

Ето ги и мъниците:

А тази стрела с малките Ехинодорусчета имаше само едно цветче, незнам защо така.

botan

а амазонките цъфтят ли да знам дали ша изкара такава прелест при мен???

sandan

Цитат на: botanа амазонките цъфтят ли да знам дали ша изкара такава прелест при мен???
Чакам я да цъфне тези дни при мен,като цъфне ще кача снимки.

flyfisher

Понеже съм начинаещ,та да попитам.
В процес съм на заселване на аквариум и от досега прочетеното разбрах,че Ехинодорусът е ниско растение,което се засажда на преден план.Даже съм си го отбелязал за моята "аранжировка".Това,което видях на снимките,обаче,направо ме хвърли в тъч.Или става въпрос за друг Ехинодорус?Тоя дето съм си го избрал е Куадрикостатус.

Similar topics (5)

43289

Отговори: 651
Прегледи: 386139

17136

Започната от vancho

Отговори: 10
Прегледи: 10494

48411

Отговори: 17
Прегледи: 18268

11872