• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Морският аквариум на sano-pets

Започната от sano-pets, 11.02.2013 15:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rosen Pavlov

Ясно  *THUMBS UP* Отиват в кофата!Аз варих камъчета в микровълновата когато местих коралите .Тромпета и рикордеата им бяха малки камъчетата ,та викам дай да ги преместя.И всичко това заради тъпите аптазии .Но нищо, вече знам че нетрябва да си готвя морски дарове в къщи! :-D  :-D  :-D  Добре че не е имало по тях.За това питах,щото и камъка на който бяха го чистих с ножа .Не бях предпазлив и може да е пръснал някой в мифката ако съм го натиснал!Та в малки дози може и да е имало в нас!

tonino

...

sano-pets

Чак пък грозни! Знаете ли каква атракция са като им пусна храна и веднага я хващат !!! Лакомниците на тате!!!

А Горгонията лека по-лека се спомина , явно и бе трудно в моя аквариум! Но опитите продължават!!!!

www.reef.bg

stan

Ето малко днешни фотоси!

tonino

...

Ilianidis

Айдее,бихме ги американците,я какви супер акропори.

julianiv

Това чудо на снимката, което изглежда като екзотичен плод, какво представлява? Не съм го срещал до сега.
Коралите добре вървят, поздравления.

tonino

...

julianiv

Аха, ясно, благодаря  *DRINK* 

Ilianidis

Какво е новото осветление?

tishovsx

Два броя, Maxspect razor r420r 15000k,130W, 120 градуса диоди.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

stan

Малко снимки от мобилния!

sano-pets

Възраст: 3.5

Размери и обем: дисплей 350 литра, съмп -135литра, общо 400 литра вода

Осветление: Maxspect RAZOR r420r 130 W 15000K, 120 градуса лещи - 2 броя

Температура на водата: 26-27

Показатели на водата: Калций-420, Магнезий-1240, кН-7,рН-8.1, нитрати-0-0,25, Фосфати-0,02-0,03 Тестове Тропик Марин(Ca/Mg, kH, pH ) и Red Sea

Поддържане на Са, кН, Mg: Оригинален трикомпонентен Балинг

Активен въглен: Тропик Марин в реактор на Тропик Марин

Сол и смени на водата: Сол Био Актив на Тропик Марин, по 40 литра седмични смени, соленост -1.0245-1.0250, осмозна вода, автоматично доливане на изпарената вода

Механична филтрация: не

Пясък и камъни: около 20 кг живи в дисплея, изкуствена рифова керамика и около 15 кг живи камъни в съмпа

Хранене и оцветяване на корали: трейс елементи на Тропик Марин( А- и К+), Аминокиселини на Микроб-Лифт, Бакто Баланс и ЗООТОНИК на Тропик Марин+ от време на време сух фитопланктон и зоопланктон на ТМ

Хранене на рибите: два пъти на ден суха храна (о-мегавитал ) и сухи водорасли ( Нори) ,рядко замразена

Контрол на нитрати и фосфати: GFO- в реактор ( първо на Тропик Марин , сега на РедСтар Фиш), Пелети -на Тропик Марин в реактор, Бактерии - Нитрибиотик на ТМ

Циркулация на водата: подкачваща помпа -джебао dc 6000 л/час, уейвмейкъри Джебао WP25 (8000l/h) и Макспект Gyre 130 (9000l/h)

Стерилизация на водата: ne

Скимер: РедСтар Фиш RS-C3 с помпа Джебао 2000l /ч

Съмп: Три отделения - първо Скимер, пелетен и GFO реактори, нагревател; Второ -камъни; Трето -реактор с активен въглен  и подкачаща помпа

Обитатели: Жълта зеброзома, Два клоуна, Жълто врасе , Шест ивичесто врасе, Дамсел, Скарида боксьор, Риба ястреб и други знайни и незнайни обитатели!

Корали:
СПС, ЛПС и меки корали( полипи, ксения...)

Снимки:

www.reef.bg

almaren

Колега пусни снимки да го видим.

Similar topics (5)

27742

Започната от tishovsx

Отговори: 20
Прегледи: 20254

12158

Отговори: 24
Прегледи: 26441