• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Подарен аквариум с речни риби

Започната от Mr.Jdm, 29.01.2013 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

koifish

значи снимките са много малки, но оранжават е 100% коя, а бялата е 99% коя затова приемаме че са кои. Че са в лошо състояние е видно но те са лакоми и за месец ще се оправят21гр е о.к. но на лични съм ти писъл за температурата.
От тук нататък те оставям на колегата слафф той разбира от кои и ще ти помогне, заедно с него има още няколко езерняци те си знаят кои са също ще ти помогнат затова ти преместихме темата в този раздел.

Mr.Jdm

Една бърза фотосесия, но телефона толкова може...но ясно се виждат мустачките на оранжевата!Бялата няма мустаци но формата на тялото е идентично...Оранжевата постоянно я гледам по дъното все чопли нещо, докато бялата няма такива неща...
Температурата ...сега ще сложа нагревателя за да я вдигна леко, че с термометъра ще мога да я следя.
Филтъра има едно чопче и го пробвах и е било за скоростта на струята, така че я намалих за да не завихря много, но незнам дали е удачно понеже смучи мръсотията по бавно, но пък като е постоянно не би било проблем сякаш...вие ще кажете.
А този аератор какво да го правя или за сега да стои настрани...Пуснах го няколко пъти, купих също и клапан еднопосочен за да не връща водата.Френска марка е( RENA 301) обаче работи чрез вибрации ли какво незнам, но много трепери и шуми, както и предава вибрациите и шума по тръбичките и мисля , че плаши рибата...Някакви съвети?
Пс...До преди малко четох темата на колегата Слафф и се изумих какви произведения има даже и в Бг...

Slaff

Благодаря.
Оранжевата наистина е кои, че са ужасно зле ..........е много видно. Интересното е при оранжевата, че няма като повечето кои люспи /поне ясно видими/, а изглежда сякаш е с кожа. Още веднъж ти препоръчвам да храниш до пролетта ................"пък после каквото сабя покаже и честта майко юнашка"..........

Mr.Jdm

Да колега така е няма люспи...Храня ги редовно, само дето тоя продавач ме изнерви и ми продаде храна за златни рибки, но едва ли ще е проблем...А като алтернативна храна нещо освен тия сухите, смисъл нещо хляб, варени зеленчуци, плодове?

Много забравям нещо...а бялата какъв сорт е някакви идеи? Няма мустаци, има люспи доста бляскави и по опашката има оранжево петно с разсейки нагоре...

Стоян Михов

Да се намеся и аз, нито една от рибките не е кои.  :-). Едната е лин (Tinca tinca) -с мустаците, а другата е мъздруга (Leuciscus idus)  и двете са декоративни цветни форми. Линовете всъщност имат люспи, но са много дребни, та линчето изглежда добре, но мъздругата е доста слаба, тя иска повече растителна храна, но нека кажат колегите които ги отглеждат.

Slaff

Храната не ти е никакъв проблем - споко. За бялата ако няма мустаци, може да  е златна /т.е. каракудате, а коите са шаран/, но понеже рибите най вероятно са купувани заедно е възможно и двете да са кои. Много са зле физически за да дадем точно определение........... В храната е спасението ........с риск да стана банален......

xoxi

Цитат на: Стоян Михов - 30.01.2013 21:04
Да се намеся и аз, нито една от рибките не е кои.  :-). Едната е лин (Tinca tinca) -с мустаците, а другата е мъздруга (Leuciscus idus)  и двете са декоративни цветни форми. Линовете всъщност имат люспи, но са много дребни, та линчето изглежда добре, но мъздругата е доста слаба, тя иска повече растителна храна, но нека кажат колегите които ги отглеждат.
И аз така мисля тези риби не са кои  *THUMBS UP*

koifish

Цитат на: Стоян Михов - 30.01.2013 21:04

да може и да си прав. втората изглежда изгърбена при аналната перка и може би няма да я бъде.
нащракаи повече снимки и избери и качи три хубави колега че тези много малки

Mr.Jdm

Аз вече се обърках :) Гледах ги тези риби из гоглето, но те по-скоро са речни някакви и поне аз не открих цветни декоративни такива...Незнам вече ...до 30 мин имате по три снимки на риба и ще потърся да ги кача в оригинални размери..

xoxi

Лина и марцугата (орфа както е по известна)имат много разновидности на цветове така че не проблем  да са от тях,а на мен точно на такива ми приличат.Коите имат два броя мустаци.Ето снимка на мустаците на кои

Mr.Jdm

Оранжевата се дърпа нещо и не можах да я цъкна като хората...

xoxi

Тая бялата със сигурност е орфа малко недохранена,за оранжевата е трудно да се каже по снимките ,може и да е малка кои от вида  Doitsu , който е огледален цветен шаран  кои без люспи, забележи дали има и втори мустаци?

Mr.Jdm

Няма втори мустаци сякаш..Дебна я да излезе и със скок ще я снимам, че малко по срамежлива...

Стоян Михов

Цитат на: Mr.Jdm - 30.01.2013 21:39
Аз вече се обърках :) Гледах ги тези риби из гоглето, но те по-скоро са речни някакви и поне аз не открих цветни декоративни такива...Незнам вече ...до 30 мин имате по три снимки на риба и ще потърся да ги кача в оригинални размери..
Виж orfe и gold tench в гугугъла,  така ще ги видиш и двете първото е муздругата,  второто лина.  
Цитат на: xoxi - 30.01.2013 22:28
Тая бялата със сигурност е орфа малко недохранена,за оранжевата е трудно да се каже по снимките ,може и да е малка кои от вида  Doitsu , който е огледален цветен шаран  кои без люспи, забележи дали има и втори мустаци?
Лин е,  няма шаран с такава гръбна перка :-)

xoxi

И аз точно това забелязах ,и на предните снмки се вижда добре дребните люспи и аз съм за лин *THUMBS UP*

Similar topics (5)

39722

Отговори: 37
Прегледи: 127754

40863

Отговори: 37
Прегледи: 25059

39509

Отговори: 11
Прегледи: 10930

44278

Отговори: 5