• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Профилът на pqko

Започната от pqko, 25.12.2012 18:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

raiko

Всъщност "трицветна" скалария е общо название на всички скаларии, които притежават комбинацията от тези гени: Gm/Gm  или Gm/g   (Gold Marble , gold).  Когато към тези гени добавим двойна доза S/S  (Stripeless) ген, тогава вече се получава "кои" скалария.  Или общо казано кои скаларията е частен случай на трицветната скалария. Някои селекционери в САЩ са постигнали 100% покритие на червения цвят при най-елитните си кои скаларии. В нашето стопанство все още не сме постигнали това качество, но работим по въпроса. Засега сме постигнали около 80-90% оцветяване при някои риби:

discusfen

Ето го и шефа.Райко ти и брат ти сте царете на генната модификация на скалариите в България.Аз съм навъдил 5,6000 бройки и тепърва ми предстои да гледам какви екземпляри са се получили.Нека са ни живи и здрави рибите пък ако видим зор с продажбата ще идвам да ви конкурирам в София на пазара.

raiko

От това което си написал стигам до извода, че едва ли правиш разлика между ГМО и резултати от селективна дейност!!! Смешно е да се тупаме по гърдите в темата на човека кой колко хиляди рибки е произвел... с какво качество са и къде ще си ги продава. ;)

discusfen

Никъде не съм писал ,че продавам.Ако продавам ще пиша в темата продавам.Дори исках да му подаря.Понякога човек стараейки се да гони дивото изтървава питомното.Сигурно някоя дива риба те е ядосала и искаш да си го изкараш на мен .Отивай да почиваш и лека нощ.

raiko

Цитат на: discusfen - 02.07.2015 23:50
.... ако видим зор с продажбата ще идвам да ви конкурирам в София на пазара.
Да... никъде не си споменал, че продаваш. :)
Лека нощ, Любо!

magnit

Не може да се подмине с мълчание този спор между професионналист и фен с 5-6 годишен стаж на развъдчик, който не прави разлика между селекция, генна "модификация" или манипулация и признаци на видово и подвидово разпознаване.
Diskusfen, дори и да имаш някакви постижения в акваристиката, не е уместен снизходителният ти тон, дали към Райко, или към когото и да било другиго, без да си подплатен със знания и безспорни успехи пез годините. Всички сме виждали закани от типа - ..."скоро ще залея пазара с..." и не след дълго настава съмнителна тишина. Скромността краси човека, а ти имаш нужда от малко такава *DONTWORRY*
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

Caxapa

Спрете се вече с безмислени спорове. Човека е казал към кои риби се е насочил и ги е получил вече. Един ги въди от кеф и гони численост а друг гони да затвърди определени гени  или казано по друг начин/гони F-ките/ ЕВдва ли ще стигнем нивото на Райко и брат му който стои в сянка но постиженията и на двамата са на едно наистина високо ниво. Всеки който се е захванал има заслуги и принос във равъждането на тези риби. И всеки има право да избере и предпочите  нещо което на него му допада по вкус и виждане. Не опорочавайте хобито, макар то да е доста скъпо като удоволствие.

pqko

Със новите обитатели,скалария Pinoy Zebra.

Wetdream

Дискус фен ли си скалария фен ли си... Ни ставай смешен...5000 скаларии на живо виждал ли си....
Извинявам се за спама ..но се подразних доста от този "фен" !

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

pqko

Леко развитие. :-)

Wetdream

Супер си! Ториш ли? И колко часа работи осветлението?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Boqnov90

Още скаларии ли си добавил?
Иначе се е получило страхотно с растенията отгоре и техните корени  *thanks

pqko

Неторя,осветлението е 2x30w. Светя по 9 часа,добавил съм още 6 по малки скаларии.

pqko

Една странична  :-)

pqko

На 30 дни след старта.

Similar topics (5)

43307

Отговори: 3
Прегледи: 5669

35385

Започната от vanko853

Отговори: 3
Прегледи: 7579