• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!

Започната от S_mo, 12.12.2012 18:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cantiga

Абсолютно съм съгласен с вас, темата наистина е на много високо ниво, аз на няколко места я бях препоръчвал.
Това за буцките от доста време си го мисля и аз,и без това имам функционираща витрина...VDO, пиши като опиташ.  *THUMBS UP*
Поздрав!
Светослав

danielm

За лютите чушлeта не знам, ама див лук в манадо с акита от канистера е супер за салатата.  *CRAZY* И за да сме в темата ще кажа, че лук растеше и в в съмпа,пълен с керамзит.
А с надводните бацки според мен ще е голяма мъка - като с надводнте анубиаси от подводни ...
http://i59.tinypic.com/inwfox.jpgRe: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!

sVGNsali

*offtopic
Не съм виждал по впечатляващ начин за похабяване на манадо  :-D
Но пък, хапването на резултата, ще да е добре ...
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

petko

Цитат на: VDO - 21.10.2015 11:11
Мда,темата е полезна,ше пробвам едни буцефаландри,че отдавна ми се върти из главата,ще се разпиша тук ако стане нещо.
Това не е проблем за тях.Мъката,е че става много бавно.
Ама по голяма мъка им е от надводна в подводна. :-)
По добре пробвай направо с надводни,че са и по евтини.
Иначе можеш да пробваш ,като първоначално са с ниско ниво на водата и сами да се покажат над водата.

Antuni

Бавно но славно вървите към оранжерияата и нейното място в "дома ви".

Чушки, лучец, остава само колчетата с ........
0899808552

bunzip2

Цитат на: Борис Христов - 21.10.2015 01:49
Темата наистина е една от най-хубавите във форума, a oтносно bunzip2 старанието което полага е повече от похвално, а резултата всички може да видим.Случайно ми попада обаче и погледа на етикетчетата от снимката, и ако разчитам правилно не е лошо да видим и "лютите чушки"?!:-) *THUMBS UP*

Боби, много си наблюдателен  :-D :-D
Верно има и люти чушки... тъй тъй светим, що да не ползваме мястото и за някой подправка  *CRAZY*

Ето ги чушките с магданоза, а туй лилавото е босилек (щото си правим песто от време на време  :-D )

Иначе по темата снимки от сега (не че има кой знае каква разлика от преди 2 дени де ама.. тъй тъй снимах). Пък и не съм ви показал staurogyne repens до сега - на послдната снимка.

evgeni200

Бях се поизгубил за известно време  :-)
Някой да е пробвал да отглежда надводно "аеропонно" ?!

bunzip2

Аз си мислих да пробвам. Мисля, че е много лесно за осъществяване, с китайските mist maker-и  :-D
Даже съм си добавил в кошницата 2 мейкър-а, чакат ред  :-D
Не знам дали ще има съществена разлика от хидропонното.

zariio

danielm

Скромно, но от сърце.
Чудна утрикулария, аз надводно не можак да я подкарам.

bunzip2

bunzip2

Още малко напредък...

П.П: На последната снимка, HC в дясно се гледа по 3 различни начина, в различни субстрати.
Ясно се вижда, че субстрата оказва голямо значение!

VDO

Малко случайно като сменях вода забелязвам ,че един мъх ,който е изплувал на повърхността е почнал да наддава над водата,расте като струна изпънат нагоре.Как му беше името на това забравих,срам не  срам-изхвръкна ми от акъла ,но под вода като го гледам ,не бих казал ,че така изправен ще расте и над нея.

bustama

Борис Христов

Цитат на: VDO - 16.11.2015 22:33
Малко случайно като сменях вода забелязвам ,че един мъх ,който е изплувал на повърхността е почнал да наддава над водата,расте като струна изпънат нагоре...

Leptodictyum riparium!?..за това го наричат "stringy moss" string от струна на английски. :-)

Similar topics (5)

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36711

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28380

50180

Отговори: 8
Прегледи: 33508

48784

Отговори: 1