• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!

Започната от S_mo, 12.12.2012 18:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

danielm

Мойта любима тема пак не е активна повече от 60 дни, а е ПрОлЕт ... време е за ливади и снимки!!!
Една снимка на "аквата" в офиса за старт на пролетния сезон ...  *DRINK*
Юли го няма, пак са го прибрали ... ама това не пречи да се философства.
http://i65.tinypic.com/esuphz.jpgRe: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!Re: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!

danielm

Елеохарисче в еко почвата ...
Хубавото е, че като го садиш в аквата не е нужно да се престараваш с миенето, тъй като във водата не се вижда.
P.S. може да се направи и аквариум с еко почва и ще изглежда сякаш и растенията плуват, а корените ще се виждат. :)
http://i64.tinypic.com/23tmcl0.jpgRe: Преминаване от подводна в надводна форма при аквариумните растения!

Иван Вълков

Да изровим една тема от архива. Аз мисля че темата е актуална и ето мойте начинания. Преди време ми попадна един Елехарис за който нямам условия в аквариума. Та така стигнах до решение в една ПВЦ кутия с капак слой почва и слой останал грунд от аквариум - кварцов пясък. След това една част засадих направо в почва. Светя с ЛЕД кружка 2700к 7w, a втория опит е на прозореца. Поливам ги през ден с аквариумна вода.

danielm

А някога тази тема беше хит ...

Иван Вълков

Е Дани ти си номер 1. Ето мойто излагане ;)

П. П. Кутийките от какво са?

bunzip2

Да повдигна една одавна забравена, много интересна тема с нещо свежо  :)
nadvodni1.jpg

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bunzip2

Цитат на: NO CARRIER - 23.04.2024 08:46Бакопата е вкусна и на салатка. :-D

Пробвал ли си я  :-D
Между другото на снимката са montecarlo и staurogyne repens.
А при staurogyne-a , в ъгъла там има едно мааалко невзрачно, почти поумряло (то сега се съвзема де, поне така мисля) - е то е bacopa caroliniana, резнах едно стръкче от аквариума и я боднах там, ако стане - стане, ако не - здраве да е :D.
Така или иначе от аквариума кося достатъчно всяка седмица, ама не знаех, че става и за салата  :-D  :-D

NO CARRIER

Пробвах я, да. Може би пак трябва да си завъдя, тоя път надводно.
Ми на мен на бакопа ми заприлича, ама то аз не гледам китки от години.

bunzip2

Ако тръгне мойта надводната, ако искаш ще ти пратя после готова приспособена надводно :)
За сега не изглежда много добре, ама може и да се получи.
А иначе и staurogyne repens ще става за салата, то листа пак, кво да му е, като сложиш оцет и олио :-D

NO CARRIER

Амиии... Змиярниковите не стават. Не съм пробвал, но навремето май Мариян беше пробвал криптокорина и каза, че не му харесва. :-D
Стискам палци да потръгне. После ще я мислим. Благодаря!       *privet*

bunzip2

_Kirilov

Някой не е ли експериментирал с Буцефаландри ?
Ако има някоя туфа , която да я е приспособил -искам да си взема  *bg*

bunzip2

Цитат на: _Kirilov - 14.05.2024 10:23Някой не е ли експериментирал с Буцефаландри ?
Ако има някоя туфа , която да я е приспособил -искам да си взема  *bg*

Някъде в миналото, някой може и да е пробвал. Не съм срещал, но честно казано, не мисля, че ще е по-различно от анубиас в надводна.
Ако искаш опитай, или може да ми пуснеш 1-2 стръка да ги тествам.

Similar topics (5)

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36710

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28380

50180

Отговори: 8
Прегледи: 33507

48784

Отговори: 1