• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какво е това растение? Всички питанки - тук! II част

Започната от NO CARRIER, 08.12.2012 22:21

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

Amev

VDO

JEM

ata_nas

Уф!
Всеки път казвам - щом е Крипто е сложно за определяне. Поглеж после цъфнало....

anioto

Какво е това растение с чудовищни корени  =-O

edmund

Новобранец в акваристиката - положил клетва на 5 септември 2015 г.

JEM

Писция.Размерът на кореновата система силно варира в зависимост от количеството на хранителните вещества в аквариума. Ако такива липсват, кореновата система е мощна, гъста и пухкава, ако има достатъчно хранителни вещества,става къса и рехава.

ivogod

Цитат на: Amev - 20.12.2015 17:45
Какво е растението , подариха ми го от един магазин в Пловдив , страшно бързо расте , високостеблено е. Момчето в магазина като му казах че съм сменял аквариума ми го подари и каза че обира нитрати яко. Имаше едно пречупено стръгче и за ден цялото беше в черна брада и го махнах. Рових из профилите на растения и ми прилича на едно оттам ,обаче то не е бързорастящо,а това при мен расте като лудо.

Всичките тези разклонение са от един стръг който подкастрих преди дни. А тези за 4 дни стигнаха повърхността ,а бяха на 10-тина см от нея.

Ако си го взел от магазина срещу Синдикалния дом, това е Погестемон октопус. Имам такова. Ако има нитрат във водата расте като шантаво. Използвам го за показател на нивото на нитрат.

Amev

Точно там ми го подариха , да яко папа нитрати. Мерси за името ;) ясно беше че е някакъв погостемон ама точно този не го намирах. Хубаво е сега да му се направи профил ,че е много полезно растение.

pastorius

Колеги,
С растения от поръчка беше попаднал ето този стрък. Около 4 см високо е. Прилича ми на някакъв ехинодорус. Някакви идеи?

JEM

anioto

Цитат на: JEM - 14.02.2016 01:22
Писция.Размерът на кореновата система силно варира в зависимост от количеството на хранителните вещества в аквариума. Ако такива липсват, кореновата система е мощна, гъста и пухкава, ако има достатъчно хранителни вещества,става къса и рехава.

Мерси  :-)
Под хранителни вещества торове във водата ли имаш предвид? Включва ли това и осветлението?

Percho

Какви са тези растения изрових целия нет и не ги намерих?

Marto99_mz

Percho

Благодаря. *DRINK*

Публикациите са слети: 04.03.2016 20:17

Тези растения какви са?

И това което е като трева от ляво на сниката?

Similar topics (5)

54147

Отговори: 6
Прегледи: 7847

41909

Отговори: 12
Прегледи: 9206

36927

Отговори: 2
Прегледи: 5183

14606

Отговори: 3