• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Препоръчителни растения.

Започната от ELMANTEC, 28.09.2012 17:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ELMANTEC

Освободих малко място в аквариума, като премахнах едно растение, което не се развиваше много добре и според мен листата ми гниеха и доколкото мога да преценя - това подпомага развитието на кафявите водорасли, които съм завъдил.

Сега бих искал да сложа нещо на негово място но не съм много сигурен за подходящо растение. Бихте ли ми препоръчали какво да сложа?

Аквариумът е:
55л. - 50х33х40 (висок е 40)
вътрешен филтър - 300л/ч
3х8W, 6400K осветление
грунда е малко сложен  :-D на дъното има 2см пясък (взех го от един строеж), над него има 2см чакъл 0,5-1см
другите растения са: Анубиас, Ехинодорус, Криптокорина и Лимнофила, не ги торя с нищо (за сега :))
колкото до рибките - за сега имам 2 черни молинезии и 2бр. данио, които нз как се наричат, но на цвят са розови... бих искал да взема и 4-5 гупи, няколко скаридки и 2 анцитруса алб.

Препоръчайте ми какво растение да взема, така че да е подходящо за тази част от аквариума /в задния край/. Иска ми се да е нещо, което ще оформи нещо като храст, но не мн нисък... примерно :) . Отворен съм за предложения. :)

stanislav89

Валиснерия, роголистник, егерия

ELMANTEC

Цитат на: stanislav89 - 28.09.2012 23:02
Валиснерия, роголистник, егерия

Спирална Валиснерия добре ли стои на заден план?

kamos

Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

ELMANTEC

Цитат на: kamos - 29.09.2012 18:24
Да добре стои *DRINK*

Мерси, веднага щом намеря в някой магазин ще си взема няколко коренчета.  *DRINK* *DRINK*

Similar topics (5)

48784

Отговори: 1
Прегледи: 26355

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36716

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28382

50180

Отговори: 8