• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Градината на Октопода (Octopus's garden)

Започната от Стоян Михов, 02.09.2012 13:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Стоян Михов

Докато храносмиламе бавно, да понапиша за меренето на фосфати. С Dede  решихме да събираме пари от банички и да си купим Hanna Checker Phosphorus  :-D. Да точно, взехме този дето мери фосфор  (не фосфати) в части на милиард - ppb. Най-накрая да попадна на тест, който да мери фосфати нормално в ултра ниските нива. Забавното е, че е направен, познайте къде - в Румъния!!! Доста се позабавлявах като прочетох, ама работи с някои особености. Та така, фосфатите в моя аквариум са 0,034 мг/л, според салиферт са нула от години насам  :-D. Апаратчето си мери в части на милиард, ама лесно се преобразува в мг фосфати на литър, като се умножи по 3,066 и се раздели на 1000. Добра покупка, заслужаваше си баничките  *banan*.

Весела Коледа на всички!

Ilianidis

Я кажи от къде го взе,че дедо Мраз да ми го подари?Е това ми трябва.Да знам колко фосфати да си дозирам :-D И предполагам после само реагент трябва да си търся.

VeL

Да ти е честит, Стояне! От година ползвам дигиталните тестове на Hanna за алкалност и фосфати и съм много доволен. Жалко, че няма реагенти за тях в България, или поне аз не успях да намеря. Сподели откъде си закупи теста за фосфор  *THUMBS UP*

Стоян Михов

В ибей се продава всичко  :-). Е, по-скъпичко идват някои удоволствия, ама кеф цена няма. Тестовете си ги поръчахме заедно с хапаратчето. Сега ще разберем къде им е фабриката в Румъния и ще я превземем  :-D. Ей къде е Румъния на 500 м от моята къща.

Ангел Христов

Ами хайде Честит имен ден, Стояне - да ти е живо и здраво името и ти покрай него, всички около теб и всичката "гад" из аквите :) Наздраве и весело  *DRINK*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Стоян Михов

Наздраве Геле, наздраве на всички и весели празници  *DRINK*.

VeL

Честит имен ден, Стояне! Бъди жив и здрав!

Стоян Михов

Любимата, няма смисъл да казвам, че на живо е още по-красива и по-розова ;)

M_I_T_A_K_A

Хубава любима имаш 8-) Пожелавам Ви дълъг съвместен живот ;-) Покажи я и малко отдалеч да я видим, а може и целия аквариум.

Поздрави.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Стоян Михов

Хах, за съжаление снимките не стават, този апарат няма баланс на бялото в този режим на снимане и всичко става мазало синьо, ето още една лоша снимка на друг хубавец, неговият цвят даже синьото не може да скрие.

Ilianidis

От колко време я имаш?Не знам как,но поддържане на супер ярки цветове при мен е все още невъзможно.

Стоян Михов

Може би от малко повече от година, благодарение на занемаряването на аквариума ми беше позагубила цветове и спряла да расте, но последният месец в който имах малко повече време за аквариума всички акропори придобиха невероятните си цветове и започнаха отново бързо да растат - белите върхове са зоните на бърз растеж. На снимката изглеждат синкави, но реално са жълтеникаво бели,а полипите са зеленикави.

Стоян Михов

Весело посрещане на Новата 2014 година, нека ме прощават всички, които съм засегнал или подразнил по някакъв начин през изминалата, направил съм го без умисъл, и съвети съм давал с единствената цел да развивием морската акваристика и у нас на подобаващо ниво. Хаирлия да е новата, да се множат стадата в аквариумите ни и мир, здраве и любов да царуват в семействата ни. Наздраве!

*bg* *DRINK*

VeL

Цитат на: Стоян Михов - 31.12.2013 17:36
Весело посрещане на Новата 2014 година, нека ме прощават всички, които съм засегнал или подразнил по някакъв начин през изминалата, направил съм го без умисъл, и съвети съм давал с единствената цел да развивием морската акваристика и у нас на подобаващо ниво. Хаирлия да е новата, да се множат стадата в аквариумите ни и мир, здраве и любов да царуват в семействата ни. Наздраве!

*bg* *DRINK*

Амин! Наздраве на всички колеги и приятели! Стояне, нахално използвам твоята тема за поздрави, но се заричам, че моята ще се появи в началото на новата година  *DRINK*

камен чочев

Цитат на: Стоян Михов - 31.12.2013 17:36

*bg* *DRINK*

Ами, Стояне явно тук ще са поздравленията  :-D
Наздраве на всички и весело посрещане на Новата 2014 година. Да са ни цветни коралите и здрави рибите, щастие в семействата ни и мир и благоденствие в домовете.  *DRINK*

П.П. Уникална акропора! Няма как да не си изпрося фрагче  :-)