• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Кога се вадят рибенца?

Започната от nixanbal, 19.06.2006 17:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nixanbal

18 дни? Тая риба ще сдаде багажа ....

Веско, ти на 11 ден или там някъде като ги вадиш в инкубатор ли ги слагаш?

Ако ли пък не да взема да направя един? При условие, че имам налична само помпичката за целта

веско

Аз на твое място щях да ги извадя.Предполагам че вече са достатъчно оформени и така да се каже заякнали че да прокопсат.Сигурно ще са с яйчени торбички-в такъв случай не им давай храна докато не изчезнат.След това ги захрани със ситно стрита Тетрамин-примерно.

nixanbal

Имаш в предвид без инкубаотри и такива глупости?
Направо в аквариумче с помпичка?

zariio

Ето аз как правя.вадя ги на 7-8ден ако ги хвана де и ги слагам в една пластмасова родилка потопена в големия аквариум близо до струята на филтъра.така по добре циркулира водата :wink: в малкия аквариум ги пускам едва като се оформят нацяло.правя така понеже ми се е случвало като ги отделя веднага в друг аквариум и за няколко часа да умрат.свързвам го с различни параметри на водата от общия аквариум.а и това и най лесния и поне за мен сигурен начин. :wink:

cihlidi_fan

Цитат на: zariioЕто аз как правя.вадя ги на 7-8ден ако ги хвана де и ги слагам в една пластмасова родилка потопена в големия аквариум близо до струята на филтъра.така по добре циркулира водата
Ха!? А аз си мислех, че аз съм си го измислил това, ама явно е имало хора и преди мен  :oops:  :D  
Иначе върши работи викаш?Защото аз не успях да ги запазя.... дано да успея по-натам  :D
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

zariio

Върши повече от перфектно работата :wink: Нали знаеш че съм пробвал и с вътрешен филтър с бутилка в края?Пак става но това е вариант когато  вадиш яйцата веднага :wink:

nixanbal

zariio, а тая родилка от какво си я направил?

jovani

Аз като пробвах с родилка я направих от мрежа за комари залепена с силикон, като дъното беше от дъно на кутия за сладолед , гледаи да е по голям, тои придава формата на родилката;). Моите бяха там само 1 ден , стори ми се грозно и си взех 30 литров. ама вече ще ги оствям естествено да се оправят. Женскат ги носи 18-25 дена зависи от температурата и хим. параметри на водата. поне при мене беше така. На женската не и пречи че не се храни толкова време, обаче: един ден преди да ги пусне забелязах,че като пусна храна почва да ходи след нея, , явно беше прегладняла:), на следващият ден ги пусна...

Boby_

Цитат на: jovaniНа женската не и пречи че не се храни толкова време,
Е, тук бъркаш - пречи и и то много.
Ама като гледам колко мнения на специалисти станаха по темата и за това как точно се размножават Мбуна, май от моето няма нужда.  :lol:

jovani

ЕЕЕЕЕ не е така , просто мята женска не се оплаква :lol:

Boby_

Цитат на: jovaniЕЕЕЕЕ не е така , просто мята женска не се оплаква :lol:

Правил съм доста наблюдения по темата. Женските, които се оставят да си износят хайвера, хвърлят много по-рядко, остават дребни, много често и с хлътнало коремче, по-податливи са на болести и преследване от страна на мъжките и на по-едри женски. Минусите са повече от плюсовете.

jovani

Мойта двойка май се оказа плодовита, женската хвърля през 35 дена :) Май съм попаднал на качествени рибоци;) Мъжкият като женската носи не я закача, а и тя бие всички в аквариума. Никой не ги закача. Така че купувайте от НИКИ! Другите ми рибоци нямат и желание за хайвер

веско

Правил съм доста наблюдения по темата. Женските, които се оставят да си износят хайвера, хвърлят много по-рядко, остават дребни, много често и с хлътнало коремче, по-податливи са на болести и преследване от страна на мъжките и на по-едри женски. Минусите са повече от плюсовете.[/quote]Съгласен съм с Боби че женските които износват до края остават с хлътнали коремчета и че мъжкия ги гони повече.За това че са по податливи на болести не мога да кажа.

nixanbal

Хе! Извадих около 18 мисля рибенца:))
Кви са сладурски.. Още са си с яйчицата, но се виждат и самите рибенца... Сложих ги в самоделния инкубатор... Та там колко време трябва да стоят? ДОкато изядат запасите в торбичките ли? И трябва ли да ги завърта струята или ?

веско

Щом си се справил с изваждането ще се справиш и по нататък :lol: Рибките плуват ли или седят на дъното?Какво всъщност ти представлява инкубатора?

Similar topics (1)