• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Отрицателни отзиви за търговци и магазини

Започната от Boby_, 26.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Goldfish911

айде бях написал нещо ,но .. го изтрих всички да си останем със здраве ,сега като размислих не искам да плюя никого ,въпреки че ме взе за балък.. както и да е

gecatax

Един минус за магазина на Discus.bg в София кв.Стрелбище, ул."Нишава" 106.
Та обещах на приятелката ми да и купя мъжка Бета за коледа, и на 07,01,2013г. и викам да отидем до jumbo и после да минем през магазина да вземем. Влизаме, разглеждаме и няма Бети, питам аз бети има ли, а продавача ме пита какви, казвам мъжка бета търся, а той има само 1 останала. Понеже рибката беше синя, а това е любимия цвят на приятелката ми му казвам вземам я без да я погледна защото аквата беше качен направо на тавана в/у стелажите с другите. Та аз си разглеждам докато той слага рибката в торбата, гледам в 3 аквариума умрели риби и то залепени за дупките на вградения съмп от смукателната сила на филтъра. Викам си случва се да умре някоя риба от толкова много в аквата и го преживявам. След като я беше сложил в торбата аз си разглеждах за грунд че ще стартирам скаридарник, а той ми обяснява как нямало бизнес с бети в България, били скъпи не ги харесвали, имало смисъл да се внасят само за собствено удоволствие. Та купувам си аз грунд и храна за бетата и си тръгвам. Прибирам се и я слагам в аквата(30/30/30см. работи от над месец само с растения вътре, няма начин да не е завъртян цикъла) та слагам торбата с рибата да се изравни температурата и на 40-50мин. доливам по малко от моята вода в торбата, и по едно време гледам рибата с слепени перки, предните под главата се едно са изгнили а краищата на опашката и са бели. Бетата вече е в аквариума но е болна личи си, лежи на дъното без да мърда, да не говорим че няма сила да противодейства на филтърче 300л/ч. с флейта.
Приятелката ми е бясна, вика ако иде някой който не разбира или дори и да разбира и не я погледне като мен ще му пробутат болна бета. Както и да е аз ще я преживея една бета но някое малко дете което не разбира после има да реве като и умре рибката. Направи ми впечатление че и растенията който имаха като наличност (не повече от 10 вида) някой бяха в окаяно състояние. Лично аз повече там няма да ида, може би преди когато четях хубави коментари за магазина е било добре, но сега е нищо повече от квартално магазинче с болни риби. А докато пиша коментара рибата отслабва спрях филтъра за малко че се беше залепила за него, явно е късно за лекарства и повишаване на температурата. Щом и те не помагат.
Ето и няколко снимки на рибката докато беше в отделен съд с лекарство:

Поздрави!

-250л.

negepamopukc

Не защитавам или упреквам никой.

Казваш 30/30/30, което е равно на 27 литра. Филтър 300 л/ч, който спрямо изискването на Бетите ( течението трябва да е сведено до минимум) прави центрофуга в аквариумчето....  *CRAZY*
Утре, ще ида да го видя магазина. Не съм ходил от октомври.
" И да пукна, няма да умра,
а ще възкръсна в старата си кожа
Защото алкохола, който съм изпил.
Не ще ми позволи да се разложа... "

gecatax

Цитат на: negepamopukc - 08.01.2014 20:52
Не защитавам или упреквам никой.

Казваш 30/30/30, което е равно на 27 литра. Филтър 300 л/ч, който спрямо изискването на Бетите ( течението трябва да е сведено до минимум) прави центрофуга в аквариумчето....  *CRAZY*
Утре, ще ида да го видя магазина. Не съм ходил от октомври.
Флейтата е обърната нагоре така че не е кой знае какво, щом нито едно растение не се раздвижва. Виж снимката на рибата тя не може да се разболее така за 1 ден. На мен не ми е проблем че съм я взел болна, ще се опитам да я излекувам и поне ще знам че съм направил всичко възможно. Конкретно ако ходиш огледай аквариума с разборите там имаше 2 умрели, едната от който беше залепена на преградата на съмпа.
Поздрави!

-250л.

Joro V

Аз пък скоро мислех да пиша позитивен коментар за този магазин :) Не искам да ги защитавам, сигурно и ти имаш право, но последния път когато бях там (преди 3 седмици) ми направиха добро впечатление. Аквариумите бяха чисти (не видях умрели риби) имаше доста голямо разнообразие на риби, растенията - сравнително разнообразни и в добро състояние и много голям избор на корени и дървета за декорация. Всичко това е доста добре за неголям магазин, особено в сравнение с останалите магазини в София, които напоследък ме разочароват. Купих си и няколко риби - без проблеми са до момента, да чукна на дърво.
Пак казвам - сигурно имаш право в случая, но ще сгрешиш ако ги зачеркнеш окончателно... може просто да е било лошо стечение на обстоятелствата.

gecatax

Цитат на: Joro V - 08.01.2014 23:24
Аз пък скоро мислех да пиша позитивен коментар за този магазин :) Не искам да ги защитавам, сигурно и ти имаш право, но последния път когато бях там (преди 3 седмици) ми направиха добро впечатление. Аквариумите бяха чисти (не видях умрели риби) имаше доста голямо разнообразие на риби, растенията - сравнително разнообразни и в добро състояние и много голям избор на корени и дървета за декорация. Всичко това е доста добре за неголям магазин, особено в сравнение с останалите магазини в София, които напоследък ме разочароват. Купих си и няколко риби - без проблеми са до момента, да чукна на дърво.
Пак казвам - сигурно имаш право в случая, но ще сгрешиш ако ги зачеркнеш окончателно... може просто да е било лошо стечение на обстоятелствата.
Подкрепям, бяха чисти аквариумите и затова си казах окей случва се да умре някоя, и наистина има голямо разнообразие на декорация, просто от говора на продавача че бетите нямали търсене и не си заслужавало да се внасят и т.н. останах с впечатление че просто Бетите не са им голям приоритет, а и като знам къде беше кекнат аквавариума, което все пак не ги оправдава че продават болни риби, впрочем откакто е в карантинния аквариум с лекарство вече плува, може и да я спася.
Поздрави!

-250л.

kamenov

Ако ми кажеш къде видя слепени и изгнили плавници на снимката на тази риба ще съм много благодарен ;)
Иначе за качеството на бетите наистина няма никакъв смисъл да се внасят по-скъпи от 5-6лв. сингапурски 68мо качество риби...

п.п. с 300л/ч глава въртиме цялото съдче от което си взе рибката ;) за информация то е с 9 прегради за бети и е около 30л. това ще рече около 33,3333л. в час за риба ;)

Поздрави!

Nikiengi

А при каква температура се държат тези рибки, в случая не искам да вземам страна но масово по магазините (не конкретизирам Дискус в случая) съдовете с бетите на са с нагреватели, и колкото и да се отоплява помещението температурата при тези рибки е около 22 Со, което е много малко за тях, нормалната е 27-28 Со.

kamenov

27 градуса е температурата на бетите. Съдчето е с вграден в гърба филтър в които има както следва:
Вата, дунапрен, керамика, нагревател и връщаща помпа.

gecatax

Нямам намерение да се занимавам с теб повече тъй като и рибката умря днес, но ще оградя местата който се виждат от снимките, предните и плавници освен че бяха слепени бяха и червени и нагнили както и под тях корема имаше голямо бяло петно. Лично аз не видях да има нагревател при бетата, а и ми стана интересно защо хвана вода от долния аквариум, а не от аквата на бетата след като имаше толкова празни клетки, още там рибата изживя шок според мен.Та както и да е вече рибата е мъртва така че не мисля да продължавам спора казах моята страна.
Ето и оградените снимки на някой се вижда колко са червени плавниците.

Пак ще кажа за декорации наистина има много и голямо разнообразие, някой от растенията бяха в перфектно състояние, но някой като бликсата бяха в окаяно лишено от торене и осветление състояние, имаше много красиви и здрави риби, но имаше и не дотам здрави, за морския не коментирам, защото не му разбирам.
Поздрави!

-250л.

kamenov

Спор няма...
Взимам вода от долния аквариум защото не може да се гребне в горния с канчето. Това което си оградил е част от цвета на рибата. Относно нагревателя няма смисъл да го коментираме, той не се вижда от клиентите, защото както казах е във филтъра. Произволни снимки от нета на риби със същия "проблем".
http://www.e-aquarium.com.au/images/blue-fin-betta.jpg
http://animal-world.com/encyclo/fresh/anabantoids/images/Betta%28bluemale%29WFA_C3152_med.jpg
http://i1322.photobucket.com/albums/u577/Shelster8/image-2_zps0d300ca6.jpg
http://images.sciencedaily.com/2009/06/090629100649-large.jpg
http://www.aquariumfish.net/images_01/betta_male_blue_with_red_111026a5_w0640.jpg

Съжалявам за рибата.

NO CARRIER

Всъщност, ако си купиш телевизор и той се повреди имаш право на замяна или ремонт. Ако си купиш развалена стока, с касовата бележка можеш да отидеш и да я върнеш. В случая такива екстри съществуват ли?

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

kamenov

Въпреки, че според мен бетата напусна магазина в добро здраве ще я заменим.
За съжаление мъжки бети в момента нямаме, но се ангажирам да я заменим, когато има ако клиентите са съгласни.

ПП: Оказа се че имаме един червен мъжки, не е чак с такива перки но не е лош. Свържете се на Л.С. ако го искате...

lord_vetinari

1. От това което виждам - на бетата и няма абсолютно нищо.
2. Тези риби имат навика с дни да стоят легнали и на едно място, особено след пренасяне.
3. В зимния сезон да поддържаш в наличност 10 вида растения си е доста трудно!
4. Това, че аквата е стартирана преди месец не означава, че може да поддържа живот.
5. В разделен на 7 аквариум с бети ползвам 200 л/ч
Стига сте плюли по магазините!!!
В 90% от случаите си храните рибите с чернодробни помии `щот е по-евтино и после другите са ви виновни!
Акваристиката не е евтино хоби - крайно време е да го разберете и да спрете да мъчите рибите!

gecatax

Цитат на: lord_vetinari - 18.01.2014 09:32
1. От това което виждам - на бетата и няма абсолютно нищо.
2. Тези риби имат навика с дни да стоят легнали и на едно място, особено след пренасяне.
3. В зимния сезон да поддържаш в наличност 10 вида растения си е доста трудно!
4. Това, че аквата е стартирана преди месец не означава, че може да поддържа живот.
5. В разделен на 7 аквариум с бети ползвам 200 л/ч
Стига сте плюли по магазините!!!
В 90% от случаите си храните рибите с чернодробни помии `щот е по-евтино и после другите са ви виновни!
Акваристиката не е евтино хоби - крайно време е да го разберете и да спрете да мъчите рибите!
Абе човек аз знам кое колко струва, брат ми е хвърлил за неговите над 5000лв. всичко което съм направил с стартирането на аквариума и поддръжката му той ми го е казал, и след като проверих всички параметри на водата и му ги пратих да се консултирам и с него не само с профила на рибата все пак той ги погледна от друг не български сайт и каза че са супер.Плюс това когато той замина за Малта аз гледах 3-та му аквариума с риби който бяха взети от него през 2009г. и до ден днешен няма нито една умряла, единствено продадох скалариите и някой растения по негово желание защото станаха големи и искаха поддръжка, а аз съм студент вече и майка ми и баща ми няма как да ги гледат.Параметрите бяха в норма, рибата не е била на студено, от  магазина за 1 мин до колата и за 7 до нас.След което климатизиране и напасване към моята вода(протече за 5-6 часа) на следващата вечер рибата беше умряла.И не не е много похвално да имаш 10 вида растения в зимния сезон, той аквариума си му поддържаш температурата така ли и иначе, а и проблема не бяха 10-те вида, а това че някой бяха в много лошо състояние.Аз спирам спора вече и няма да се занимавам рибата умря, и стига с този прословут филтър "центрофуга" ти имаш на 7 клетки 200л/ч ама са празни и няма нищо вътре сигурно, а аз имам много растения както казах + че флейтата е нагоре и филтъра е така ограничен че да не мръдне и едно растение, което си показва че филтрацията е слаба.
Поздрави и лека!

-250л.

Similar topics (5)

3796

Започната от sho

Отговори: 92
Прегледи: 122174

3791

Отговори: 284
Прегледи: 226450

23253

Отговори: 99