• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Пускане на златни рибки в язовир.

Започната от kimmy_rz, 03.01.2012 21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kimmy_rz

Явно рибите ще трябва да бъдат подарени. До момента преглеждах английски форуми в които също пише, че подобни видове не трябва да бъдат пускани в природата. Отново благодаря на отговорилите :)!

kostur

Не ми се спори.  *dontknow*

Не ги учете така хората .
Някое друго дете  ще прочете темата и ще си рече:
- Абе що да не си пусна и моите сомчета, те са вече големи за аквариума.
Друг, друго и т.н.

А щетите наистина могат да бъдат доста големи. Има доста филми на тази тематика.

200 l

paolo6481

А ако не намери на кого да ги подари какво прави?В ТОАЛЕТНАТА ЛИ ДА ГИ ПУСНЕ?ТОВА ПО-ЧОВЕШКО ЛИ Е?И аз пуснах в реката около 300гупи защото ми трябваха съдовете и техниката за други цели.И съм убеден че не всичките са обречени.А в канала-със сигурност си заминаваха на 100%.

Асен Евгениев

Цитат на: paolo6481 - 03.01.2012 23:28
А ако не намери на кого да ги подари какво прави?В ТОАЛЕТНАТА ЛИ ДА ГИ ПУСНЕ?ТОВА ПО-ЧОВЕШКО ЛИ Е?
Не става въпрос за благото на златните рибки, а за благото на местните видове. Не трябва
да се пускат. Нищо, че в конкретния случай няма опасност, трябва да се спазва принципа.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

FHM

Златни рибки и КОИ  са пускани вече по нашите водоеми получаватсе интересни кръстоски със шавани и каракуди . Но това не е правилно сега златни утре пирани вдругиден някой ше пусне змиеглави и кво става с нашата и така крехка екосистема ще бъде унищожена .  Когато неискаш да гледаш вече някоя рибка ил ие станала прекалено голяма за възможностите ти най добре я подари дали на колега акварист или просто ще я дариш на зоомагазина кадете ще се грижат за нея и ще и намерят нов дом няма значение . ВАЖНОТО е да НЕ СЕ ПУСКАТ АКВАРИУМНИ  РИБКИ по нашите водоеми .

kostur

За съжаление,  ЧОВЕЦИ като paolo6481 много много не му мислят за последствията.

200 l

paolo6481

За кои последствия?Че съм отровил реката с гупи ли?Ами има си закони.Нека ме подведат под отговорност!
Впрочем хайде преди да сте ме осъдили ще обещая другият път да ги смеля за кайма на хищниците.

NO CARRIER

Риби от аквариума не бива да се пускат в природни водоеми. Може да оцелеят, може и да не оцелеят, но може да вкарат някоя чуждоземна болест и да е&ат майката на екосистемата за години напред.

Заключвам темата. *privet*

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

32140

Отговори: 1
Прегледи: 5114

5353

Започната от DareDevil

Отговори: 13
Прегледи: 7018

9222

Отговори: 75
Прегледи: 32574

3889