• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Някой може ли да ми каже какъв нагревател да ползвам?

Започната от Dr3am, 15.12.2011 22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dr3am

Имам в наличност в момента аквариум с обен 11л. някой може ли да ми каже с колко W нагревател трябва да се снабдя за този капацитет на аквариума. *dontknow*

paolo6481

Всякакъв става.Важното е да може да се събере вътре.И да остане място и за риби.

VDO

Става  25ватов.Използвах такъв в точно 11л аквариумче с малки гупи.Моят е китайски-Shark.

ceko

задължително трябва да можеш да го регулираш,тоест да е с тъй нареченото термо реле :-)

Dr3am

Благодаря много на отзовалите се :))) ако някой може да ми даде съвет,защото съм запланувал да гледам хелери,гупи и молинезий т.е. само живородки за момента :) *HELP*

eminem_999

Колега ако аквариума ти е 11 литра, няма да може да гледаш гупи, хелери, молинези и т.н., прекалено е малък просто незнам и 2 или 3 гупи дали ще се чустват добре а за молинези и хелери просто забрави  *SORRY*

nikolaytoshev

Нагревател за такъв литраж можеш да вземеш всякакъв, но задължително с термореле (т.е. такъв който автоматично се включва, при понижаване на темературата в аквариума и поддържа постоянна температура).

Внимавай да не го пренаселиш, че после почват едни проблеми...

Similar topics (5)

20692

Отговори: 34
Прегледи: 15697

41367

Започната от ludiqdoctor

Отговори: 0
Прегледи: 2286

35237

Отговори: 7
Прегледи: 4807

15948