• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Хидропонна култура

Започната от kraltchev, 09.05.2006 21:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Longanlon

кокосовите влакна се използват в терариумите поради способността си да поемат и задържат много влага

dido

И са сравнително евтини доколкото имам спомен  :D

http://www.hydroponics101.com/sw63210.asp
http://www.hydroponics101.com/sw63706.asp

dido

Цените:

http://www.plantitearth.com/store/default.asp?catid=62

За Ники Кралчев - оказа, се, че това е чудесно място за чаркалак по въпроса:

http://www.plantitearth.com/store/default.asp?catid=3

anonto

Семейството ми има парници, където се отглеждат домати и краставици и понякога сам се замислял дали някои път да пробвам да отгледам някое растение там. Парниците се отопляват от извор от които водата извира с температура към 90 градуса и тя с нещо като парна инсталация отоплява всички парници. Демек налице са подходяща температура и светлина остава да измисля някакъв съд които да сложа или пък да изкопая някъде нещо като коритце и пусна вода да циркулира, но трябва да е нещо с минимум средства. А мога и да пробвам някои от тези начини за които kraltchev пише – само пръст, без циркулация. Влагата вътре може и достатъчна да е – просто трябва да пробвам.

miTko

Ей, ще ме амбицитрате да си измъкна лилеопсиса от аквариума...тъкмо го адаптирах и сега наново на сухо. Между другото, боднах няколко стръка преди месец и половина в саксия с бамбук, която е без отвор за оттичане и се набълбуква  до капачката при поливане.Още не е умрял, а е на южна тераса.
Разни мои АКВАРИУМИ 

cardin

Днес получих 4 безплатни кутии от един приятел:

с размер 33-22-15 мисля да ги пробвам по метода без циркулация.
Ама нещо повече за този метод дали знаете. Тук сигурно трябва задължително да има почва в грунда за да задържа влага ма в какво съотношение с камъчетата или е по добре само почва? А влагата как се прави с пулверизатор ли само се пръска? Ми торовете разредени в пулверизатора ли? Мали нищо не знам, които знае да казва. Предварително благодаря.

kraltchev

Първите няколко седмици трябва да пръскаш с пулверизатор всеки ден отначало дори няколко пъти на ден.  Не слагаш торове в пулверизатора, само чиста вода.

Субстрата няма какво много да го мислиш, стига да не е торен изкуствено би трябвало да е ок.

При повечето растения тия части които са били под вода ще умрат.  Новите, малки растения, тия дето са приспособени да живеят на по-сухо са това което ти трябва.  От тях израстват големите буренаци които нямат нужда от ежедневно пръскане.

--Николай

cardin

Благодарско!!! Ми без подхранване няма ли да им е малко гладно на растенията? А дебелината на грунда колко да е?към 3-4 см ли?

Longanlon

Абе, я да питам...

на Кралчев ясно защо са му тия парници - за да продава растения. А на вас за какво са ви???

cardin

Ми на мен са ми за кев. Па ако тръгнат ония ми ти растения току виж съм отворил некои магазин да се редите на опашка за готини растения. :D  :D  :D

NO CARRIER

Лонги, доколкото познавам Кралчев, и той го прави за кеф.  :wink:

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

sho

Добре до тука всичко ясно - приемаме че си направи човек такава оранжериика - в последствие като поотраснат растенията няма ли да има проблем при приспособяването им обратно в водна среда - щото все пак като са свикнали на такива "парникови" условия няма ли да гладуват и да се изродят в  аквариума ?

Raven

според мен единственият смисъл от хидропоника е развъждане с цел продажби.
всички водни растения са анфибии и растът много по бързо и по добре в такава среда,и за това във фермите се развъждат именно на полупотопено  състояние.
в природата когато високите води залеят растенията те силно забавят вегетацията си ,а когато се отдръпнат водите и растенията се покажат на сухо започва бърз растеж ,цъвтеж,и връзвеж.

и за това при промишлено производство се използва този механизъм.
подводните листа обаче са по едри от надводните защото под водата ресурса е ограничен и растенията развиват повече площ за поемането му,когато излязат на сухо има повече светлина и за това листата се смаляват а стеблото се удебелява.
така че подводно гледаните рестения като цяло са по хубави.
http://vitawater.ru/aqua/plant/botan/bot12.shtml

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dido

krokcho твърдеше, че подводните листа нямат устица. Демек всяко надводно листо, което има устица и бива наводнено, се "дави" и отмира. Растението замества тези отмрели наддводни листа с подводни, които нямат устица.

Целият този процес е шоков за растението и понякога аквариста трябва да изтърпи тая метаморфоза в аквариума си.

botzi

Цитат на: didokrokcho твърдеше, че подводните листа нямат устица. Демек всяко надводно листо, което има устица и бива наводнено, се "дави" и отмира. Растението замества тези отмрели наддводни листа с подводни, които нямат устица.

Целият този процес е шоков за растението и понякога аквариста трябва да изтърпи тая метаморфоза в аквариума си.

Този процес съм го забелязал при Хигрофилите и някои криптокорини които правяд листа над водата в плитки аквариуми, но като цяло след наводняването бързо покарват нови подводни листенца :) .