• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Подгрундова пещера ...

Започната от Slavov, 07.08.2011 23:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Slavov

Ще го сложа под грунда, и ще има "комини" така да се каже, и сомовете като им пускам храна, ядът кво ядът, смучат, лижът и т.н. по растения, стъкло, и като тръгне да става светло, си влизат през комина долу в пещерата, демек под грунда. Повечето бутилки, шишенца мишенца, който предлагате , трябва да ги държа отгоре на грунда, и ми заемат място , затова искам да бъде отдолу между долното стъкло и грунда, сещаш ли се

elblanko

Сетих се, и това което ти предложих ще ти свърши идеална работа, просто размера трябва да е същия, някоя сплескана тубичка два три литра.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Асен Евгениев

Това вече си го направил, лепиш със силикон за дъното и си ти. :-)

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Slavov

Е туба да, ама ще е много еднакво, все едно да живееш в 2 индиански колиби или в 1 луксозен мезонет, кое ще избереш а ;) Иначе да го залепа за дъното и това ми дойде на идея, проблема е че аквариума не искам да го рестартирвам, пък и без това ми предстои нов акваирум, така че на него ще тествам тази система, и от по-рано се зареждам с идеи, и затова пуснах таз тема, че търсех подобни, но нямаше...

elblanko

То с туба ще е абсолютно същото като това което си показал. Не знам за какви мезонети и колиби говориш, но с туба ще е много по лесно за изпълнение и няма да изплува.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Slavov

Е аз мислех да го направя на целия под на аквариума, той ще е 120 на 70 , и под грунда да има тунели ала бала....

elblanko

Това е най добрия вариант, но мислил ли си как ще го чистиш?
                                                                                                                                Антон Светозаров

Slavov

Ааа, храна няма да влиза, защото мъхове ще сложа на входовете, но ти имаш предвид екскрементите... мхм

paolo6481

Няма какво да му мисли за чистенето.Просто монтира в дъното на пещерата една помпичка от 150л.ч.Или глава както им казвате и водата се движи по целия лабиринт и изкарва боклуците.А и сомовете така ще имат винаги прясна вода.

tomatomov197

Не се знае на сомовете дали ще им хареса това убежище , и според мен ще му запълнят входовете с грунд постепенно .  Опитвам се да си представя как ще изглежда аквариума отвън с такъв заровен бункер под грунда и не ми харесва особенно .  Хората са измислили вече глинените съдове , а може да им сложиш и кокосови орехи .  А това за мезонетите и колибите не важи при животните  :-)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

Цитат на: Slavov - 08.08.2011 17:24
затова ще направя със фаянсови плочки цялото дъно на нов аквариум , със повече изходи, и ще си бъде като апартаментчета
Ще ми е много интересно да го видя това в завършен вид.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Slavov

Ще го покажа в завършен вид, или утре ще седна да го нарисувам да ви го покажа... И пак за последно да обясня, после ще рисувам ако трябва, взима се празен аквариум, в него се слагат 3 шишета (запоследно с шишета ще е), едно под друго, но издължени да стане като колидор по цялата дължина, взима се едно филтърче, и от изхода на фълтъра се разклоняват 3 маркучи, който се вкарват в шишетата, и така ще избутват гадостите до края на шишетата където ще има съответно 3 изхода, за да мога да бръкна с маркуча и да сифонирам мръсотията... после посипвам 30/40 кила грунда, докато не стане равно навсякъде (с лек наклон , но това са подробности), после слагам водата , растения и т.н....
Разбрахте ли каква е идеята, под грунда да бъде, визуално ще бъде не забележимо...

stilista

Изчетох цялата тема с интерес понеже ми се струва доста новаторска идеята ти  *DRINK*
Само не разбирам защо никой не даде идея  "бункера" да е от стъкло (или съм чел през редовете  :-[)
Сомовете ти нямат нужда от мезонет ,а от едно най много 2 убежища по 20/6/20 .
Ще чакам с нетърпение да видя готовия резултат!!
Аз също обичам да има укрития ,но не съм максималист и направих една пещера(над пясъка) от едри камъни(10см.),ако искаш мога да ти я снимам ако искаш  :-)
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

mejdupraznika

Снимай и пускай тука :)

stilista

Цитат на: mejdupraznika - 18.08.2011 21:54
Снимай и пускай тука :)
Слушааам  :-P
Абе не е кой знае какво но ми харесва и върши работа.

Снимката не е актуална много ,сега има сложени и нови растения :-[
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Similar topics (2)

35766

Отговори: 26
Прегледи: 28685

41494

Отговори: 15
Прегледи: 18278