• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

помогне те

Започната от zezo_inter, 26.07.2011 22:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zezo_inter

за едни 40 литров аквариум,вътрешния филтър с какав дебит трябва да бъде и ако моЖе ме опътете кам някой филтри

Slavov

По-принцип се умножава по 3, но ще се затлачи на 2-рия ден, и ще намалее, заради това най-хубаво си вземи някой 200 л/ч, с регулатор за водната струя (колко силно да "духа") .

Nikiengi

http://aquariumbg.com/forum/predlagam/tehnika-nova/
Разгледай хубаво и си помисли, дебит около 200 л/ч.
:-)

paolo6481

За един 40-литров аквариум вътрешния филтър с какъв дебит трябва да е?И ако може ме упътете към някои филтри!

Асен Евгениев

Цитат на: zezo_inter - 26.07.2011 22:05
за едни 40 литров аквариум,вътрешния филтър с какав дебит трябва да бъде
На 50 литров съм с 350 л/ч. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

zezo_inter

300  л/ч добре ли ще бъде или ще бъде много силен?   ако не предложете ми някои марки?

Nikiengi

JP-012F     Аквариумна помпа 300литра/час 3вата - 15,00 лв. Това е моето предложение! :-)

Slavov

Един приятел си взе някаква помпа, 80 литров, и съответно 600 л/ч, е нема такав водовъртеж където правеше ! Та затова предлагам с регулатор, който на практика отваря/затваря тръбата от която изхвърля водата, и така може да си го наточиш по-правилно...

Nikiengi

Да така е, но забравяте, че това ще е първите 1-2 дни, като се позадръсти сама ще намали дебита! Но ако искаш с регулатор - JP-032F - Аквариумна помпа 350литра/час 5вата, регулатора е това от ляво и отзад на главата на филтъра!

dafil

http://www.discus.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=809&category_id=151&option=com_virtuemart&Itemid=4&lang=bg
С това съм в 40 литров аквариум.Прави доволно течение,но максимум на втората седмица трябва да се чисти иначе дебита спада осезаемо.15 риби нямат проблем при мен от към филтрация.

BOJO

Много зависи какво ще гледаш. Аз лично бих сложил поне 400 л/ч.

zezo_inter

ми ще гледам хелери,молинези,скалари и може би(трихогастер,сомче и гупа).......този филтар ще свърши ли работа и има ли регулатор?
: 27.07.2011г 00:12ч
http://www.aquamania.bg/bg/item/1224-sunsun-hj-311b-podhodyasht-za-akvariumi-do-50-litra-/

Nikiengi

Скалариите нямат място в 40 л. аквариум, а сомчета, е Коридораси може.

zezo_inter

благодаря ама кажете ми относно филтъра

Nikiengi

Не е лош, но не се регулира. Имам в къщи един, но още не съм го пуснал и не мога да кажа нищо за работата му. Имам в един 40 л. HJ 111B, който е много слаб и ще го сменя точно с този.

Similar topics (5)

51918

Отговори: 4
Прегледи: 6129

3069

Отговори: 16
Прегледи: 14938

23422

Започната от dafe95

Отговори: 6
Прегледи: 6077

50401