• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариума на kostur

Започната от kostur, 03.06.2011 21:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kostur

Ето и малко нови снимки  :-)

Мисля да не го барам повече. Ще го чакам да се поразвие и ще видим какво ще стане.
Обитателите в момента са 8 Родостомус, 4 Пристела , 4 коридораса,1 САЕ,1 Анцитрус ,7-8 скариди Амано и 6 -7 Ред чери.
Купих си и тор за растенията : Sera Florena и Акваформула Стандарт.
Според вас с кой от двата да започна или и с двата едновременно?
По принцип мисля да слагам по малко,да речем 1/8 от указазното.
Също ме е страх и да не си уморя скаридките, защото мисля да си взема още малко от Аманото.

200 l

kostur

Ето някои от обитателите  *DANCE*
Знам , че не са нищо осбено(в смисъл редки или скъпи риби), но си ме радват максимално  :-D

Този хищен охлюв от три дена го имам и не се е спрял да трепе жертвите си.
Абе брутален е

Тук се вижда друг охлюв Неретина и първи опит с мъха ,който май взе да се хваща  :-)

Любимите ми Коридораси

и други  

: 14.08.2011г 16:04ч
А за торовете никой не отговори и аз за сега си торя по малко с Флорената. Поне разбрах , че е безопасен за скаридките.
Попитах , защото почти на всеки тор пише, че съдържа всички макро и микро елементи без нитрати и фосфати и е идеален за растенията.  :-D
А вие какъв тор за този аквариум препоръчвате. ( без цо2 ). Светя с две Т5  39w (Гролукс и Аквастар) на 200л.
Въобще трябва ли да торя, при положение, че е общо взето с непретенциозни растения.
Имам и Акваформула Стандарт, но не съм я отварял още.
На който му се пише, да пише !    *DRINK*

200 l

paolo6481

Ти вече си започнал да ториш.Щом досега не ти са излезли водорасли ,продължавай така без да увеличаваш дозата.Чак ако забележиш признаци на някакви липси може да позасилиш или да комбинираш с другия тор.

kostur

Добре , така ще направя.  *YES*
: 14.08.2011г 21:09ч
Не искам да отварям нова тема, затова ще питам тук.
Някой знае ли, каква е продължителността на живот на скаридите Амано?
Четох доста но никъде на намерих отговор.
Разбрах , че не могат да се размножават в моя аквариум и за това се чудя, колко ще живеят и кога ще трябва да си взимам пак, понеже са супер животинки.    *mislia*

200 l

kostur

Ето ме пак.  :-P
За сега нещата вървят добре.  Нямам проблеми с рибките или с водорасли поне до днес. Растенията си растат, но малко по- бавно отколкото на мен ми се иска.  :-D
Направих си и къщичка за анцитруси и скоро ще я предоставя за ползване на наемателите. Дано се чувстват уютно.  *JOKINGLY*

А ето и как изглежда аквариума в момента. В средата ми е малко празен, но там засадих  един малък ехинодорус оцелот ред(зад камъка с мъха), който четох , че ставал доста голям след време и се надявам, да запълни малко пространството.
На вас как ви се струва ?

200 l

paolo6481

Добре е.Има напредък.Ако се опиташ да поизбуташ малко назад групата от бързорастящи дето е вдясно ще поприкриеш филтъра.А и ще отвориш място за някакви растения за среден план.

kostur

Ох , много си мислех и аз, да закрия малко филтъра с бързорастящите, но се притеснявах да не би да филтрира по - слабо, ако има растения  около него.
Абе те даже повечето хора ми казват направо да го махна вътрешния филтър , че не ми трябвал . Но аз си мисля , че все пак си е допълнителна филтрация и по- добре да стои.
Значи ако не му пречи наистина , може лека полека да ги преместя надясно да го скрият.

200 l

Beckhama

Относно осветлението е добре мисля че се пада около 0.5/0.6 w/l, което значи че е средно осветен, но внимавай с самата продължителност на светене, защото ще тръгнат водораслите!Това е най-голямата борба в акваристиката, като изключим и торенето - (дозировката).Ако мислиш да гледаш претенциозни растения по-нататък препоръчвам ти да започнеш да подаваш и СО2, като може да почнеш със самоделка - (мая+захар).Ако искаш може да помислиш и за някакви камни, който ще раздвижат пейзажа.

ivaka87

Допълнителната филтрация,винаги е в плюс.Позакрии го с малко бързорастящи.

kostur

Благодаря ви за насоките, които ми дадохте.
А за осветлението - сега карам само с две Т5 (Sylvania Grolux и Aquastar) като светя от 12 до 19.30 .  Като сложа другата Philips Master 840 или увелича светенето над 8 часа и ми тръгват водорасли малко по малко.
За сега Цо2 не мисля да слагам. А камъни от доста време си търся и все нещо не ми харесват достатъчно. А и като стартирах аквариума, бях подпрял корена с един голям , който като ръчках вътре да сифонирам,  веднъж се търколи и доста здраво се изтряска в стъклото. Но слава богу нямаше поражения, но вече си имам едно на ум и доста внимавам с тях.
И valutd ей сега видях и твоя аквариум. Много добре е станал, с хубави растения и рибоци. *THUMBS UP*

200 l

kostur

Днес добавих малко камъни, които доста време нагласях   :-D   Засега горе долу съм доволен как се получи.  :whistle:
Какво ще кажете?  

200 l

Асен Евгениев

Значително по-добра визия. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kostur

Малко развитие и от мен.  :-P
Допада ли ви?
Личи си , че е есен, нали ?  :-D

200 l

Eliz

Много добре си се справил с подредбата.Малко е тъмен според мен,но това му е чара,а вероятно и замисъла.Много по-добре от преди.  :-)

kostur

Няколко нови снимки, след малка промяна на осветлението. Сега е ,като че ли малко по - цветен.

200 l

Similar topics (5)

29557

Отговори: 16
Прегледи: 17253

11278

Отговори: 22
Прегледи: 15952

50501

Започната от krumkoko

Отговори: 4
Прегледи: 4984