• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Предложение за правило - търговските интереси във форума

Започната от dido, 07.04.2006 15:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Longanlon

Цитат на: abaroPS: Нека някой който има права да промени поста на Крокчо че размазва цялата страница.

да не говорим, че въпросните линкове даже не работят

77

според мен цялата дъндания става защото едни търговци  се лигавят и създават интриги  :evil: може би защото се познаваме и защото трудно ще докажем че са имено те, си мислят че могат да продължава с изявите си :evil: но ако продължават най потърпевши ще са имено те :!: дано са прочели мнението на кралчев и са си взели поуки...
точно заради това че сме познати не мисля да обявявам имена и да влизам в открита вражда :wink:

NO CARRIER

Дайте пак да зачекнем проблема с празните приказки и излишнете постове във форума?!

Тъпо е, но дали не е добра идея да се направи новите потребители да могат да пишат само в "Лафче", примерно? А след натрупване на 20тина поста и в останалите раздели.

Идеята е да се види кой какъв е и тогава да му се позволи или да не му се позволява да цапа навсякъде, където мине.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

discus

Цитат на: NO CARRIERДайте пак да зачекнем проблема с празните приказки и излишнете постове във форума?!

Тъпо е, но дали не е добра идея да се направи новите потребители да могат да пишат само в "Лафче", примерно? А след натрупване на 20тина поста и в останалите раздели.

Идеята е да се види кой какъв е и тогава да му се позволи или да не му се позволява да цапа навсякъде, където мине.

Мисля че това не е решение, като се има пред вид че може да се ощетят свестни хора които искат да по питат нещо смислено, просто трябва нещата да се прекратяват в начален стадий, прави се забележка, следващият път се трие и т.н.

NO CARRIER

Да де, ама като гледам, никой не трие. :-(
Повечето се познаваме и заради 2-3 мнения на познати се оставя цялата тема, барабар с глупостите. Гледам, че няма практика да се трият простотиите, а напротив - всеки гледа да се обади и да налее допълнително масло в огъня.

Добре де, няма мрънкам повече...

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Живко

форума си е все още готин и не разбирам що искате заради шепа гашовци да го направите като казарма.
по-добре без много шум да се клъцнат едно две мнения. предупреждение на Л.С. и накрая бан и т'ва е.
какво толкова им се притеснявате.
търговец, търговец.като е печен и се държи коректно да пише. да помага. като е задник .... голям чудо, на всички е ясно, че такива са временно явление, дори те да си мислят че са велики.
Като поредната звезда МИШО ли, ПИШО ли и аз не знам.
За какво го бавите този?
Никой не се е родил научен.

Ilianidis

Според мене Мишо не е търговец,а някое лапе,дето се бъзва само,а ние му се връзваме.Търговците по принцип са зрели хора и са заети с други неща вместо да се вдетиняват така.Тъй че 2 изстрела във въздуха и после на месо!Да не споменавам че ние сме идиоти дето обръщаме внимание на това.Огъня без масло вътре не гори.

Raven

спамът си е стара болка на форума- повечето сме приятели,познаваме се лично и все ни дърпа да си поприказваме за глупости.
понякога това дразни останалите.
само като пример го давам ,но ето как е направено тук- към форума има чат в който всеки си пише каквото му скимне.

http://www.spearfish.org/e107_plugins/forum/forum.php
мисля че на определено време се трият всички натрупани мнения в чата.
удобно е и хем е в форума и всеки може да го следи,хем не дразни.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dido

Цитат на: IlianidisСпоред мене Мишо не е търговец,а някое лапе,дето се бъзва само,а ние му се връзваме.

МИШО е дришльо, анонимник. Ходи в интернет-клуба на Манията, в Студентски град и пуска анонимки за да всява скандали. Триене и бан за такива.

Stas

Имаше един Мишо, който идваше на пазара... Дали не става дума за него?
Висок с черна къса коса.

ЕДИТ: Сори, не бях му прочел постовете. Тоя наистина е недодяланик!

dido

Това предполагам не е доктора - ник Мишо. Говоря за MISHO-PISHO от тази тема:

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=3332&postdays=0&postorder=asc&&start=0

Виждам обаче, че ноби го е направил щастлив  :D

sho

а какво ше кажете да направим една тема в "Магазини" нещо от сорта на "негативни отзиви за продукти и търговци" след като има явна реклама да има поне и явна анти реклама пък и ще е от полза да се знае кой с кой търговци и продукти е имал проблеми :)

Stas

То това добре, но не забравяй, че у нас нелоялната конкуренция е на ниво - веднага знайни и незнайни личности ще започнат да хулят тоя или оня... Въобще на българина дай му да недоволства, пък да видиш какви неща се измисли! :)

dido

Това е вярно Стасе, ама не е лоша идеята на Шо - както писах някъде - ако искам да чета сеири, нека да е на едно определено място, да не се цвъка из целия форум  :D

Ако мога да обобщя така идеята след последните изцепки и след коментарите в тази тема:

В 'магазини' се създава добре оформен справочник на търговците у нас - тематично и по големи населени места. В него -адрес, телефон, стока.

Пак там - 2 теми за отзиви - blacklist и whitelist. В едната да си се плюят, в другата - да си се хвалят.

Пак там - тема за анонси на стока на разните му търговци. Без коментари от юзърите в тази тема. Модератора на магазини да го следи това. Това последното - да го има или не след консултация със собственика на сайта, щото може би нарушава етиката за реклама - едни са си платили, други се скатават и искат да минат метър за сметка на форума.

На останалите места - модераторите да имат грижата всичко, що е за тези теми в 'магазини', да се мести там навреме. И без това ако търся нещо сега, най-често не мога да го намеря в 'магазини', а е пръснато из целия форум.

Всичко, що е очевидна конфронтация чрез явни или подставени лица да се трие навреме за да не се получават дандании.

Това е. Мисля, че е разумно, няма ограничаване на информацията, даже по-подредено ще стане така.

niky

Мисля, че може да се приеме обобщеното предложение на Дидо.
При това положение, един модератор ще е малко за магазини(въпреки че Георги се опита да систематизира нещата) и предлагам да изберем поне още 2 -ма, които влизат ако не всеки ден, поне доста често.

Аз предлагам Дидо и Лонганлон - единия по краен, другия по умерен. :D
Ако сте съгласни...правим го.

Ако има други желаещи...да си кажат.