• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Моят самоделен канистър тип "Обратна вода"

Започната от Nikiengi, 08.05.2011 01:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

anasarka

КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Nikiengi

Лава е, но е малко по-твърда от тази, тъмнокафявата и малко по-трудно се чупи. Иначе е доста грапава, повече от сипоракса. Тази, която съм снимал е вече измита и мокра, та не си личи. Като поработи ще напища впечатления!  :-)

Nikiengi

А пък от PVC тръба ф12 си направих тази флейта:

Малко не се справям с огъването, нагрях достатъчно, но явно пълнежа ми не беше качествен и мааалко се посмачка. Но това не пречи на работата й.

paolo6481

Че няма ли готови кривки 90градуса да се продават?сигурно струват стотинки.Какъв беше пълнежа?Пясък ли?

Nikiengi

Повярвай ми, на много места съм търсил но пласмасови колена ф12 не съм намерил никъде до сега! (или ф14)  *dontknow*

чочо_41

Цитат на: Nikiengi - 04.09.2011 22:38
Повярвай ми, на много места съм търсил но пласмасови колена ф12 не съм намерил никъде до сега! (или ф14)  *dontknow*

Прав е колегата за колената,и аз не съм намирал *dontknow*

skorpi_zoo

Цитат на: Nikiengi - 02.09.2011 15:15
Лава е, но е малко по-твърда от тази, тъмнокафявата и малко по-трудно се чупи. Иначе е доста грапава, повече от сипоракса. Тази, която съм снимал е вече измита и мокра, та не си личи. Като поработи ще напища впечатления!  :-)
Колега може ли да питам как се мие Лава ,защото смятам да ползвам?
Чувал съм ,че се слага в някакъв чорап.
Извинявам се че тук питам но неможах да намеря никаква информация от другаде. *SORRY*
Ако го хвана тоя Мърфи...

Nikiengi

Ами като пясъка - в една кофа с вода и го промиващ докато не пусне чиста вода. Е поне аз така го направих.  :-)

skorpi_zoo

Ако го хвана тоя Мърфи...

kokonas

Ники ,реших и аз да си взема Jp-023! Обаче при мен големи вибрации се получават.Дали защото филтъра е под аквариума ?Гледам че при теб е отстрани почти на едно ниво с аквариума.
Помпата е Сун-сун Jo-023 .
Исках да си ползвам вътрешния филтър независимо,ама май няма да се получи :) .

Nikiengi

Имай в предвид, че помпата малко трудно се намества и лесно се размества, като може даже да спре да подава вода. Оста излиза от лагерите и се блокира. При последното почистване на филтъра даже се наложи да разглобя и да я наместя. При добра глава не би трябвало да имаш проблеми с това, че филтъра ти е долу в ниското, водата слиза надолу сама, филтъра преодолява само съпротивлението от издигането й обратно. Този малкия филтър пък ми е нависоко и с една помпичка-филтър Хайлея BT400 качвам водата и тя после слиза в аквариума (около 50 литра)!  :-)

kokonas

Днес смених помпата с по-мощна 1700 л/ч. и пак не тръгна ,докато не отворих и втория изход на главата .Обаче пак вибрира леко и шуми доста .Твойта помпа с  два изхода ли е и ако е и двата ли ги държиш отворени?Но ако пак са отвоени само половината вода ще минава през филтъра а другата ще се циркулира в аквариума.
Дай някои съвет.

: 01.11.2011г 21:09ч

Ей такваз е помпата.

Nikiengi

Моята помпа я замених с JP022F защото движението на водата беше много бързо през филтъра и не съм сигурен при високи скорости на потока колко ще е ефикасен, затова намалих скоростта с по-малката помпа и предпочетох тази с гъбата отдолу (нещо като предфилтър), хем да мога да го почиствам по-често и да не отварям основния филтър. Но дори и с него за да почистиш и маркучите, трябва да извадиш и главата и после да я монтираш правилно, защото много лесно се разглобява след леко завъртане на 90 градуса и ми се случва да се разглоби в самия аквариум. Може би все пак този модел филтри не са съвсем подходящи за случая, но тогава Antuni нямаше  HQJ-700G, която ми се струва по-подходяща!  А това с по-мощната помпа ми се струва направо невъзможно, да не би да имаш запушване някъде по пътя? При мен е отстрани защото там ми беше най-удобно и не мисля, че проблема е във височината!  *dontknow*
: 01.11.2011г 21:09ч
Ами направи си опит - сложи филтъра на нещо на височината на аквариума и провери пак. А освен това да не би от това, че маркучите са ти с малко сечение и да се получава на тези големи дебити съответно и по-голямо съпротивление. Имал съм такъв случай на работата, на една зъбна помпа за налягане 250 Bar. и бяхме сложили маркучи ф10 с накрайници за високо налягане и след 25-30 мин. работа загря резервоара с маслото до температура 70 градуса, след подмяна на маркучите (съответно и накрайниците и щуцерите), нещата си дойдоха на място! Искам да кажа, че дебита на помпата е много голям и ако имаш подръка някаква 400-600 л/ч опитай с нея.

kokonas

Взех си HQJ-700G с нея тръгна от раз ,но как се закрепва ,другите помпи си имаха вакумчета а тази не.И друго на сайта на СънСън пише 700 л/ч а на кутийката и самата помпа 450л/ч.

Nikiengi

И на сайта им пише, че е 450 л/ч - явно е такава, а за закрепването и представа си нямам, точно такъв вид помпа до сега не съм имал. Пусни филтъра да работи и след да речем месец-два ще разбереш дали този дебит ти върши работа. Съвет не мога да ти дам, защото аз съм със два филтъра, защото при мен в растителния има и много рибки и един не можеше да навакса, в последствие се оказа, че като се разработи добре може дори и само с този, който съм си направил сам, стига да го напълниш с качествена керамика.  :-)

Similar topics (5)

15531

Отговори: 46
Прегледи: 62564

1267

Отговори: 111
Прегледи: 108061

56479

Отговори: 2
Прегледи: 5710

14652

Отговори: 7