• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Езерцето на lsimeonov

Започната от lsimeonov, 26.04.2011 11:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Borko7

Оправи си моля те белия баланс на камерата или на компютъра, защото се губи половината красота с това синеене.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

lsimeonov

Юни месец ще ми донесат един огледално рефлекторен Никон и тогава ще има по- добра фотосесия, дотогава разполагам само с телефона, а с него толкова  :-(

lsimeonov

Снимки от по празниците.

свилен стефанов

Здрасти колега. Да те питам  в Долни Пасарел не грее ли слънце или как подържаш толко чисто?  *THUMBS UP*Имам впредвид без водорасли,моето ме е срам да го снимам, нещо страшно е.
Поздрави и кога ще пием по бира?
От повече глава не боли.

magnit

Естетично и чисто! Поздравления! *DRINK*
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

patz

Здравей. Едно голямо БРАВО за труда! Поздравления за водата и големината на рибоците! *privet*

PVV

Страхотно е станало колега. Според мен тайната е във филтъра. Голям, с много филтърен материал и правилна циркулация на водата от сифоните към филтъра и в него. Дали съм прав колегата ще каже. Респект. *thanks

lsimeonov

Приятелю, и слънце грее и от гадния дъжд вали! PVV е изключително прав, филтъра и сифоните са от пролетта миналата година, но най- важно се оказва поне според мен, големия поток вода който се превърта за час. Миналата година ми изгоря една от помпите 4 000 л/ч и останах с една 4 000 и една 2 000, зеленяса. (тази 2 000 също се спомина). Тази година стартирах с една 4 000л/ч EVO, но тя дига водата на водопада и минава и през УВ лампата и потока и е не повече от 2 000 според мен, започна пак да зеленясва. Купих една Синхра 5 000 л/ч, уникална помпа, на 1,5м височина има страхотен поток, водопада ми е от нея в момента. За една сседмица зеленото почти изчезна. Филтъра също е голям и след пренареждането (утаител - филц - вата - помпа) се получи доста добре, потока през него е голям (около 7 000л/ч) и при около 7-8 000 л общо вода мисля, че ги уцелих нещата. Скимера с по- големия поток от помпите обира всичко отгоре. Да не си се хваля сам, но наистина май ги на целих нещата.

Силата на потока на водата постъпваща в филтъра от сифоните, в дясно ф75 тръба, двата долни сифона, на 1,30м и на 0,80м, от ляво ф50 горния сифон и скимера

Така изглежда филтъра в момента (около 1 кубик е). В утаителя сложих мрежите, следва филца, който е върху скара, да мога да го промивам, вата и помпи.

П.С. За бира нямаш ядове, но ще ми дойдеш този път ти на гости ;-)

dimitariv_iv

Наистина поздравления за вложеният труд и резултата  е на лице, водата е невероятно чиста. В моето нещата изобщо не се развиват добре...
Мусомища, гр.Гоце Делчев

свилен стефанов

Още един път браво за езерото,а за бирата ще се разберем няма проблем
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

lsimeonov

Няколко снимки с повече цветове  :-D и започналата подготовка и тест на част от предвидено нощно осветление на езерото. На живо е доста по- красиво, но няма как да го заснема.

PVV

Човече, нямам думи. Рибите са като прасета, водата ,като изворна Девин. С какво го храниш това стадо? :D LED лентите от тези с маркучите ли са или  от тези влагозащитените. Чувал съм ,че влагозащитените не трябва да се топят във вода.Тези храстчета дето падат в езерото направо къртят. И аз съм сял подобни, но докато пораснат ще минат години. Прекрасно е станало. Поздравления отново.

lsimeonov

Рибките ги храня с храната на Sera

Sera Koi Professional Spirulina - за контраст и оцветяване

Sera Koi Summer Food - лятна храна

LED лентите са от тези влагозащитните, във водата потопени няма, няма и да има от съображения за  сигурност. Сега ще поръчвам още три цвята, да мога да го обиколя през метър цялото.

свилен стефанов

Едно голямо БРАВО,супер! Само да те питам къде са лилиите?
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

patz

Цитат на: lsimeonov - 02.06.2014 23:10

Колега, БРАВО и от мен!  *privet*
Кажи какви са тези двете растения - акорус и ? и на каква дълбочина са (от повърхността на саксията до нивото на водата)?

Similar topics (5)

33133

Отговори: 62
Прегледи: 55244

26300

Отговори: 20
Прегледи: 39188

59580

Започната от jodeci

Отговори: 3
Прегледи: 7483

54759