• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Стартиране на Sera Marin Precision Biotop Cube 130

Започната от svetlxo, 11.04.2011 13:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

svetlxo

И аз прочетох за номера с бутилката и още сутринта потопих една с подходящо тясно гърло на дъното, в ъгъла който си беше харесала мандаринката.
Сложих вътре гранулки, малко по-късно добавих и замразена храна с brine shimps.
Отначало мандаринката не прояви никакъв интерес, но след обяд започна да се навира вътре, макар и в началото да игнорираше храната, която плуваше вътре. После обаче започна да си опитва и имам надежди, че ще се научи.
Според мен мандаринката повече искаше да се скрие в бутилката от другите риби, отколкото да търси храна. Врасето ми постоянно я побутва и я кълве леко докато е навън.
Всички други риби се въртяха окрай гърлото на бурканчето и обираха всичко което излезеше навън.

А за артемията дайте малко джокери как да пробвам с нея. Има ли от къде да си купя и ако не как да си излюпя?

Стоян Михов

мисля че трябва да си излюпиш, не знам някой да продава излюпена. Аз ползвам този метод на колега от форума dok 70 http://aquariumbg.com/forum/statii-knigi-i-dokumenti/kak-da-izlyupim-artemiya/msg191357/#msg191357, отговори 27 и 29, прекрасно работи, просто гребваш малко солена вода от аквариума слагаш половин кафена лъжичка яйца и дерзаеш, след два дни имаш артемийки.

svetlxo

Мандаринката ми свикна и врасето почти спря да я тормози, но явно гладува горката. Ако някой я иска съм готов да я разменя за някоя скаридка примерно. Ще пусна и инфо в темата за размени.
Между другото всички корали са вече доста плътно един до друг при мен и мога да менкам всичко което имам за всичко което нямам :)
Ще пусна и снимки скоро. Днес видях някакъв странен балон на еуфилията ми. Има диаметър около 2 см., напълно прозрачен е и като че ли е пълен с вода. Сякаш едно от пипалата се е надуло почти до пръсване. Някакви идеи какво може да е това?

svetlxo

Бях обещал снимки :)

Честито Рождество и весело посрещане на новата година на всички!

tonik99

Ангел Христов

Покрай перипетиите с моя аквариум, нещо съм пропуснал новите ти снимки...
Колега, страхотни фотографии на много добре развиващ се аквариум!  *thanks
Направо благородно ти завидях - честно!
Давай в тоя дух и много успехи!
Да беше участвал в конкурса за морските, щеше да си напред в класирането!

ПП:А не такива като мен да се излагат  :-D

Поздрави, Ангел!
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

svetlxo

Здравейте, приятели. Ето малко актуални снимки и от моето моренце:

А тази гад залепена за камъка каква беше, така и не разбрах:

И общ план:

Стана доста пренаселено с  корали и мисля да ги разреждам тези дни.
В тази връзка ако някой си хареса нещо казвайте, пък ако има и нещо за размяна още по-добре - коралче което нямам, рибка, охлюв, скарида - всичко е добре дошло :)

dafil

Хубави корали и хубави снимки *THUMBS UP*

vesko_aa

iivs

Поздравления,истинска радост за окото!

Ilianidis

Щастливи корали! *THUMBS UP* Доста са пораснали.

trupai

Страхотно  *THUMBS UP*
Бялата гад залепена за камъка е някакъв вид sponge. И аз имам такoва - ту нараства, ту се свива и от време на време отделя тези малки части от себе си. Сигурно така се размножава, но все още не съм забелязал други негови роднини из аквариума  :-)
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

M_I_T_A_K_A

Поздравления. Коралите наистина явно се чувстват перфектно за да нарастват така. Аквата изглежда много добре. Успех и занапред. ;-)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Similar topics (2)

33683

Отговори: 78
Прегледи: 54620

41445

Започната от bgfero

Отговори: 1
Прегледи: 7451