• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

камен чочев

Ами собственоръчно го преправих, слагайки още едно преливно стъкло и по този начин се получи още едно отделение (където е скимера в момента) с височина 30.8 см. Оптималното ниво за работа на скимера е 25 см, затова го вдигнах максимално близо до тавана с четири стъкла по 1 см, така че все пак да може да се маха чашата и за това е косъм. Скимера е.... истинска работа. Чак ме учуди колко е голям и масивен (тежи поне 10 кг) и абсолютно безшумен. Все още се опитвам да го настроя, но е звяр. За съжаление се оказа, че досега не съм снимал съмпа, но на мястото където сега е реактора с пелетите беше тунзето, а след него рефюджиума.
: 24.02.2012г 20:08ч
Цитат на: Giorgio_Armano - 24.02.2012 20:20
скимера е перфектен,като го гледам на клипа само как работи............. *THUMBS UP*
Ако може да перефразирам " Истинска техника, която си заслужава парите"   :-D

vankata_032_pld

Честито да то служи дълго време.
Колко вата е лед-а за рефуджиума?

hanuman

Много добре, подредени и прибрано.  *BRAVO*

M_I_T_A_K_A

Добре изглежда всичко. Браво. Чува се шум от помпа... от къде идва? биопелетите, подкачващата или помпата на другите реактори (предполагам активен въглен и...?) В рефюджиума има ли някаква малка помпа? Не се вижда да се движи водата, но....
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

камен чочев

Осветлението е 5W диод. Шумът е от Вортеците. В рефюджиума е помпата за ГФО и активния въглен и изходът е пак там. Не че създават кой знае какво течение, но е достатъчно да раздвижва водата. След десетина дни ще махна хетоморфата, пясъка и това осветление и ще добавя малко живи камъни.

hanuman

Доста шумни ми се струват. Как е шума? Чуват ли се доста по-принцип.

Ilianidis

Камене,не ти ли е много силно барботирането на пелетите?Аз мисля,че движението им трябва да е на ръба на утаяването,но да се движат,да няма застояване.При тебе е яко джуркане.

камен чочев

Цитат на: hanuman - 24.02.2012 21:59
Доста шумни ми се струват. Как е шума? Чуват ли се доста по-принцип.
Когато са на макс се чуват, но шума не дразни. Взех една коралиа, по-безшумна, но супер много дразнеше  и я махнах, че не се издържаше.
Цитат на: Ilianidis - 24.02.2012 22:23
Камене,не ти ли е много силно барботирането на пелетите?Аз мисля,че движението им трябва да е на ръба на утаяването,но да се движат,да няма застояване.При тебе е яко джуркане.
Знам само, че трябва много силно течение, но не знам това дали е правилно. И реактора и пелетите са на Фауна марин, като реактора си е комплект с помпата. Но все пак ще ги питам

M_I_T_A_K_A

Какво е количеството пелети? В момента вортеците на макс ли са? Това ли е най силния звук който издават и има ли звук от контролера при спиране и пускане?
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

камен чочев

Дават максимална доза от 100мл пелети на 100л вода. Сложил съм 350 мл за около 500-550 л. Вортеците са на макс от 9 до 23 часа и това е най-силния звук. В контролерите няма механични части и няма абсолютно никакъв звук

M_I_T_A_K_A

А някакви бактерии ползваш ли с пелетите? Нали беше питал за едни преди време. Имаш ли нитрати в момента?
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

камен чочев

Да бъда честен-не меря вече нитрати, фосфати и т.н. За сега меря само кН и Са.  И не съм слагал никакви бактерии. Сега изслушах клипчето и в момента работи само единия вортек (такава е програмата). Утре ще направя едно клипче на вортеците   :-)

hanuman

Цитат на: камен чочев - 24.02.2012 23:28
Да бъда честен-не меря вече нитрати, фосфати и т.н. За сега меря само кН и Са.  И не съм слагал никакви бактерии. Сега изслушах клипчето и в момента работи само единия вортек (такава е програмата). Утре ще направя едно клипче на вортеците   :-)

Ще ми е интересно да го видя въпреки, че звука на клипчето е доста субективен.

Canary

Цитат на: камен чочев - 24.02.2012 21:52
Осветлението е 5W диод. Шумът е от Вортеците. В рефюджиума е помпата за ГФО и активния въглен и изходът е пак там. Не че създават кой знае какво течение, но е достатъчно да раздвижва водата. След десетина дни ще махна хетоморфата, пясъка и това осветление и ще добавя малко живи камъни.

Браво Камене! Много добре се получил съмпа, а за скимера няма какво да се каже, освен Ес класа!! Само не разбрах, защо като изгребеш гадния рефюджиум ще слагаш още камъни? Ще има ли нужда от тях?

камен чочев

Живите камъни са най-доброто независимо каква система и техника се ползват. Освен това, тези в аквариума рано или късно умират, затова колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух.  :-)

Similar topics (5)

41259

Отговори: 50
Прегледи: 36514

44187

Отговори: 12
Прегледи: 14361

56493

Отговори: 6
Прегледи: 9266

42364

Отговори: 86