• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

На гости в DISCUS.BG

Започната от AQUASAUR, 07.03.2006 03:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AQUASAUR

Надявам се, че тази моя тема ще се разтълкува по-скоро като нагледна атракция, а не като "скрита реклама"... :idea:  8)  :P
То се беше видяло,че "Майнити" няма да постнат някакви по-атрактивни снимки на всичките по-забележителни риби дето им минават през магазина...хеле на морските... :idea:
а надявам се има достатъчно форумен интерес по въпроса...:roll: та реших аз да им помона малко с тая скромна канонада от снимки... :D
Коментариите и поясненията оставям на тях...от мен едноседмичния труд по оформянето на снимките.
Намам претенции, че са като за фото-конкурс...който не харесва - нека се пробва за по-хубави :wink:  :D

Започвам с новия захлас на някои съфорумници - Морските:

А ето и някои по-рядко показвани във форума Слаководни:

Разбира се не можех да пропусна и едни мои други любимци... :lol:

Е, американски цихлиди този път не видях кой знае кви... :wink: ,но пък пощраках някои Африканци... :P

Всъщност, даже си харесах и тези два чифта от тях:

...обаче Наско ме отчая,като каза,че не се продавали... :!:  :wink:
Та, надявам се със всичките тези снимки да го разчуствам... :P
и при следващото ми ходене до Пловдив да му се откъснат от сърцето... :lol:

Ха, наздраве за хубавите рибки!    :beer

Ilianidis

Прекрасни снимки!И като че ли още малко и ще проговорят.А на Тишо и Raven  имат какво да кажат особено морските:)Демек айде побързайте:)

BLKnight

Аквазавъре, супер модели, ама що не оправиш пустия му баланс на бялото?

AQUASAUR

Ми щот не знам как точно... :oops:  :D
Дидо нещо ми го нагласяше...ама после ми "синееха" снимките... :roll:
сега съм го оставил на "авто"  - пък нещо "чевенеят"... :?:
Хайде като се видим да ме открехнеш как става... :idea:  :?:  :lol:

cihlidi_fan

Супер снимки, а за рибите просто нямам думи! :shock:  Кога ли и аз ще имам късмета да отида в този прекрасен магазин.... :oops:  :cry:
Браво на ДискусБГ :!:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

Boby_

Цитат на: AQUASAURМи щот не знам как точно... :oops:  :D
Дидо нещо ми го нагласяше...ама после ми "синееха" снимките... :roll:
сега съм го оставил на "авто"  - пък нещо "чевенеят"... :?:
Хайде като се видим да ме открехнеш как става... :idea:  :?:  :lol:

Автоматиката се справя добре в повечето случаи, но понякога при снимки на изкуствено осветление се дъни, както е станало в твоя случай. Иначе ръчно се гласи на око - взимаш един гарантирано бял лист хартия (БЕЗУПРЕЧНО бял примерно  :lol: ), слагаш го пред апарата и местиш баланса на бялото, докато не го докараш наистина бял.  :wink: Вярно, на дисплейчето трудничко се вижда това, но е достатъчно.
А ако снимаш в RAW формат, това не би трябвало да ти е никаква грижа - можеш спокойно после да го нагласиш пред компютъра.

dido

Червенеят, щото за снимките се ползвана светкавица на повечето места. Вградената светкавица измества баланса към червеното и автоматиката се дъни, дори и да ползваш къстъм-баланс - тоя, дето е за светкавица специално.

BLKnight

Цъ Дидо, не съм съгласен.
Ако е на авто, апарата нагласява белия баланс по амбиент осветлението (в случая що ми се струва че е нещо над 6500К?) И като изпляска светкавицата - ето ти червено светлина.
В случая аз бих ползвал корекция на експозицията -1,5 или -2 EV на амбиент осветлението (с което се затъмнява фона), и тъничка корекция на светкавицата, ако има нужда.
Примерно както тук:
-1 EV

а ето и една с -2 EV

Сори за дупето на водното конче...

Абе що не направим една сбирка - фото уоркшоп?
без къркане?
тази събота на пазаря?[/img]

NikolaV

Цитат на: BLKnight...без къркане?...
Ти се бъзикаш нещо...

AQUASAUR

Супер! Ама да донесеш и твоятя нова блескавица+ инфото за адаптирането и като външна... :!:  :D

abaro

Аз пък още чакам да ми кажеш каква светкавица ще си купиш за да ти направя устройството
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

AQUASAUR

:D  Тончо, радвам се че не си ме забравил... :P
ама тоя несериозник Митака(BLKnight) от кога ми връзва тенекия,
че ще ме визитира,просвети и продаде съответната светкавица... :idea:  whistle

Raven

мда,интересни риби...

айде моля те следващият път снимай нещо по интересно- растения,цели аквариуми,самият магазин :lol:

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

tishovsx

Ей Аквадинозавъра, защо постваш тия снимки на морските хубавини ...какво искаш, да получа сърцетуп и ти да се кефиш какъв апарат Цанон имаш и какви снимки правиш и как пък спецовете ти викат ,,,аре брато белото май не е наред... :evil:
Ох не мога да дишам... , нарочно не ги гледах тия снимки, ама сега ме изкушиха, отивам да пуша и легам, не те е срам да ми разваляш съня, ами и жената ше ме изхвърли и....познай къде ще ида :!:  :?: Мани мани , беги беги, за резил станахме, големи момчета , а пък като децта се радваме :oops:  :oops:  :oops:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Stas

Предлагам да не търсим кусури на кадрите.
Всеизвестна истина е, че за да получим добър кадър ни трябва добро осветление, още повече когато говорим за макро.
В случая осветлението беше повече от незадоволително! Бях там и го видях с очите си! Истинско чудо е, че и тези кадри все пак приличат на нещо. (Мисля даже, че за някои мога да претендирам за съавторство - Ицо да каже... :))

Та тези тук идват да покажат не много традиционни кадри, неща, налични в DISCUS.BG и които никой досега не е снимал.

Мисля че Ицо се е справил чудесно в случая.