• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Спаска е болна

Започната от filio, 02.01.2011 20:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

filio

Да докладвам. Спаска е жива. Кисне си в коритото. Честно казано не забелязвам, кой знае каква промяна. Раните си стоят, но се поизчистиха. Бялото го намаля. На втория ден намерих едно голямо парче мъртва тъкан от опашката. Сменям и част от водата всеки ден. В понеделник пак ще и сложа от лекарството. Ето снимки.

Сега да обясня за киселинността на водата. Купих си коралов пясък с идеята да го сложа в канистъра. Първо го киснах в калиев перманганат за дезинфекция. После го изкисвах във вода няколко пъти. Накрая реших да тесвам водата, за да видя дали има ефект от варовика. По принцип ползвам един комбиниран тест с лентички на JBL(Easy test 5 in 1). Резултатите бяха Ph ~6, Kh ~3. При това положение ме хваха съмненията и изрових от кашоните един стар ПХ тест на Сера с епроветка и течен реагент. Показа Ph над 8. Тествах и аквариума - Ph 7. Та явно проблемът е бил в теста а не във водата.

JayCutler

хммм самата рана доста прилича на изгаряне от нагревател...поне от това, което се вижда е с много правилна форма..?!!?
Имаш ли съмнение някоя друга риба да  я е нахапала?
Предлагам ти и да и сипваш в лихенчето рибешки витамини.На този етап са и мнооого много нужни за въстанотяването на снетата тъкан.

SashoPhoto

От личен опит мога да ти кажа да забравиш за "лекарствата" на Сера!  :-|

Стискам палци Спаска да се оправи!

filio

Сега пък гъбички хванахме. Не му върви на това животно. Някой ще ми препоръча ли препарат?
Нямам снимка, но изглеждат ето така.

Още са малко, но да ги моря овреме. Аз си харесах тези.
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=fish_vitamins&product=JBL_Fungol_100ml&n=10
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?page=search&search_text=JBL+Ektol+Cristal&product=JBL_Ektol_Cristal_80g&n=1
Като се изключат гъбичките, като че ли раните зарастват. Притеснява ме, че не е яла от месец и половина и не знам още колко ще изкара така.
Искам да блогодаря от името на Спаска за всички добри пожелания, които получава.  :-)

mackman

Колега, аз бих ти препоръчал това:
http://www.miazoo.com/show-sera_Bactopur_direct_%EF%F0%E8_%E1%E0%EA%F2%E5%F0%E8%E0%EB%ED%E8_%E1%EE%EB%E5%F1%F2%E8.html/460
Имах същия проблем с една цихлида и с sera Bactopur direct много бързо се оправи.

rakim

Тц тва на сера има мед,за едни гъбички?http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/5681/jbl-fungol-sreshtu-gybichni-infekcii-i-plesen-na-hajvera-100-ml.html Това е добро за гъбички.
540л Южна Америка

elblanko

Цитат на: filio - 10.01.2011 10:12
Притеснява ме, че не е яла от месец и половина и не знам още колко ще изкара така.
Пробвал ли си с някаква жива храна?
Ако не си пробвай, може инстинкта и да проработи и да я изяде.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

filio

Умря. Не видях особена полза от лекарствата. Всичко което пробвах се оказа безполезно.

rakim

Гадно...съжалявам :-(
540л Южна Америка

NO CARRIER

Ех, хубава рибка беше...  *dead

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Жалко, толкова фенове имаше. :'( На колко години беше?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

zlatna_ribka

ее моите съболезнования  :'( :'(
Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

stilista

И аз бях фен на Спаска  *SORRY*
Уникално рибе беше  O:-)
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

wwladoo

За жалост след такава рана,рядко оцелява риба!!!! ;-) :-(
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

marta

Следях темата за спаска и наистина много ми стана кофти за нея.... тя е голяма колкото кучето ми горе долу ... сигурно доста време е гледана за тази големина

Similar topics (5)

60028

Отговори: 27
Прегледи: 17893

8659

Започната от pepi

Отговори: 12
Прегледи: 12698

21444

Започната от milena

Отговори: 16
Прегледи: 17277