• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Това Ихтиофтириус ли е? (снимки)

Започната от Mojito, 14.02.2006 08:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mojito

Май много стрес им дойде на горкичките  :(  :(... Някой може ли да потвърди дали това е Ихтиофтириус, за да се пробвам да ги лекувам? Имам достъп до следното лекарство:
Aquarium Pharmaceuticals Super Ick Cure Capsules, което видях цитирано в превода на руската статия и едно-две други дето не ми говорят нищо, като това:
Jungle Lab Ick Guard

Ето и снимките:
(на опашката)

(на всички перки)

(по тялото)

Други симптоми са, че някои риби (3 вече) прекарват повечето време полегнали на дъното със свити перки, макар че отиват да се хранят с апетит. Аквариума е нов (на една седмица) 75 л. има растения и филтър. Помпичка за въздух няма.

N.Nobs

Според мен е ихтио.Съчетай лекарствата с повишаване на температурата.
Успех.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

ВЕЛИНСКИ

ихтио е

почвай лечението веднага и то в общия аквариум

много внимавай ако ти е нов аквариума - аерирай добре и сменяй част от водата всеки ден.

Живко

понеже нямаш аератор, можеш да подобриш аерацията, като насочиш струята на филтъра към повърхноста. :wink:
Никой не се е родил научен.

77

Цитат на: N.NobsСпоред мен е ихтио.Съчетай лекарствата с повишаване на температурата.
Успех.
човека май беше от щатите,а там рибките масово се внасят от азия :wink: и ако е азиатската форма на ихтио високата температура няма да помогне за лекуването на рибките ,а ще помогне по бързо да се развие болеста и до даване на жертви :shock: според мен не вдигай температурата  :!:лекарство все пак трябва да сложиш.... :wink:

NO CARRIER

offtopic Мохито, редактирай си линка да не се нарушава форматирането.
Ето така:

линк 2

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Mojito

Сега се сетих - имам и две прозрачни сладководни скариди в аквариума - има ли вероятност това лекарство да им види сметката? Тези скариди се продават главно за храна, та не вярвам да има предупреждение на лекарството. Аз ги пуснах да ми чистят акварума, освен това си ги харесвам и не искам да им се случи нещо. Мислех да ги извадя временно, ама после като ги върна ще върна и паразитите.

Similar topics (5)

2087

Отговори: 332
Прегледи: 345866

7802

Започната от Dranter

Отговори: 3
Прегледи: 8286

32024

Започната от plamito81

Отговори: 2
Прегледи: 6164