• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Манакапуру & Трицветна скалария

Започната от raiko, 07.09.2010 00:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

raiko

Рибките от това поколение израстнаха и вече достигнаха полова зрялост. Експеримента продължава... :-)
Сформирах следните чифтове:

1. женска (50% Манакапуру, 50% Трицветна) х мъжка (50% Манакапуру, 50% Трицветна)

2. женска (Трицветна) х мъжка (50% Манакапуру, 50% Трицветна)

3. женска (50% Манакапуру, 50% Трицветна) х мъжка (Трицветна)

4. женска (50% Манакапуру, 50% Трицветна) х мъжка (Манакапуру)

Вече се излюпиха първите личинки от чифтове 1,3 и 4. Остава да видим скоро и какъв ще е резултата.  ;-)

raiko

Поколение F2 (от чифт N1):

(Gm/+ - S/+) + (Gm/+ - S/+)

Тези символи са общоприети  при изписването на генотипа на различните форми скаларии:
http://www.theangelfishsociety.org/phenotype_library_2007/NewIndex.html

Интересно е да се отбележи, че в това поколение има две черни скаларии (едната е black ghost, а другата е black blushing) . Те са мутация, защото нито един от родителите им не е носител на черния ген D.

iv4o2233

Изумителни скаларии!  *privet*  *BRAVO* *THUMBS UP*  Успех и за напред!

raiko

Поколение от  F1 + трицветна скалария.

(Gm/+ - S/+) + (Gm/Gm - S/S)

raiko

При кръстосването на рибите от поколение F1 обратно с Манакапуру се получи поколение с много добра форма на тялото (тип алтум). И в това поколение се появи една черна рибка- black ghost.

(Gm/+ - S/+) + (дива форма Манакапуру)

iv4o2233

raiko

Няколко снимки от днес - F2:

F1 + Koi :

Петко Красимиров

Страхотна кръстока си направил. =-O =-O =-OСклариите са чудесни.Не знам колко имаш, но знам, че тези риби снасят до 1000 яйца хайвер. :-) :-) :-)

raiko

Няколко актуални снимки.
Това са т.н. Синьо Кои "Blue Koi" . Те произлизат от кръстоската F1 + трицветна (Koi).  За разлика от трицветните скаларии, които имат Златно- Мраморния (Gold Marble) ген в двойна доза  (GM/GM - S/S) при тях той е в единична доза (GM/+ - S/S).

Следващите три снимки са на развит мъжки от F1 и показват окончателния вариант на оцветяването на рибите от неговото поколение:

grigor nakov

страхотни селекции браво  *BRAVO*

Boromir

Супер са Райко  *THUMBS UP* само така!!!
Shrimp Breeding Lover

beta61

Трицветнаша е страхотна!Бих искал да си купя 10-15 такива скалории.Ако това е възможно пиши ми на лични.

diso

Много интересни резултати!
На мен би ми било интересно развитието на червенеещата линия към по-наситен цвят.
Също и това издуто чело - напомня ми "лъвска глава".

beta61

Да това е интересно и аз отглеждам трицветни скаларии но, те нямат такова интензивно оцветяване!

xoxi

Цитат на: beta61 - 20.02.2012 11:08
Да това е интересно и аз отглеждам трицветни скаларии но, те нямат такова интензивно оцветяване!
колега нещо не храниш като хората затов, погледни тука
http://aquariumbg.com/forum/cihlidi/daite-da-si-pokajem-skalariite/msg326319/#msg326319
тези снимки са на риби кйто нямаха година

Similar topics (5)

22097

Отговори: 12
Прегледи: 14947

13141

Отговори: 8
Прегледи: 12369

44778

Отговори: 4
Прегледи: 6436

41849