• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариум с Дистилирана вода

Започната от michelin, 22.12.2005 13:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

да , и аз съм на принципа- да има от всичко  по малко.
закона на Лайбих за минималните количества.

според Каселман не е необходимо много ,дори и малки количества са достатъчни на растенията защото могат да натрупват резерв.

само че моята смяна на водата е 20%,при по голямо количество ще е много драстично вече.
все пак не смея да сменявам от раз 150-200л
а с двуразови смени или повече седмично не ми се занимава.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

tishovsx

казвам, не съм растиниевъд...ама аз така торя.

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=2320

Това е само колкото да не се каже, че няма торове, НО при малко осветление и СО2->2 мехура на секунда, са некой ше каже твойте мехури не са като мойте :wink: разбирашли и пак ще се почнат формули.... w00t  tooth
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Живко

raven
може би имаш натрупване на желязо и микроелементи.
имам два аквариума.
и аз торя по същия приом.разтворени торове така,че да слагам по 1мл. в спринцовката.
в единия нивата на фосфор са доста по високи от другия.това обаче не се отразява на качеството на водата.помътняването идва когата реша, че консумацията на растенията се увеличила и засилия само тензото.
същият ефек се наблюдава и при засилване само на калиевия нитрат.
оправям нещата с по-чести смени на водата докато се стабилизират нещата.

между другото как си добавял СО2 когато си бил само с аератор.
Никой не се е родил научен.

Raven

понеже нямам тест за желязо за всеки случай ще намаля торенето за една седмица.
аз и без това по принцип редувам седмиците именно за да избегна натрупване- да съм сигурен че сичко са си изпапали :lol:

СОто пусках в един обърнат съд на повърхноста и отдолу флейтата да бие от вътрешния филтър и да разбива събраният газ.
много ефективен реактор за аквариум до 200л.-
гарантирам ви,на мен поне ми вършеше перфектна работа.

Ilianidis

Мариане,аз смятам,да направя една дупчица на изходяшия маркуч от мощния филтър.При движение на струята образува вакуум и ще засмука мехурчетата ц02 идващи по тръбичката от бутилката.Другия вариант е една малка акуаел помпа.Обаче ме притеснява това,че силния ток бързо разтваря,но и вкарания въздух и силното течение ще му помогнат също така бързо да отлети.Както и да го вкарваме,при силно течение на водата ще се губи,няма начин.

tishovsx

Снощи сложих оная чикия на ферпласт, довечера ще видя какво е станало, но като гледам как бърка мехурите, съм склонен да и вярвам. Аз колко реактори съм направил...все не са като хората! На Сера ми трябваше дебит :? Обърнат съд, да вършеше работа ама не знам до колко, и много бързо зеленясваше съда, защото бе близо до лампите...чистене-отврат. В канистъра на входа, не е добра идея...разправия! За проточен - мислех да правя, ама разни биотопки, цилиндри и прочие...свалят дебита, Амановата дивотия със чашката и флейтата насочена към нея, там има ефект, но доста хаби от газа, не се разтваря на 100%. Мислех да правя такъв като на Том Бар...ама ме мързи и пак разправия :?

Този на ферплат, ако се окаже работещ, ша черпа :wink:

Raven

аз просто вкарвам СОто във входа на канистъра и от там си тръгва и се разбива напълно.
сега ще сваля флейтата на изхода му ниско долу почти до дъното и разтвореният газ заедно ще се мотае из целият аквариум.
дано не наруша само нитрифициращият цикъл на бактериите във канистъра ,но надявам се че количеството СО2 не е толкова голямо че да настъпи мор в канистъра.

77

Цитат на: tishovsxСнощи сложих оная чикия на ферпласт, довечера ще видя какво е станало, но като гледам как бърка мехурите, съм склонен да и вярвам. Аз колко реактори съм направил...все не са като хората! На Сера ми трябваше дебит :? Обърнат съд, да вършеше работа ама не знам до колко, и много бързо зеленясваше съда, защото бе близо до лампите...чистене-отврат. В канистъра на входа, не е добра идея...разправия! За проточен - мислех да правя, ама разни биотопки, цилиндри и прочие...свалят дебита, Амановата дивотия със чашката и флейтата насочена към нея, там има ефект, но доста хаби от газа, не се разтваря на 100%. Мислех да правя такъв като на Том Бар...ама ме мързи и пак разправия :?

Този на ферплат, ако се окаже работещ, ша черпа :wink:
тишо,аква медик имат хубави со2 реактори :D и вече се внасят и в българия :D но май вече е късно.....

discus

Цитат на: 77тишо,аква медик имат хубави со2 реактори :D и вече се внасят и в българия :D но май вече е късно.....

кой внася и на какви цени я малко по подробно де :D

77

цени незнам,но ако искаш ще ти пратя лс с телефона на вносителя :D

tishovsx

@77
...късно за какво :?:  :D никога не е късно, утре или довечера ше пиша, може и да е късно, а може и на аква медик да и излезе късмета :wink:

П.П. малък ми е дебита на канистъра, като сложа проточен и хептен ше го смъкна

discus

Цитат на: 77цени незнам,но ако искаш ще ти пратя лс с телефона на вносителя :D

Болен се пита  :lol:

tishovsx

О чудо, w00t дъщерята току що ми каза, че аквариума кипи като шампанско и това само със едно мехурче на секунда...направо не мога да повярвам, не правя реклама, но явно тоя реактор си го бива punk

Similar topics (5)

1511

Отговори: 5
Прегледи: 5295

60206

Отговори: 4
Прегледи: 17463

51088

Отговори: 8
Прегледи: 8844

43052